Vanliga problem med Ford Escape

Ford Escape problem & fel

Ford Escape är en av de mest populära kompakta SUV:erna på den amerikanska marknaden, vilket gör den till en av de mest populära bilarna på den amerikanska marknaden i allmänhet. Escape är populär eftersom den får mycket standardutrustning, den är riktigt säker och erbjuder tillräckligt med sittplatser för upp till fem vuxna.

Men även om Escape är en bra bil överlag finns det några problem som är värda att prata om. Ford Escape tenderar att drabbas av problem som rör växellådan, motorn, AWD-systemet, bromsarna och problem med servostyrningen. De flesta av dessa beror på bristfälligt underhåll vilket innebär att de kan förebyggas om du underhåller bilen tillräckligt bra.

Äldre modeller från 2006-2009 verkar vara de som har flest problem, men 2014 års Ford Escape är det värsta specifika modellåret för Escape i allmänhet. Därför är Escape en hyfsat pålitlig bil, men bara om du underhåller den tillräckligt bra.

Om du misslyckas med att göra allt nödvändigt underhåll när det behövs kommer du att stå inför dig själv med betydande reparationsräkningar som kostar mer än ett decenniums underhåll.

Ford Escape – problem med växellådan

Ford Escape finns med antingen en automatisk eller manuell växellåda. Enligt många källor på nätet är den manuella Escape känd för att gå igenom kopplingar relativt snabbt om du kör bilen på ett aggressivt sätt. Automatiska Escape-modeller är benägna att ha fördröjda växlingar, tvekan och slipande ljud när du sätter bilen i körning eller backning.

  Vanliga problem med Ford Focus Ecoboost

Det verkar som om Ford återkallade så många som 320 000 Ford Escape-modeller på grund av växelproblem som kunde få bilen att stanna. De vanligaste lösningarna på dessa problem är antingen ett komplett byte av växellådan eller en ombyggnad om det är möjligt. Dessa tenderar att kosta mellan 3 000 och 4 000 dollar.

Ford Escape – Motorproblem

Tändspolarna verkar vara de vanligaste Ford Escape motorrelaterade problemen och det enda sättet att åtgärda dem är att byta ut dem helt och hållet, vilket kan kosta upp till 1 000 dollar. Modeller tillverkade mellan 2001 och 2013 verkar vara de värsta. Oavsett vilket, se till att byta ut spolarna om du stöter på det här problemet eftersom du kan orsaka mycket mer skada om du inte gör det.

EGR-ventilen (Exhaust gas recirculation) verkar också vara en öm punkt i Ford Escape. EGR-ventilen misslyckas med att upprätthålla rätt tryck och kan få motorn att stanna och orsaka att kontrollampan för motorvarning tänds. Dessa är inte lika dyra att åtgärda, därför bör du åtgärda dem så fort de börjar orsaka problem.

Ford Escape – problem med AWD-systemet

Ford Escape levereras med ett AWD-system, men AWD-systemet på Escape är inte helt utan fel. Det vanligaste problemet med AWD-systemet på Ford Escape är förknippat med överföringshuset som kan skadas vid regelbunden användning. Den goda nyheten är att det inte är så dyrt att byta ut överföringshuset, men den dåliga nyheten är att problem med överföringshuset inte borde vara något som helst.

  Ford Focus tillförlitlighet

Om du upplever ylande eller klickande ljud är det troligt att det är förflyttningshuset som är orsaken. Se till att ta din Escape till en Ford-återförsäljare så bör de kunna byta ut överföringshuset för cirka 100 dollar.

Ford Escape – Bromsar problem

Ford Escape är också känd för att ha problem med bromsarna, särskilt modellerna från 2016 och 2017. Bromsarna kan bli bullriga och relativt svåra att trycka på vilket kan vara ett allvarligt säkerhetsproblem. För att få bilen att stanna helt måste du trampa på bromsarna med ganska stor kraft.

Dessa problem orsakas av slitna belägg, en defekt bromskraftförstärkare eller problem med bromsvakuumpumpen. Dessa problem är inte lika vanliga på andra Escape-modeller, men de kostar cirka 400-500 dollar att åtgärda.

Ford Escape – Problem med servostyrningen

Problem med servostyrningssystemet är något som endast drabbar äldre Ford Escape-modeller, vilket innebär att nyare modeller är mycket bättre. NHTSA undersökte nästan 750 000 Ford Escape-modeller mellan 2008 och 2011 på grund av problem med servostyrningen när bilen är i rörelse.

Ford säger att detta problem orsakades av felaktiga EPAS-konfigurationer i programvaran som inte kunde upptäcka förarens intryck och därmed misslyckades systemet med att hjälpa föraren under styrning.

FAQ-avsnitt

Vilka Ford Escape-modeller bör undvikas?

Ford Escape är mycket olika tillförlitlighetsmässigt genom sin produktion. Enligt kundnöjdhetsundersökningar är till exempel Ford Escape 2014 den sämsta modellen av dem alla. Men även Ford Escape-modellerna från 2006-2009 verkar ligga i den nedre delen av tillförlitlighetsspektrat.

  Vanliga problem med Ford Ranger

Du bör också undvika 2013 års Ford Escape och 2005 års Ford Escape. Alla andra Ford Escape-modeller verkar vara mycket bättre. Det är dock vettigt att överväga en Ford Escape från dessa årsmodeller om du kan hitta en som har hållits i bra skick eftersom de flesta av dessa problem beror på bristfälligt underhåll.

Är Ford Escape en bra familjebil?

Ford Escape konkurrerar med några av de bästa familjebilarna på marknaden som Toyota RAV4 och Honda CR-V. Escape har gott om sittplatser på alla rader och den har ett ganska stort bagageutrymme. Detta gör den till en bra familjebil och utan tvekan bättre än vissa RAV4- och CR-V-modeller.

Dessutom får Escape också många familjevänliga funktioner i interiören som ytterligare gör Escape till en riktigt bra familjebil. Om du har chansen, försök att provköra en för att se om den passar dina specifika användningskrav.

Hur säker är Ford Escape?

Ford vet att Escape är utformad för familjeanvändning och därför har de sett till att göra den så säker som möjligt. Därför belönade IIHS Escape med ett stjärnigt 5-stjärnigt säkerhetsbetyg i både framsätena och baksätena.

Den fick också ett 5-stjärnigt betyg i alla andra kategorier, vilket innebär att Escape verkligen är en riktigt säker bil överlag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts