Allt om 2023 Ford Escape

2023 Ford Escape

Ford Escape var en av Fords mest populära SUV:er för några år sedan då Ford lyckades flytta uppemot 300 000 enheter av Escape. Under två av de senaste åren har dock Escape befunnit sig i en kontinuerlig nedåtgående spiral då den har blivit lite daterad och inte är konkurrenskraftig mot de flesta av sina konkurrenter.

Med tillägget av nya Bronco Sport kommer Escape att ta en ännu större dipp. Så för att återuppliva Ford Escape-sortimentet kommer Ford att uppdatera Escape inför modellåret 2023. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford Escape, varför du bör överväga en sådan och vad du kommer att få.

2023 Escape kommer inte att bli en helt ny modell, utan snarare en modernisering med vilken Ford vill göra Escape mer attraktiv. Detta inkluderar en ny bredare grill, nya strålkastare med en genomgående ljusbalk, nya bakljus, en ny infotainmentskärm och några ytterligare detaljer här och där som alla sammantaget ger en ny upplevelse.

Drivlinjesortimentet är oförändrat liksom de flesta andra system. Vissa säger att den nya Escape också kommer att få nya namn, nya trims och eventuellt till och med nya modeller, men detta har ännu inte bekräftats av någon från företaget.

2023 Ford Escape – drivlinan

Ingångsmotoralternativet kommer att vara den välbekanta 3-cylindriga 1,5L-motorn med 191 hk och 190 lb-ft vridmoment. Den här versionen av Escape kan tillvalas med antingen ett FWD- eller till och med ett AWD-system. 2.0L-modellen finns endast med AWD och erbjuder 250 hk och ett rejält 280 lb-ft vridmoment. Escape behåller också sina två hybridmodeller, varav den ena erbjuder 162 hk och den andra 203 hk.

  Är Ford Escape en bra bil?

När det gäller bränsleekonomi kan du förvänta dig att Ford Escape ger 28MPG i staden och 34MPG på motorvägen med 1.5L medan 2.0L klarar 26MPG i staden och 31MPG på motorvägen. FWD-hybridmodellen är den mest effektiva modellen av Escape du kan köpa eftersom den kan ge upp till 44MPG på motorvägen och 37MPG i staden.

Allt som allt är drivmedelsalternativen med Escape alla hyfsat kraftfulla och är utrustade med Fords välkända 10-växlade växellåda som växlar sömlöst och inte bör göra något du inte vill att den ska göra.

2023 Ford Escape – Design och körning

Designmässigt bjuder 2023 Escape på några nya detaljer jämfört med den utgående modellen, såsom den nya frontgrillen, nya strålkastare, nya bakljus, nya hjul och några ytterligare detaljer över hela bilen. Interiören är nu utrustad med en större infotainmentskärm som rymmer multimediagränssnittet medan förarens instrumentbräda nu också kan ha en digital skärm.

När det gäller körning förblir Escape i stort sett densamma vilket inte är något dåligt eftersom Escape är bekväm och relativt smidig för sitt segment. Körkomforten är bra, vindbruset är bra och Escape rullar inte in i kurvor lika mycket som vissa av sina japanskt tillverkade konkurrenter.

2023 Ford Escape – Tillförlitlighet och vanliga problem

Den här generationen av Ford Escape var ganska besvärlig när den först kom ut, men senare modeller var betydligt bättre. Eftersom 2023 Escape inte kommer att ha mekaniska skillnader så mycket kommer den troligen att anta den befintliga Escape-plattformen som bör vara uppbackad med alla lärdomar från den tidigare generationen av Escape.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Potentiella problem kan dock vara förknippade med växellådan, tändsystemet, motorn och eventuellt servostyrningen. Om du tar väl hand om den kommer din 2023 Escape att hålla länge, men om du inte gör allt du behöver göra kommer din Escape att lida.

2023 Ford Escape – värde och praktiska egenskaper

Instegsmodellen Ford Escape kommer att kosta runt 36 000 dollar för FWD-modellen medan toppmodellen Ford Escape ST PHEV börjar på över 54 000 dollar. Dessa priser är ganska mycket högre än 2022-modellen när den kom ut, men det är att vänta eftersom inflationen snarare är här för att stanna.

Praktiken är okej och förblir oförändrad jämfört med föregående modellår. Så om du är van vid en Ford Escape kan du förvänta dig i stort sett samma utrymme.

FAQ-avsnitt

Är Ford Escape 2023 bättre än Escape 2022?

Ford Escape 2023 skiljer sig inte särskilt mycket från Escape 2022, vilket är uppenbart. Men om du vill ha en Escape som ser modern ut måste du välja 2023-modellen eftersom 2022-modellen börjar visa sin ålder lite grann både på insidan och utsidan.

Om du däremot bara är intresserad av att ha samma körupplevelse är 2022 års Escape mer än tillräckligt bra. Dessutom kommer du också att spara en hel del pengar om du väljer en begagnad 2022-modell, särskilt som du kommer att undvika alla potentiella påslag från återförsäljarna som sannolikt kommer att komma med 2023 Escape.

  Ford EcoSport Tillförlitlighet

När kan jag köpa 2023 Ford Escape?

Ford har öppnat sin beställningsprocess för Ford Escape vilket innebär att den nu kan förbeställas. De allra första 2022 Ford Escape-modellerna kommer att bli tillgängliga i slutet av året medan de flesta kunder kommer att få sina bilar i början av 2023.

Du kommer att behöva betala en mindre depositionsavgift till återförsäljaren, och den depositionen kommer senare att inkluderas i ditt slutliga inköpspris.

Var tillverkas 2023 års Ford Escape?

Den nya Ford Escape kommer att byggas i den välkända Ford-fabriken i Louisville, Kentucky. Denna fabrik öppnades första gången 1955 och är en av de största fabrikerna som Ford för närvarande driver eftersom den sysselsätter mer än 4 000 personer.

Denna fabrik tillverkar alla Ford Escape-modeller för USA, men tillverkar även Expedition, F-250 Super Duty, F550 pickuper och den lyxiga Lincoln Navigator.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts