Ford Escape hybrid problem

Ford Escape hybrid problem

Ford Escape är en kompakt crossover som tillverkas av Ford sedan år 2000. Den allra senaste Escape-modellen är utformad i samarbete med Mazda, vilket innebär att den delar många delar med Mazda Tribute och Mazda Mariner. Escape är nu i sin fjärde generation och är en ganska populär bil hos många familjer runt om i USA.

Ford Escape kommer med några olika motorkonfigurationer och den vi ska prata om nu är hybridmotoralternativet. När det gäller tillförlitlighet verkar Escape-hybriden vara ganska hygglig, men det finns några problem som är värda att prata om. Bilen var också del av några återkallelser när den senaste generationen kom ut, men nuvarande bilar är mycket bättre.

De vanligaste Ford Escape hybridproblemen är förknippade med bromsarna, servostyrningen och motorkylningen. Vi måste också nämna problem med högspänningsbatterierna som kan resultera i en plötslig förlust av motoreffekt. Slutligen måste vi också nämna problem med vevaxeln eftersom det var detta problem som fick Ford att återkalla ett gäng Escape-hybridmodeller.

På det hela taget är Escape hybrid en hygglig bil, men du måste underhålla den om du vill att den ska hålla länge. Hybrider är verkligen komplexa vilket innebär att det finns många saker som kan gå fel. Om du gör ditt bästa bör du dock kunna njuta av bilen under lång tid.

Ford Escape Hybrid – Problem med bromsarna

Bromsrelaterade problem verkar vara de vanligaste problemen som rapporterats för Escape hybrid. Många ägare klagar över att bilen föranleder varningslampor för ”Service Brake System” tillsammans med varningar för ”ABS”. Det kan finnas många orsaker till att dessa problem uppstår, så se till att ta bilen till en återförsäljare för att åtgärda problemet.

  Ford Focus ST Tillförlitlighet

Enligt en Ford-specialist är det troligt att lösningen är att byta ut bromsvakuumpumpen, huvudbromscylindern eller ABS-modulen. Det är dock inte alltid 100 % säkert att dessa kommer att åtgärda dina problem, särskilt om du äger en bil med fler mil på klockan. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra bör en grundlig kontroll av återförsäljaren vara på sin plats.

Ford Escape Hybrid – Problem med servostyrningen

En bils styrsystem är en av de viktigaste komponenterna. Utan en fullt fungerande servostyrning är risken stor att du inte kan styra bilen till 100 %. Detta är uppenbarligen ett enormt problem som bör åtgärdas omedelbart. Ford Escape verkar också lida av problem med servostyrningen.

Många ägare har klagat på att bilen blir riktigt svår att svänga på grund av att servostyrningen helt enkelt upphör att existera. Att starta om bilen kan lösa problemet på kort sikt, men ett fel på servostyrningen är känt för att kunna inträffa igen. Servostyrningssensorn, styrmodulen eller en hel styrstång bör bytas ut.

Ford Escape Hybrid – problem med motorkylning

Motorsystemet i Escape Hybrid är riktigt komplext eftersom den har både en elmotor och en bensinmotor. Dessa kan sluta fungera av olika anledningar, men de flesta är relaterade till felaktiga sensorer. Därför har många ägare rapporterat om plötslig effektförlust tillsammans med en varningslampa ”Stop Safely Now” på instrumentbrädan.

Det verkar som om detta problem orsakas av ett överhettat elsystem och ett överhettat batteri. Om din bil går in i halt läge är chansen stor att det är detta som orsakat det. Allt som allt bör du stanna omedelbart eftersom du definitivt inte vill köra en bil med ett överhettat högspänningsbatteri.

  Ford Ranger Tillförlitlighet

Ford Escape Hybrid – Batteriproblem

Enligt några välrenommerade onlinekällor är det också känt att högspänningsbatteriet som finns i Ford Escape Hybrid kan gå sönder och orsaka att bilen plötsligt tappar strömmen. Ford återkallade till och med ett gäng Escape Hybrid-modeller på grund av detta eftersom detta kan sluta med att orsaka en olycka.

Detta problem kan också ses i Ford Corsair hybrid som använder exakt samma hybridsystem som det som finns i Ford Escape.

Ford Escape – problem med vevaxeln

En av de allra senaste återkallelserna från Ford orsakas av ett problem med vevaxeln som kan ha varit felaktigt fastsatt. I en NHTSA-rapport anges att detta kan orsaka stora motorskador som till och med kan leda till en motorbrand. Enligt rapporten har omkring 100-200 exemplar återkallats hittills.
Problemet är så allvarligt att Ford till och med lovat att byta ut hela motorn om de stöter på detta problem på din Escape-modell.

FAQ-avdelning

Är Ford Escape en bra bil?

Ford Escape är verkligen en riktigt bra bil eftersom den befinner sig i ett av de mest populära, om inte det mest populära marknadssegmentet där ute. Escape är nu också en riktigt snygg bil vilket inte nödvändigtvis var fallet med tidigare Ford Escape-modeller.

På det hela taget, om du är intresserad av en kompakt crossover-hybrid som inte kommer att spränga din bank, kan Ford Escape vara den perfekta bilen för dig.

  Ford Taurus X Tillförlitlighet

Hur laddar man batteriet i Ford Escape Hybrid?

Ford Escape hybrid är en konventionell hybrid vilket innebär att den inte kan kopplas in. För att ladda Escape-batteriet bör du låta bilen gå på tomgång i 10-15 minuter och sedan köra runt i 10-15 minuter.

Detta borde räcka för att ladda batteriet. Ford erbjuder även en plug-in-version av Escape Hybrid som kan laddas som vilken annan elbil som helst. Det är bara att koppla in den i en vägg och låta den ladda tills den är klar.

Kan Ford Escape Hybrid köras enbart i EV-läge?

Ford Escape hybrid är inte konstruerad för att köras i EV-läge solo, vilket innebär att den endast körs i EV-läge när den står vid ett stoppljus eller när du sakta kör genom en drive-through. Plug-in-versionen av Ford Escape kan däremot endast köras i EV-läge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts