Ford Escape tillförlitlighet

Ford Escape är en kompakt SUV med fyra dörrar som tillverkades år 2000. Bilen har varit känd för sin imponerande prislapp och goda praktiska användbarhet. Bilens interiör är också bekväm med gott om utrymme för last. Om du behöver vill minska dina bränsleutgifter har Escape en utväg för dig i form av hybridmodeller.

Översikt

Escape har tre motortyper med plug-in hybridmodeller som kan köra uppskattningsvis 37 mil på ren elektrisk energi. Det finns flera utrustningsnivåer och motorerna sträcker sig från 1,5 L till den största och snabbaste 2,5 L Duratec I4-motorn. Escape är i sin fjärde generation.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet har Ford inte varit det bästa varumärket i USA. Ford har lidit på många områden som motor och bränsleekonomi. Ford Escape är inte heller den bästa SUV:n, när det gäller tillförlitlighet. Den har ett lågt tillförlitlighetsbetyg av Consumer Reports på bara 2 av 5. Det största problemet när det gäller Escape är dess höga bränsleförbrukning.

Säkerhet

Säkerhet är inget problem för Ford-bilar, och de brukar vara utmärkta på detta område. Escape har ett perfekt betyg på 5/5 i sina säkerhetsbetyg. Den har ett utmärkt resultat i sina krocktester. Förutom bilens solida kaross har bilen bra säkerhetsfunktioner som krockkuddar, ABS, traktionskontroll, övervakning av döda vinklar, körfältsassistanssystem med mera.

Avskrivningsgrad

Inte de mest pålitliga bilarna, men Fords brukar hålla sitt värde ganska bra. Escape håller också sitt värde, och den har en värdeminskning på nästan 20 % efter 1 år och en värdeminskning på 53 % efter 5 år, vilket är bra.

  Ford Bronco Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållet av dessa budgetbilar är säkert mindre än lyxbilar. Escape har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 600 dollar för allt underhåll och alla reparationer. Dessutom har bilen en låg chans att få några allvarliga reparationer under sina första 5 år.

FAQ

Är Ford Escape en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Ford Escape är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Escape?

Ford Escape är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Ford Escape och har den en turbo?

Ford Escape har 181 hästkrafter och ett vridmoment på 190 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-3 med en cylindervolym på 1,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Escape?

68,5 kubikfot ( 1,94 m3 )

Hur stor markfrigång har Ford Escape?

7,3 tum ( 18,54 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Escape har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Har Ford Escapes många problem?

Ford Escapes är pålitliga SUV:er men kan ha problem beroende på modellår. De vanligaste problemen är motorfel och transmissionsfel, motorfel, förlust av servostyrning eller tändningsfel. Bromsarproblem, skador på överföringshuset, PCM-fel och motorstopp är några av de vanligaste.

Håller Escapes länge?

Ford Escapes körsträcka kan förlängas upp till 250 000 mil med försiktig hantering och tålamod. Den genomsnittliga körsträckan är 130 000 mil. Detta kan ändras med tiden. Du kan nå dessa mil beroende på hur ofta du kör din Ford Escape.

  Är amerikanska eller japanska bilar mer tillförlitliga?

Varför du inte ska köpa den?

Ford Escape 2019:s bränsleekonomi är inte lika bra som vissa av sina konkurrenter. Detta är en av de största nackdelarna. Den kan bara få 23 mpg i städerna och 30 mpg landsväg, vilket är långt ifrån Honda CR-V:s imponerande siffror.

Är Escape en bra SUV?

Escape är en utmärkt SUV. Basmotorn får bra bensinförbrukning. Turbo-fyra-alternativet ger dig snabb acceleration. Escape är smidig att köra, har två rader med bekväma säten och gott om förvaringsutrymme.

Vilken är bättre Escape eller Edge?

Även om Edge har en avsevärd fördel när det gäller lastutrymme är båda fordonen nära varandra när det gäller personligt utrymme och komfort. Escape är mer bränslesnål, så den blir billigare i drift.

Varför har Ford ett så dåligt rykte?

Fords dåliga rykte kan tillskrivas många faktorer. De har inte varit kundorienterade sedan sextiotalet. Ford bygger fordon som de älskar att bygga och prioriterar inte att anpassa sig till varje åldersgrupp eller demografisk grupp.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts