Vanliga problem med Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 Problem

VW ID.4 är Volkswagens elbil som är utformad för att konkurrera med Mustang Mach E, Nissan Leaf, Chevy Bolt, Tesla Model Y och Audi Q4. Q4 och ID.4 är byggda på en identisk plattform vilket innebär att Q4 är en mer premiumversion av ID.4.

ID.4. har varit till salu inte så länge nu vilket innebär att den långsiktiga tillförlitligheten fortfarande är ett mysterium. Med tanke på att elbilar i sig är mer tillförlitliga än traditionella bilar med förbränningsmotor bör ID.4 dock vara hyfsad.

Hur som helst är de vanligaste problemen med VW ID.4. förknippade med elsystemen, bromsarna, fjädringen, byggkvaliteten och problem med utrustning och trimning. De flesta av dessa kan lösas relativt enkelt, men de är också oftast orsakade av bristfällig VW-kvalitetskontroll.

På det hela taget är ID.4 en relativt pålitlig bil, men den kunde också vara bättre. De flesta VW-modeller tenderar att förbättras med senare modeller så ID.4 kommer sannolikt också att bli bättre efter en uppdatering i mitten av cykeln som bör komma under de kommande åren.

VW ID.4 – Problem med elektriska system

Det kommer inte som någon överraskning att en elbil kommer med en uppsjö av möjliga elektriska problem. Detta är en självklarhet för de flesta elbilar nuförtiden eftersom biltillverkarna bara har börjat implementera elbilslösningar i större skala. Några ägare har rapporterat att bilen stängs av utan synliga skäl medan andra har rapporterat att bilen tappar strömmen.

  Aiways vs VW - vilken är bäst?

Elektriska problem är inte bara reserverade för bilens drivsystem utan även infotainmentsystemet, backkamera och närhetssensorer. Det är förståeligt att vissa av dessa är betydande säkerhetsproblem, vilket innebär att de bör tas om hand så snart som möjligt.

VW ID.4 – Bromsar

Förmodligen är ett av de värsta problemen i samband med VW ID.4 bromsarna som råkar plötsligt förlora sin bromskraft. En ägare berättade att hans ID.4 plötsligt förlorade all bromskraft vilket resulterade i en olycka där bilen blev helt avskriven.
Ett par ägare rapporterade att bilen plötsligt började accelerera utan anledning och till och med körde in i andra bilar. De sade att de inte kunde bromsa eftersom bilen inte reagerade på deras intryckningar. VW har inte kommenterat frågan, men vissa källor uppger att VW faktiskt är medveten om detta.

VW ID.4 – Problem med fjädringen

ID.4 verkar ibland drabbas av märkliga upphängningsrelaterade problem där bilen börjar få slipljud. Vissa specialister har uppgett att detta problem beror på problem med bussningarna som eventuellt kan gå sönder tidigare än väntat.

Se därför till att inspektera ID.4:s fjädring grundligt innan du bestämmer dig för att göra ett byte. Det är värt att nämna att dessa klagomål inte är så frekventa, men problem som dessa påverkar vanligtvis tyngre bilar efter några års användning.

VW ID.4 – Problem med byggkvaliteten

VW ID.4 lider av olika problem med byggkvaliteten på två olika sätt. För det första använder bilen uppenbarligen olika metoder för kostnadsbesparingar eftersom VW förlorade massor av pengar på grund av Dieselgate-skandalen. Därför har många VW-produkter, särskilt ID och Golf-linjen, nu billigare detaljer jämfört med till exempel Mk7.5 Golf.

  Är Volkswagen Golf en bra bil?

Dessutom har ID.4 ibland problem med ojämna panelavstånd som kan vara synliga ganska lätt. De flesta uppger att detta främst beror på dålig kvalitetskontroll när de lämnar fabriken.

VW ID.4 – Problem med utrustning och trimning

VW ID.4 är också känd för att ha problem med många av bilens inredningsdetaljer och utrustning. VW utfärdade till och med en återkallelse av ID.4 eftersom bilen hade en dåligt fäst lasthylla som kunde gå sönder och katapultera allt bagage in i passagerarutrymmet.

Vissa ägare har också rapporterat om problem med soltaket där bilens soltak inte alltid var korrekt justerat. Problem med missfärgningar i interiören är sällsynta, men några ägare har klagat på det. Allt som allt kommer problem som dessa sannolikt att åtgärdas med kommande ID.4-modeller eftersom VW brukar lösa dessa när de blir medvetna om dem.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Volkswagen ID.4?

VW ID.4 är ett relativt populärt elfordon nuförtiden och många är tveksamma till att köpa det. Du bör vara medveten om att ID.4 är ett elfordon på instegsnivå, vilket innebär att den försöker verkligen vara premium, men utförandenivåerna kan inte alltid rättfärdiga det.

Detta är inte nödvändigtvis ett problem med ID.4. utan snarare med alla elbilar på den aktuella marknaden. Hur som helst är ID.4 en riktigt intressant bil och du bör överväga den om du är ute efter en EV. ID.4 erbjuder ett mer premiummärke jämfört med Nissan och Chevy samtidigt som den är lite bättre utrustad, särskilt i de högre modellerna.

  BMW VS Volkswagen tillförlitlighet - vilken är bäst?

Kan jag provköra en VW ID.4?

Om du är intresserad av att köpa en ID.4 är det bästa du kan göra att åka till en VW-utställning och testa bilen. VW kräver att du skriver under ett ansvarsfrihetsbrev, vilket innebär att du kommer att hållas ansvarig om något händer med bilen.

VW är medvetna om att intresset för ID.4 är stort, så de låter dig sannolikt provköra en. VW är dock också medveten om att alla människor inte vet hur man kör en elbil. Se därför till att titta igenom några videor på nätet innan du bestämmer dig för att be om en provkörning.

Är VW ID.4 värt det?

VW ID.4 erbjuder ett hyfsat värde eftersom det är en VW och den är rättvist prissatt. Vissa anser att ID.4 är lite för dyr, men detta är en verklighet för helt elektriska bilar. I elbilsvärlden är ID.4 faktiskt en relativt billig bil.

På det hela taget är VW ID.4 verkligen värd det, så se till att fråga efter en provkörning hos din lokala VW-handlare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts