Är Volkswagen ID.3 en bra bil?

Är Volkswagen ID.3 en bra bil?

Redan 2019 presenterade VW ID.3 och de första leveranserna började 2020. ID.3 är den allra första modellen i ID-serien, vilket innebär att den introducerade VW i elbilsvärlden i stor skala. Sedan 2019 har VW avslöjat ytterligare några ID.-modeller, men det är troligt att de kommer att femdubbla utbudet före 2030. Men är Volkswagen ID.3 en bra bil eller är det bara ett respektabelt första försök att göra en elbil?

Sanningen är att ID.3 är en bra bil eftersom den balanserar värde, ergonomi och teknik mycket väl. Det finns en del problem med ID.3, särskilt de som är förknippade med mjukvarusidan, men de flesta av dessa är redan åtgärdade för kommande ID.3-modeller. ID.3 ser spännande, futuristisk och ganska attraktiv ut i köttet.

Interiören är snygg, men inte lika plyschig som VW Golf, särskilt en i högre utförandealternativ. Praktiken är bra eftersom ID.3 använder MEB-plattformen som är särskilt utformad med en EV-drivlina i åtanke, vilket innebär att ID.3 inte lider av alla de nackdelar som du INHERENT får med ICE-bilchassin som används för en EV.

Värdemässigt är ID.3 hygglig för en elbil, men den är ganska dyr i allmänhet. Detta är fallet med elbilar eftersom de fortfarande är relativt dyra. Begagnatmarknaden är inte där ännu men kommer troligen att vara det om några år.

VW ID.3 – Drivlinan

Volkswagen ID.3 är en fullelektrisk bil, vilket innebär att den drivs av ett stort batteri som är inrymt under passagerarutrymmet. ID.3 kommer i tre olika batteristorleksvarianter, en instegsversion på 45 kWh, en standardversion på 58 kWh och en toppvariant på 77 kWh.

45kWh-versionen har 150 hk och klarar cirka 218 mil på en full laddning. Den 145 hk starka 58kWh-versionen klarar cirka 262 mil medan den 204 hk starka 58kWh-varianten klarar 264 mil. Toppmodellen 77kWh ID.3 har 205 hk och klarar 344 mil på en full laddning. Snabbladdning av ID.3 upp till 80 % tar mellan 30 och 40 minuter medan långsamladdning kan ta upp till 8 timmar.

ID.3 är en RWD i alla former vilket innebär att den är överraskande dynamisk och icke-VW-liknande. På det hela taget erbjuder ID.3 en drivlina som är både konkurrenskraftig och pålitlig. Detta innebär att ID.3 ligger i linje med resten av de lyxiga EV-märkena, särskilt Audi som också erbjuder en EV på samma chassi.

  Är Volkswagen Amarok en bra bil?

VW ID.3 – Design och chassi

Volkswagen ID.3 ser spännande och futuristisk ut. Bilder kan inte riktigt göra den rättvisa eftersom alla ID.-modeller ser mycket bättre ut i verkligheten. ID.-serien introducerar ett helt nytt utseende för VW och det verkar som om majoriteten av människor gillar det. Den kanske inte är en huvudattraktion som vissa elbilar är, men den är mer än tillräckligt bra.

När du kliver in i bilen möts du av den bristfälliga byggkvaliteten och materialvalen eftersom VW främst har fokuserat på teknik och design. De flesta hårt tryckta knappar är nu ersatta med beröringskänsliga knappar vilket försvårar ergonomin. Chassi- och fjädringsavstämningen gör att ID.3-drivningen är extremt platt.

Det betyder inte att ID.3 är en sportbil, men den är anmärkningsvärt dynamisk för en hatchback. Den är bekväm och utan ansträngning, men du märker vikten vid bromsning.

VW ID.3 – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW ID.3 är också en relativt pålitlig bil som de flesta elbilar är. Elbilar använder inte alls lika många komponenter som bilar med förbränningsmotor, vilket innebär att de i sig är mer tillförlitliga. Hur som helst lider ID.3 av problem i samband med infotainmentskärmen, de aktiva assistanssystemen, takkonstruktionen och PE-ledaren.

Den goda nyheten är att de flesta av dessa är mjukvarurelaterade och sannolikt kommer att strykas ut för kommande ID.3-modeller.

VW ID.3 – Värde och praktiska egenskaper

Volkswagen ID.3 börjar på cirka 33 000 dollar, vilket faktiskt är mer än vad VW Golf var. Hur som helst är ID.3 2nd hand-marknaden fortfarande tunn men kommer troligen att bli mycket mer mättad under de kommande åren. På det hela taget är ID.3 ett hyfsat prisvärt alternativ i EV-segmentet.

Praktiskt sett är ID.3 bra eftersom den lyckas få plats med en hel del saker i lastutrymmet medan passagerarutrymmet är mer än tillräckligt. ID.3 använder MEB-plattformen som är gjord speciellt för elfordon, vilket verkligen är bra eftersom du inte får en massiv mitttunnel.

FAQ-avsnitt

Kan jag köpa en VW ID.3 i USA?

Nej, det kan du inte. VW kommer inte att ta ID.3 till USA, åtminstone inte för tillfället. Den amerikanska marknaden är inte så förtjust i kompaktbilar, vilket är anledningen till att ID.3 särskilt riktas till Europa och Asien. VW räknar med att ID.3 inte är den typ av bil som skulle lyckas i USA, och det är därför de inte erbjuder en sådan.

  Volvo vs. Volkswagen: Tillförlitlighet

ID. serien kommer dock att introducera många större bilar i framtiden. VW säger att en stor familje-SUV med tre rader också är på väg. En mindre crossover/SUV kommer att anlända inom kort medan en ID. sedan också ska se dagens ljus under de kommande åren.

Ska jag köpa VW ID.3?

VW ID.3 är gjord för personer som gillar VW-märket men som inte vill spendera så mycket pengar på några dyrare modeller. Om du kombinerar det med att du vill köpa en elbil är ID.3 det perfekta alternativet. Det finns ett ganska stort intresse för ID.3 vilket innebär att du bör kunna sälja den om du inte gillar den.

ID.3 verkar behålla sitt värde relativt bra nuförtiden, vilket också till stor del beror på populariteten hos hela ID-serien.

Är VW ID.3 bättre än VW ID.4?

VW ID.4 är slående lik ID.3 med de enda betydande skillnaderna är förarplatsen och designen. ID.4 är lite högre upp vilket ger den en lite SUV-liknande körställning. Det finns mer utrymme och utbud i både lastutrymmet och i passagerarutrymmet också.

En del människor föredrar också hur ID.4 ser ut eftersom den ser bättre proportionerad ut. Skillnaderna mellan de två är dock små och den ena är inte bättre än den andra.

Är VW ID 3 lika stor som en Golf?

ID 3 är ungefär lika lång som Volkswagen Golf, och ungefär lika stor som Golf baksida. Även om det finns tillräckligt med utrymme för längre passagerare lämnar det inte mycket utrymme för deras huvuden eller ben.

Är VW ID.3 bekväm?

ID 3 är ett praktiskt familjefordon. ID 3 har fem dörrar. ID 3 gör det lätt att kliva in och ut, och du kommer omedelbart att känna det extra utrymmet jämfört med en Golf när du väl sitter inne. Den minimalistiska interiören och de bekväma sätena är välkomna designelement. Sikten är utmärkt tack vare de stora fönstren och den främre skärmen.

Är ID3-sätena uppvärmda?

Den har trevliga uppvärmda säten. Life-modellerna har ett större 58 kWh-batteri som ökar den påstådda räckvidden till 263 mil. Den här utrustningsnivån kommer inte med tjusiga lättmetallfälgar, men den har satellitnavigering, uppvärmda framsäten och en komplett uppsättning aktiva säkerhetsfunktioner.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Cross

Hur kör du en VW ID3? Video: Kom igång med din Volkswagen ID3

Är VW ID3 framhjulsdriven?

Nej, den är faktiskt bakhjulsdriven. ID. 3. är bakhjulsdriven eftersom motorn sitter bak. Den körs dock fortfarande mer som en vanlig familjelikebil än som en sportbil.

Är Volkswagen ID 3 eldriven?

Elbil: Volkswagen ID3 elbil: Volkswagen ID3 elbil med stor räckvidd och gott om utrymme. Även om den är lyxigare än en Golf kan vissa knappar och växlar vara frustrerande att använda.

Vem tillverkar elmotorerna för VW?

För närvarande är Kassel i Tyskland den viktigaste tillverkaren av elektriska drivmedel. Denna fabrik tillverkar APP 310-motorn som driver befintliga och framtida MEB-modeller i Europa och Nordamerika.

Volkswagen ID 3 eller Hyundai Kona Electric?

Video: VW Id.3 vs Hyundai Kona Facelift – Jämförelse och acceleration: VW Id.3 vs Hyundai Kona Facelift – Jämförelse och acceleration
https://www.youtube.com/watch?v=DW_rTsrOWKA

Kommer VW ID 3 till USA?

VW bekräftade att ID. USA kommer inte att få ID 3. VW MEB-tekniken kommer troligen ändå att nå USA i någon framtida elbil, men amerikanska Volkswagen-entusiaster får nöja sig med ID 3. För tillfället är det 4.

Kommer Tesla att göra en hatchback?

Ja, år 2023. Tesla hatchback kommer att bli början på ett nytt kapitel i biltillverkarens historia. Tesla kommer inte att erbjuda ultrapremiumbilar till ett pris som överstiger en årslön. Istället kommer företaget att ge sig in på den billiga EV-marknaden genom att erbjuda en bil som börjar på 25 000 dollar.

Har Volkswagen en adaptiv farthållare?

Vår adaptiva farthållare arbetar tillsammans med det radarstyrda trafikövervakningssystemet Front Assist Traffic Monitoring System. Detta håller dig säker från fordonet framför, vilket gör det lättare att köra i långsam eller stoppande trafik.

Har ID3 en uppvärmd ratt?

Ja, ratten på ID. 3 är utrustad med värmeelement. Dessa hjälper till att hålla dina händer varma under körning i kallt väder.

Har Volkswagen ID 3 Apple CarPlay?

Ja, ID. 3 innehåller Apple CarPlay. Den har även Android Auto. Du hittar alla funktioner som du är van vid med dessa plattformar, inklusive röstkommandon, telefonsamtal, textmeddelanden, musikuppspelning och mycket mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts