Vanliga problem med Volkswagen T6

Volkswagen T6 problem & fel

Volkswagen Transporter är känd för sin tillförlitlighet och robusthet över hela världen och det är därför du ofta ser en Transporter göra det den är avsedd för, nämligen att transportera saker och människor. De flesta källor på nätet och många VW-experter uppger att Transporter är en ganska pålitlig bil, men det finns några problem som är värda att tala om.

Transporter T6 representerar den sjätte iterationen av Transporter i produktion sedan 2015. T6 är den mest populära VW-skåpbilen och den placerar sig mellan den mindre Caddy och den större Crafter. De vanligaste problemen med T6 Transporter är relaterade till motorn, motorstyrningssystemet, EGR-ventilen, problem med remaps och problem med utrustningen.

De flesta av dessa är reparerbara genom förebyggande underhåll, vilket innebär att T6:an kan hålla måttet utan problem om du underhåller den tillräckligt väl. Om du inte gör det kommer vissa av dessa problem att adderas och kan i slutändan leda till höga reparationskostnader längre fram.

Volkswagen Transporter T6 – Motorproblem

Det mest besvärliga motorproblemet för VW Transporter T6 är förknippat med det mest populära 2,0L TDI-alternativet med både 180 och 205 hk. Dessa fel kan potentiellt leda till att motorn blir helt oanvändbar vilket verkligen är något värt att tala om. Volkswagen har inte reagerat på dessa problem, vilket innebär att inga officiella återkallelser har gjorts.

Det är ännu oklart vad som orsakar dessa motorproblem och hur man ska gå tillväga för att åtgärda dem förutom vad en erfaren VW-tekniker vet. På det hela taget bör du underhålla denna motor och alla andra VW-motorer eftersom de är kända för att gå sönder om de inte underhålls på rätt sätt. De mest problematiska problemen med VW-motorer är förknippade med tändspolarna och spännaren för styrkedjan.

  Är Volkswagen ID.3 en bra bil?

Volkswagen Transporter T6 – Problem med motorstyrningssystemet

Volkswagen Transporter T6 är känd för att ofta drabbas av att varningslampor för motorstyrningssystemet tänds, vilket kan leda till riktigt allvarliga problem om det inte diagnostiseras och åtgärdas på rätt sätt. Koden P0401 är vanligtvis det som orsakar dessa problem och är förknippad med motorflödet. Det finns också en del rapporter som säger att dessa problem är förknippade med bränslesystemet, möjligen bränslepumpen.

Med tanke på att de flesta Transporters används för kommersiella ändamål är de som kör dem inte så hårt ansatta när det gäller att åtgärda dem när problem som dessa uppstår. Det är dock en riktigt dålig idé eftersom det finns många fall där dessa och liknande problem har slutat med att T6:an har behövt en helt ny motor.

Volkswagen Transporter T6 – problem med EGR-ventilen (återcirkulation av avgaserna)

EGR-ventilen har till uppgift att kontrollera och upprätthålla ett jämnt avgasåtercirkulationsflöde i motorsystemet. Problemet här är när EGR-ventilen inte kan upprätthålla gasflödet, vilket stör hela systemet och vanligtvis leder till allvarlig kolbildning. För att åtgärda detta måste du köpa ett spolningskit som effektivt kan rensa bort kolavlagringen.

Vissa ägare har uppgett att problemet återkommer efter att ha spolat ventilen några gånger, vilket innebär att det bästa alternativet är att byta ut EGR-kylaren helt och hållet. Se till att rådgöra med en VW-tekniker innan du bestämmer dig för att göra något av detta.

  Vanliga problem med Volkswagen E-Golf

Volkswagen Transporter T6 – problem med omprogrammering

Remap-relaterade problem är inget extraordinärt eftersom du i huvudsak ändrar den mycket viktiga inställningen av motorn och många andra viktiga bilkomponenter. Dessa komponenter och programkoder är inställda på ett sätt som skapar en perfekt balans mellan regleringsbehov, effekt, komfort och många andra faktorer.

När du försöker ändra på detta kan du få olika problem. Innan du gör en remap, se till att kontakta en VW-specialist och utför alltid en grundlig diagnostisk körning innan du remapar bilen. Problemet här är att T6 behöver en grundlig diagnostik eftersom den verkar utveckla remap-orsakade problem oftare än de flesta bilar.

Volkswagen Transporter T6 – Utrustningsproblem

Transporterbilen används vanligen för att transportera människor och saker vilket innebär att den vanligtvis inte tas om hand på rätt sätt. Detta innebär att varje del av Transporter bör skruvas in bara lite bättre jämfört med bilar som sköts dagligen, som de flesta dagliga förare gör.

Allt detta leder vanligtvis till olika utrustningsproblem, t.ex. problem med elektriska fönsterrutor och andra elektriska manöverfunktioner, och problem med andra elektriska komponenter som t.ex. belysning, mätare och infotainmentskärmen.

FAQ-avsnitt

Är Volkswagen Transporter T6 värd det?

Volkswagen Transporter T6 är en av de mest populära mellanstora skåpbilarna/personbilarna som finns. Folk litar på Transporter med både sina personliga och kommersiella behov eftersom Transporter är den typ av bil som alltid har din rygg och aldrig lämnar dig strandsatt om du tar väl hand om den.

  Är Porsche Cayenne samma som VW Touareg?

Som sådan är Transporter definitivt värt det om du har behov av en sådan bil. Transporter är också ett ganska populärt alternativ för äventyrslystna människor som campare och andra liknande grupper som arbetar utomhus.

Vilken Volkswagen Transporter är bäst?

Volkswagen Transporter T5 och T6 är de två bästa Transportermodellerna du kan köpa eftersom de är tillräckligt nya och pålitliga. T6 kan ses som mer av en grundlig uppgradering jämfört med T5, vilket innebär att den faktiskt är bättre, men inte så mycket som du kanske tror.

Om dina behov av en Transporter är rent tillfälliga och inte så allvarliga, kommer T5 därför att spara lite pengar samtidigt som den är mer än tillräckligt bra. Men om du är starkt investerad i Transporterlivet på ett eller annat sätt är T6 det bättre alternativet överlag.

Vilka är alternativen till en VW Transporter?

De två mest populära konkurrenterna till Volkswagen Transporter är Mercedes Benz Vito och Ford Transit Custom. Transit brukar köpas på grund av att den är attraktiv för industrin och för att den är billigare. Mercedes är dyrare, men lyckas ändå rättfärdiga det med mer av allt.

Det bästa du kan göra är att ta reda på vad du värdesätter mest i en skåpbil och försöka använda dina prioriteringar för att avgöra vilken av dessa tre som är bäst för dig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts