Vilka Mercedes-modeller har 360°-kameror?

Vilka Mercedes-modeller har 360°-kameror?

För ett par år sedan introducerade Mercedes 360°-kameran och sedan dess finns det en 360°-kamera i alla Mercedes-modeller, oavsett om de är kommersiella eller icke-kommersiella. 360°-parkeringskameran finns som en del av parkeringspaketet eller Vision-paketet på olika marknader.

En 360°-kamera är en användbar teknik som ökar säkerheten och gör parkering och manövrering i trånga utrymmen så enkelt som möjligt. Praktiskt taget alla nyare bilar har 360°-kameror som tillval, vissa regeringar kräver till och med att backkameror ska vara ett standardalternativ på alla nyare fordon.

360°-kamerans funktionalitet

En Mercedes 360°-kamera består av fyra eller fler kameror, en på den främre stötfångaren, två på speglarna och en på den bakre stötfångaren. Dessa kameror är avsedda att ge visuell hjälp vid parkering eller andra scenarier som terrängkörning eller till och med som instrumentkameror vid krocksituationer.

Dessa kameror har också ytterligare funktioner som t.ex. mörkerseende som gör att du kan se fotgängare eller djur i en svagt upplyst situation eller potentiella faror på vägen framför dig. Dessa kameror kan också läsa av trafikskyltar och projicera hastighetsgränser eller annan värdefull information på din instrumentbräda.

Dessa kameror har också avancerade parkeringssensorer som arbetar tillsammans med kameran för att exakt bestämma bilens position på några sekunder. Mercedes-modellerna erbjuder också levande färdriktningar vid backning så att du kan parkera bilen exakt mellan linjerna.

360°-kameralägen

Som tidigare nämnts består det här systemet av minst 4 kameror som täcker hela bilens omgivning i varje ögonblick. Dagens Mercedes-modeller erbjuder många olika kameralägen och vinklar beroende på situationen i fråga.

  Kräver Mercedes premiumgas?

Det första läget skulle vara den vanliga backkameran. Den här kameran är vanligtvis placerad ovanför registreringsskylten, och vissa Mercedes-modeller som E-class sedan använder en popup-kamera, vilket säkert är en bra idé eftersom en backkamera tenderar att samla mycket smuts och smuts vilket gör den oanvändbar i vissa bilar.

Två kameror som täcker fordonens sidor är vanligtvis placerade i spegelhusen. Dessa kameror erbjuder också ytterligare funktioner och lägen som korsningslägen eller visuellt parkeringshjälpsläge när du parkerar så att du inte slutar med att bromsa hjulen. Dessa kameror är också användbara i terrängkörningssituationer.

Det förmodligen coolaste läget av dem alla är AI 360°-läget som använder alla kameror samtidigt och ger dig en utvändig vy av bilen som ser otroligt futuristisk ut eftersom dessa system är toppen av visuell assistentteknik för bilar.

Mercedes parkeringspaket med 360°-kamera

Om du vill ha hela Mercedes 360°-kamerafunktion måste du välja den aktiva parkeringsassistenten med PARKTRONIC som erbjuder de bästa Mercedes visuella assistansfunktionerna som för närvarande finns tillgängliga. Det här systemet består av 12 ultraljudsparkeringssensorer, 4 på fram- och baksidan och 2 sensorer på varje sida.

Systemet ger en skarp och tydlig bild av den specifika parkeringssituationen i realtid på din infotainmentskärm så fort du börjar använda kamerorna. Systemet kan aktivt leta efter lediga platser i bilarnas omgivning och föreslå dig var du ska parkera.

De mest avancerade versionerna av dessa system som finns i den nya S-klassen kan till och med styra bilen autonomt i många olika situationer. Detta system erbjuder också ytterligare multifunktionella kameror på fordonet och om det kombineras med alternativen Intelligent Drive och fyrhjulsstyrning kan detta system parkera bilen även när du inte sitter i den.

  Vem får flest tjejer - BMW eller Mercedes?

FAQ-avsnitt

Är det värt att välja 360°-kameran som tillval på nya Mercedes Benz-modeller?

Alla nyare modeller har backkameror som standard på grund av de amerikanska myndigheterna, men om du vill ha den fullständiga 360°-upplevelsen kostar tillvalet mellan 500 och 1 500 dollar beroende på marknaderna och specifika paket och erbjudanden.

Dessa system är otroligt avancerade och erbjuder ytterligare funktioner som är mycket användbara i många olika körsituationer. Med dessa system kan du parkera enklare, snabbare och framför allt säkrare. De rekommenderas av tillverkaren och är också ganska populära på begagnatmarknaden också.

Mercedes erbjuder många ytterligare funktioner som inte är en nödvändig del av tekniken, men den funktionalitet som 360°-kameran erbjuder verkar verkligen vara ett bra sätt att ytterligare öka säkerheten och den allsidiga synligheten i alla möjliga situationer.

Finns det några billigare 360°-kameror på eftermarknaden?

Amazon, eBay och många andra webbplatser är fulla av eftermarknadskameror för 360°-kameror för ditt fordon, men dessa kameror erbjuder inte en jämförbar upplevelse med originalsystemet. Även om dessa kameror kostar betydligt mindre än Mercedes fabrikskameror är de inte värda det.

Mercedes 360°-kamerasystem är otroligt avancerat, många av säkerhets- och lyxfunktionerna drar också nytta av kamerasystemet. Och dessa fördelar fungerar inte med 360°-kameror från eftermarknaden och förutom priset finns det ingen annan anledning till varför ett eftermarknadssystem någonsin skulle vara bättre än det ursprungliga.

Är Mercedes 360°-kamerasystem tillförlitligt och finns det några begränsningar?

Det moderna system som monteras i nyare Mercedes-modeller har testats grundligt innan det kom ut på marknaden, och Mercedes är säker på att det nya systemet är lika tillförlitligt som alla andra obligatoriska system i bilen. Dessa system blir alltmer utbredda och i framtiden kan en 360°-kamera bli en standardfunktion precis som backkameran.

  Vilken är den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa?

Det här systemet kommer inte att fungera i några olika scenarier, till exempel om dörrarna eller bakluckan öppnas. Systemet kommer inte heller att reagera om speglarna är infällda eller om förhållandena utomhus är riktigt dåliga. Systemet kommer inte heller att fungera om det är skadat eller riktigt smutsigt.

Du bör aldrig helt förlita dig på bilens säkerhetshjälpmedel eftersom biltillverkaren aldrig kommer att ta på sig skulden om systemet inte har känt igen några potentiella faror. Dessa system är till för att hjälpa dig och inte för att ersätta dina ögon.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts