Vanliga frågor och problem med BMW xDrive

BMW xDrive-system är BMW:s benämning på sitt fyrhjulsdriftssystem. xDrive-tekniken är ett sofistikerat, permanent fyrhjulsdriftssystem som ser till att din BMW alltid har exceptionell dragkraft. Men som alla bilars drivsystem har även detta system vissa utmaningar.
Så vilka är problemen med BMW xDrive-systemet?

BMW xDrive-systemet kommer med flera utmaningar, men de vanligaste är oljeläckage, elektriska problem, överhettning av A/C, fel på bränslesystemet, korrosion av legeringshjul, problem med bakljusmontering och mycket mer.

Så innan du investerar i en BMW med xDrive-system är det viktigt att känna till några av de utmaningar och motgångar som du sannolikt kommer att möta på vägen. Den goda nyheten är att de flesta av problemen kan hanteras av en erfaren BMW-mekaniker eller genom att ta bilen till ett BMW-servicecenter.

Vilka är de vanligaste problemen som BMW xDrive ställs inför?

Problem med styrkedjan

Ett av de vanligaste problemen med BMW xDrive-systemet är problemet med styrkedjan. Detta är vanligt på äldre BMW xDrive bilmodeller. Användarna brukar klaga på att tidningskedjorna hoppar över på kugghjulen och därmed stör vevaxelns och kamaxelns korrekta funktion.

Oljeläckage

Detta är ett vanligt problem på nästan alla BMW-modeller. Icke desto mindre är problemet också utbrett i BMW:er med xDrive-system. Några av de viktigaste delarna som orsakar oljeläckage i BMW xDrive-systemet är en sviktande bränslepump och en läckande ventilkåpspackning.

Bränslesystemfel

Bränslesystemfel inträffar vanligtvis i BMW xDrive-modeller på grund av en trasig bränslepump. Detta leder normalt till att bilen plötsligt tappar accelerationen eller att servostyrningen och bromsarna kan stanna från ingenstans.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Motorns kylsystem

Ett annat vanligt problem som drabbar BMW xDrive-systemet är motorkylsystemet. När detta händer gör det att bilen blir överhettad. Några av de skyldiga till det här problemet är en defekt vattenpump eller kylmedelsläckage. Observera att en BMW-certifierad tekniker enkelt kan hantera detta problem.

Elektriska problem

Felaktig elektronik är inte bara vanligt i BMW xDrive-bilar, utan även i andra BMW-modeller. I det här fallet är den skyldige vanligtvis säkringsboxen. Trots detta har BMW tidigare rapporterat om betydligt allvarligare elektroniska problem som ledde till att över 300 000 bilar återkallades i Storbritannien 2018.

Bakljusaggregat

Ett annat BMW xDrive-problem som du kommer att stöta på är en defekt baklykta/lykta. Det här problemet orsakas normalt av en dålig glödlampsanslutning vid bakljusets kretskort. Den dåliga anslutningen är vanligtvis ett resultat av att korrosion sker.

Överhettning av luftkonditionering och värmesystem

Överhettning av luftkonditionerings- och värmesystem orsakas av överhettning av ledningar och elektriska kontakter i värme- och kylkammaren. Typiskt sett sker detta på grund av hur ledningsnätet till blåsregulatorn i de dåliga enheterna var uppbyggt. När komponenterna slits och korroderar kan de alltså skada ledningarna och orsaka en krets när de kombineras med de korroderade delarna.

Rattvibrationer vid inbromsning

Det här problemet är vanligt i BMW 3-serien med iDrive-systemet. Du kan börja märka rattvibrationer eller skakningar när du försöker bromsa. Detta beror på ett fel på en av bussningarna i en av trissarmens bussningar. För att undvika att få ett sådant problem måste du byta gummienheterna efter 75 000 mil.

  Billigaste sättet att byta ut en BMW-nyckel?

Korrosion av legeringshjul

BMW-märkt legering ser spektakulärt ut och får bilen att se stilfull ut. Många BMW-användare har dock klagat på att dessa hjul inte håller länge. Legeringshjulen börjar korrodera efter en kort tid.

FAQ

Är BMW xDrive tillförlitlig?

Ja, BMW xDrive-systemet är tillförlitligt. Men som de flesta BMW är det inte lika tillförlitligt som vissa system, till exempel Mercedes 4Matic eller Torsen Quattro-system. Trots detta rankas det något över genomsnittet, vilket är bra.

Kan man stänga av BMW xDrive?

Nej, det kan du inte. Detta beror på att det här systemet följer med bilen. Dessutom levererar xDrive eller allhjulsdriftstekniken enastående dragkraft till alla hjul och ser till att du håller dig på rätt spår oavsett hur vägen ser ut. Detta gör att du är säker och har kontroll över bilen.

Varför har BMW:s många problem?

Den främsta anledningen till att BMW:s har många problem är att de är utrustade med mycket avancerad och senaste teknik. Dessutom kräver BMW regelbundet underhåll, vilket en del användare ignorerar och får många utmaningar i det långa loppet.

För att minimera BMW-problem är det viktigt att sköta och underhålla bilen på rätt sätt. Dessutom är det också viktigt att följa rekommenderat underhållsschema.

Vid vilken körsträcka börjar BMW:s få problem?

De flesta BMW börjar få problem redan vid 80 000 mil. Vissa kan dock utveckla problem från och med 120 000 mil. Så i genomsnitt börjar BMW:s få problem mellan 80 000 och 120 000 mil. Efter 120 000 mil bör BMW-ägare vara beredda att ta itu med allvarliga och kostsamma reparationsproblem.

  Bästa BMW för en kvinna

Är BMW xDrive bra i snö?

Ja, BMW xDrive-tekniken är perfekt i snöförhållanden. Detta beror på att xDrive-systemet eller systemet för fyrhjulsdrift fungerar genom att skicka kraft till bilens alla fyra hjul. Det är alltså inte bara den uppsättning fram- eller bakhjul som får kraft utan alla hjul.

Med den här tekniken fördelas kraften till alla hjul, vilket säkerställer att alla hjul har bra dragkraft. Och eftersom förhållandena gör vägen hal, är din bil lättare att kontrollera än om du har bakhjulsdrift eller framhjulsdrift. För bästa resultat i snö bör du komplettera din bil med vinter- eller snödäckor.

Slutsats

BMW xDrive är ett av de mest kraftfulla och pålitliga bildriftssystemen på marknaden. Trots detta har det några vanliga problem som intresserade köpare bör vara medvetna om innan de investerar i bilen. Några av de vanligaste BMW xDrive-problemen är oljeläckage, elektriska problem, problem med bakljus, motorkylsystem och mycket mer.

Det är också viktigt att notera att de flesta av dessa problem vanligtvis finns i det äldre BMW xDrive-systemet, eftersom de senaste modellerna är mer tillförlitliga med färre problem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts