Hur vet jag om min BMW fortfarande är under garanti?

Du kan kontrollera VIN-numret och kontakta din återförsäljare för att få reda på det.

Det finns många sätt att kontrollera din garanti. Om du har köpt en begagnad BMW vill du säkert veta om din bil har någon återstående garanti. Först och främst kan du fråga den tidigare ägaren eller återförsäljaren som du köpte bilen genom. om så inte är fallet kan du kontrollera VIN-numret och kontakta BMW-återförsäljaren.

BMW-garanti

BMW erbjuder 4 år eller 50 000 mil, beroende på vad som inträffar först, garanti för alla sina nya fordon. Om du tror att din bils garanti har gått ut utan att du har undersökt saken närmare bör du göra det. Eftersom det finns chanser att en bils särskilda modell köptes efter en viss tid. I så fall skulle du ha en del garanti kvar.

Det finns inte heller bara en typ av garanti. Snarare finns det en garanti tillgänglig på andra olika delar. I BMW:s fall får du en kostnadsfri underhållsgaranti i 3 år eller 36 000 mil, 8 år eller 80 000 mils garanti på hybridbilarnas litiumjonbatteri och 12 års korrosionsgaranti.

Om du har köpt en hybridbil finns det chanser att du har en del garanti kvar på batteriet. En korrosionsskyddsgaranti är också en bra avlastning. Du kan också förlänga garantin om din bils garanti just har gått ut eller är nära att gå ut.

Det finns också ett annat alternativ, nämligen CPO. Om du har köpt en CPO-certifierad BMW (certified pre-owned) får du en extra garanti tillsammans med den befintliga garantin på 4 år/50 000 miles. Detta är en bra sak om du planerar att köpa en begagnad BMW-bil.

  Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335i?

Chans att garantin upphävs

BMW kan inte ogiltigförklara din garanti under några omständigheter. De kan dock upphäva sin garanti för vissa delar. Detta gäller endast om du har fått din service från någon utomstående verkstad och de måste ha skadat eller brutit någon del. BMW skulle inte vara ansvarig för externa mekanikers fel. Du skulle dock fortfarande ha garanti för andra delar.

Kontrollera din garanti

Det finns några sätt att kontrollera din garanti. Det första du bör göra är att kontrollera din kilometerräknare. BMW-bilar har olika gränsvärden för milsgaranti och du kan bara gissa därifrån om du har lämnat några mil eller inte. BMW erbjuder vanligtvis 4 år eller 50 000 miles garanti, så mätarställningen bör vara mindre än 50 000 miles. om det är mindre än 50 000 miles bör du gå vidare till VIN-nummer.

Hitta ditt VIN-nummer

Ditt VIN-nummer är i grunden ett fordonsidentifieringsnummer och det är ett 17-teckigt nummer bestående av siffror och alfabet. Detta nummer är unikt för varje bil och ingen bil har samma VIN-nummer. Du måste hitta VIN-numret för att kontrollera din återstående garanti. Detta nummer finns inte på samma plats för varje bil. Det kan vara på:

  • Vindrutan – VIN-numret kan finnas på förarsidan av vindrutan precis under torkarbladet.
  • Papper – du kan också kontrollera dina papper för att hitta VIN-numret.
  • Under huven – det finns chanser att du hittar VIN-numret under huven.
  • Förardörren – vissa tillverkare placerar VIN-numret på dörren på förarsidan strax under låset det måste finnas ett klistermärke.
  • Lastutrymme – du kan hitta klistermärket med VIN-nummer under däcket som är placerat i lastutrymmet.
  • Bakre hjulhus på förarsidan – du kan också hitta VIN-numret på bakre hjulhuset på förarsidan.
  Vilken BMW har en V6-motor?

Kontakta din återförsäljare

Om du hittar VIN-numret och har några mil kvar, kontakta någon BMW-återförsäljare. De kan ge dig information om din bils garanti på bara några minuter. De skulle dock under alla omständigheter behöva VIN-numret.

Misslyckades du med att hitta VIN-numret?

Om du inte kan hitta VIN-numret är det första du bör göra att köra till närmaste BMW-återförsäljare och få det kontrollerat. De kommer att hjälpa dig att få reda på ditt VIN-nummer. Men om det har tagits bort eller rivits av på grund av vissa problem har du inte så många alternativ.

Du kan kontakta CarFax för att få reda på uppgifterna om din bil. De är en oberoende tjänst som kan ta reda på ditt fordons historia och VIN-nummer. Du kan nå deras webbplats och ange registreringsnumret och din stat. De skulle hitta informationen genom återförsäljarregister, försäkringsregister och delstatens DMV-databaser. De kan också hitta eventuell olyckshistoria för din bil.

Sammanfattning

Det finns flera alternativ för att kontrollera din garanti. Du kan få information om din garanti genom den tidigare ägaren. Försök att kontrollera din vägmätare och ditt VIN-nummer och kontakta sedan BMW-återförsäljaren för att kontrollera. Om det inte finns någon garanti kvar finns det fortfarande en viss chans att du skulle få någon garanti kvar på någon viss del.

FAQ

Är underhåll gratis på BMW?

Underhållet är endast gratis för de BMW-bilar som omfattas av garantin. Denna särskilda garanti gäller i 3 år eller 36 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. I övrigt är underhållet på BMW:s riktigt dyrt. Dessa bilar kan kosta dig mycket, och det finns många chanser att du föredrar autentiska BMW-återförsäljare för underhåll framför lokala verkstäder. Detta kostar nämligen ännu mer.

  Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

Vilka bilar har den bästa garantin?

Garantin på bilar beror inte bara på grundgarantin som vanligtvis är densamma för alla fordon, dvs. 4-5 år. Biltillverkarna erbjuder dock olika garantier för olika delar. Garantierna för drivlinan, korrosion och vägassistans skiljer sig från huvudgarantin.

Hyundai erbjuder den bästa garantin på 5 år/60 000 mil med 10 år/100 000 mils garanti på drivlinan, 7 års garanti på korrosion och 5 års garanti på vägassistans. När det gäller enbart stötfångargarantin erbjuder Volkswagen 6 år/72 000 mil, vilket ser bäst ut, men de har inte mycket längre garanti på korrosion och vägassistans jämfört med Hyundai.

Ska jag köpa en utökad garanti på begagnade bilar?

Det är inte klokt att köpa en utökad garanti på begagnade bilar. Garantin gäller i allmänhet för delar och annat underhåll. Om du köper en begagnad bil är det inte rekommenderat att betala 3 000 dollar eller mer för en utökad garanti. Eftersom du inte skulle få så många större reparationsfrågor och dina pengar skulle bara vara bortkastade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts