Vanliga problem med BMW i8

BMW i8 problem

BMW i8 hade den minsta förbränningsmotorn och var mer en showcase-bil än en sportbil. Dessutom var den världens första serietillverkade bil som utrustades med innovativa laserstrålkastare. Men som alla bilar hade BMW i8 också flera problem att hantera.

Men vilka är de vanligaste problemen med BMW i8? BMW i8 står inför problem som bränsleläckage, en felaktig sensor, problem med krockkuddar, överhettning av motorn, stora dörrar och elektriska problem. Generellt sett var BMW i8 en fin bil med lite föroreningar eftersom det är en plug-in hybridbil.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW i8?

Bränsleläckage

Ett av de vanligaste problemen med BMW i8 är bränsleläckage. Detta problem uppstår till följd av att en bult som används för att ansluta en jordkabel mellan tanken och bilens chassi inte svetsades som det behövdes under tillverkningen. På grund av detta kan bränsletanken orsaka en bränsleläcka.

Det som är skrämmande är att om det finns en tändkälla kan en bränsleläcka leda till en brand. Observera att detta problem är vanligare i 2014 års BMW i8-modeller som tillverkats mellan den 16 maj 2014 ad den 16 september 2014. Det rapporterades att fler än 223 BMW i8 hade detta problem och några återkallades.

Stora dörrar

BMW i8:s fjärilsdörrar är snygga och eleganta, men de kan också vara ett stort problem, särskilt när det gäller parkering i offentliga parker med minimalt utrymme att manövrera. De flesta BMW i8-ägare har klagat på att de har problem med att öppna fjärilsdörrarna eftersom de kräver mycket utrymme.

Så om du tänker parkera i8:an på en parkeringsplats kan du tvingas parkera i slutet av kön så att du kan ha lätt att öppna dörren.

  BMW 2-serien Gran Coupe tillförlitlighet

Elektriska problem

Ett annat vanligt problem på de flesta BMW i8 är elektriska problem. Observera att de flesta elektriska problem som BMW i8-ägare möter är kopplade till BMW i8:s högspänningsbatteri. När dessa problem dyker upp tänds varningslamporna. Det är dock inte alla BMW i8 som har det här problemet eftersom det bara är ett fåtal utvalda modellår.

Problem med krockkuddar

Det här problemet är vanligt i BMW i8 som har varit med om en olycka. Om din bil har varit med om en olycka och koderna inte har återställts har du problem med krockkuddar. Observera att de felkoder som visas orsakar att säkerhetsbältena låses och att krockkuddarna inte fungerar. Du måste åtgärda detta problem genom att göra en återställning av airbagmodulen.

Felaktig sensor

Sensorn för kylvätskans temperatur är en viktig del av din motor. Så om den är skadad, sliten eller trasig kan det orsaka flera problem. Några av tecknen på en dålig sensor är varningar om lampor som tänds, dålig motorprestanda och överhettning av motorn.

Om du upptäcker att du har en felaktig kylvätsketemperaturgivare i motorn måste du byta ut den så snart som möjligt för att undvika ytterligare problem.

Överhettning av motorn

Det är viktigt att hålla koll på din motor för att säkerställa en längre livslängd för din bil. Med det sagt är överhettning av motorn ett annat vanligt problem som BMW i8-användare bör vara beredda på att möta. Några av orsakerna till att BMW i8:s motor överhettas beror på kylmedelsläckage, en trasig termostat eller en trasig kylare.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

Se till att byta ut de dåliga delarna för att undvika ytterligare skador på din motor. När motorn överhettas under lång tid kan den dö eller gå sönder, vilket kan sluta med att bli dyrt att laga.

FAQ

Är BMW i8 en pålitlig bil?

BMW är känt för att tillhandahålla några av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. BMW i8 är dock ganska pålitlig eftersom den registrerar ett fåtal problem. Att äga den här bilen är ändå ganska utmanande eftersom kostnaden för reparation, underhåll och reservdelar är ganska hög.

Hur lång är batteritiden på BMW i8?

Även om BMW erbjuder en standardgaranti på tre år med obegränsad körsträcka för bilen, täcker den högspänningsbatteriet i 8 år eller 100 000 mil. Så BMW i8-batteriet kommer att hålla i mer än 8 år, men det kommer inte att vara lika kraftfullt som tidigare efter att ha gått över 100 000 mil.

Är det dyrt att underhålla en BMW i8?

BMW i8 är en av de mest tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Den är dock fortfarande dyr att reparera och underhålla på grund av de dyra delarna och den höga servicekostnaden. Dessutom kan vissa delar behöva hämtas från Tyskland, vilket kan öka kostnaderna. Sammantaget är det en av de billigaste plug-in hybridbilarna att underhålla.

I genomsnitt kostar BMW i8 dig cirka 979 dollar att underhålla. Detta kan dock variera beroende på modell, årsmodell, ålder och plats.

  Är BMW i8 en bra bil?

Hur många mil håller en BMW i8?

BMW i8 kan hålla i mer än 150 000 mil. Det är dock viktigt att veta att högspänningsbatteriet blir mindre kraftfullt efter att bilen har kört 100 000 mil. Så mellan 100 000 och 150 000 mil kan du behöva byta ut batteriet för att kunna njuta av att köra bilen på el.

Hur mycket kostar det att byta ut ett BMW i8-batteri?

Kostnaden för att byta ut högspänningsbatteriet för BMW i8 plug-in hybrid är mellan 2 677 och 3 020 dollar. Förutom den initiala kostnaden har det också en utbyteskostnad på mellan 1 320 och 1 665 dollar. Slutligen kommer delar att kosta dig cirka 1 355 dollar. Observera att denna kostnad inte inkluderar skatter eller avgifter. Dessutom kommer den att variera beroende på ditt BMW i8-modellår.

Slutsats

Trots att BMW i8 har flera problem att hantera kan de flesta av dem minskas eller förhindras genom att ta väl hand om din bil. Se till att följa tillverkarens rekommenderade schemalagda underhållsservice. Dessutom bör du åtgärda problemen i tid för att undvika att de eskalerar och slutar med kostsamma reparationer.

På det hela taget är BMW i8 en trevlig och lyxig bil med förstklassiga funktioner. Den sparar också miljön eftersom den inte släpper ut en massa gaser i atmosfären, eftersom det är en plug-in hybridbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts