Vanliga problem med Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy problem & fel

Volkswagen Caddy är ett multifunktionellt fritidsfordon som tillverkats sedan 1980. Caddy används för olika, främst arbetsändamål över hela världen och är en av, om inte den mest populära bilen i detta segment. Caddy finns i antingen 2- eller 4-dörrarsvarianter, transportörvarianter eller lastbärande varianter.

Om du letar efter en liten skåpbil som kan ta dig på längre resor i relativ komfort är Caddy säkert ett bra alternativ. När det gäller tillförlitlighet upprätthåller VW Caddy kontinuerligt ett gott rykte för tillförlitlighet, vilket inte gör den perfekt men bättre än de flesta bilar i detta segment.

Hur som helst är de vanligaste problemen med VW Caddy förknippade med bränsleinsprutare, turboladdare, problem med dörrlås, växellåda och EGR-ventiler. Vissa av dessa, som problemen med dörrlåset, är inte alltför allvarliga medan andra, som turboladdaren eller injektorerna, faktiskt kan vara allvarligare om de inte tas om hand tillräckligt snart.

På det hela taget är VW Caddy bra när det gäller tillförlitlighet, men som fallet är med de flesta moderna tyska bilar behöver de ett grundligt underhåll. Om du misslyckas med att underhålla Caddy kommer den sannolikt att få olika problem på nolltid.

VW Caddy – Bränsleinsprutningsproblem

Många VW-bilar är kända för att ha problem med bränsleinsprutorna, vilket innebär att bränslet inte kommer in i förbränningskammaren som det ska. Detta kan vanligtvis märkas när bilen har fel tändning, inte kan starta, stannar eller tankar din bränsleekonomi. Dessa måste repareras förr än senare eftersom de är kända för att orsaka fler problem längre fram.

  Vanliga problem med Volkswagen Atlas

1,6L TDI-motorn är den mest sårbara samtidigt som den är en av de mest populära VW Caddy-motorerna tack vare sitt vridmoment och sin bränsleeffektivitet. Det är ingen hemlighet att många människor föredrar dieselbilar eftersom de är effektivare, men om dina bränsleinjektorer går sönder är det troligt att all denna effektivitet försvinner.

VW Caddy – problem med turboaggregat

VW Caddy levereras med vanliga, vanliga VW Golf-motorer, vilket innebär att den tenderar att drabbas av liknande problem som Golf. Turboladdaren är känd för att kunna orsaka problem på vissa av dessa motorer, och om den gör det kommer du att märka det om avgaserna avger alldeles för mycket rök när du vrider på varv, eller om du förlorar effekt vid högre varvtal.

Detta problem är mest märkbart när man försöker köra om, särskilt om turboladdaren helt och hållet går sönder. Du kommer att förlora berg av vridmoment och bilen kommer att kännas otroligt långsam. Om du tror att det är turboladdaren som bär skulden, se till att ta bilen till en mekaniker så fort som möjligt.

VW Caddy – Problem med dörrlås

Det kan låta konstigt att en bil upplever problem med dörrlåsmekanismen, men med tanke på hur avancerade dessa är nuförtiden är det inte konstigt alls, särskilt om du har det nyckellösa systemet. Problem som dessa kan spåras till en nyckelknippa eller problem med nyckelknippans systemingång som tack och lov kan repareras om de diagnostiseras på rätt sätt.

Detta för oss till alla andra elektriska problem som VW Caddy ibland drabbas av, till exempel yttre belysningsproblem, invändiga kopplingsapparater och elektriska fönsterrutor.

  Vanliga problem med Volkswagen Up

VW Caddy – problem med växellådan

VW Caddy kan fås med antingen en automatisk eller manuell växellåda, vilket är det föredragna alternativet i Europa. Folk tenderar att välja en manuell eftersom den är billigare att reparera om något går fel. Det är värt att nämna att de flesta av dessa ägs av företag vilket innebär att alla inte är lika försiktiga som de borde vara med växellådan.

Detta kan leda till att kopplingspedalerna slutar röra sig eller blir relativt stela eller oemottagliga för dina ingrepp. Den femte och sjätte växeln är kända för att koppla ur och hela den manuella lådan kan bli stel och svår att använda.

VW Caddy – problem med EGR-ventilen

EGR-ventilen (avgasåtercirkulation) har till uppgift att återcirkulera avgaserna från avgaserna och tillbaka till cylindrarna. Om ventilen misslyckas, blir inkonsekvent eller helt stängs av kommer bilen antingen att bli extremt långsam, erbjuda inkonsekventa accelerationer eller till och med gå in i fullständigt halt läge.
Det här problemet kan lösas med en enkel EGR-spolning, och om du kombinerar det med en billig bränsletillsats är det troligt att din EGR är fullt fungerande.

FAQ-avsnitt

Hur många mil kan en VW Caddy hålla på en full tank?

VW Caddy används ofta för långväga transporter och det är därför många köper den. Att som sådan kunna köra hundratals mil utan att stanna för att tanka är en fördelaktig egenskap. Tack och lov klarar Caddy upp till 735 mil på en enda tank, vilket är en klassledande statistik, särskilt för en 7-sitsig personbil.

  4MATIC vs 4MOTION - skillnad, fördelar och nackdelar

Allt beror dock på hur du kör bilen eftersom de med en känsligare gaspedal sannolikt kommer att sänka den siffran betydligt. Hur som helst är VW Caddy en riktigt ekonomisk bil.

Vilken är den bästa motorn för VW Caddy?

De bästa VW Caddy-motorerna är utan tvekan dieselmotorerna eftersom de passar VW Caddys karaktär perfekt. De är effektiva, bra på långa sträckor och har ett stort vridmoment vid låga vridmoment. 2.0L TDI är den bästa motorn för VW Caddy eftersom den balanserar kraft och effektivitet bäst.

Du kan få den med antingen en sjuväxlad DSG-växellåda eller en manuell växellåda. Jag föreslår att du väljer DSG eftersom den får Caddy att kännas mer som en lyxbil än en MPV.

Ska jag köpa en VW Caddy?

Om du är intresserad av att köpa en bil som kan göra långväga resor, transportera människor, transportera saker, vara en bra arbetshäst och vara en hygglig allroundbil är VW Caddy ett bra alternativ. Visserligen kommer ingen att köpa Caddy om de inte har ett specifikt användningsområde för den, vilket innebär att om du har det bör du överväga den.

Att köpa VW Caddy bara för att vara din dagliga förare är inte det bästa eftersom du kan uppnå samma upplevelse med VW Golf, men med mer plyschig och bekvämare körkvalitet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts