Vanliga problem med BMW E46

BMW E46 problem & fel

BMW E46 kanske inte längre tillverkas, men den är fortfarande en av BMW:s mest ikoniska bilar genom tiderna. Bilen tillverkades mellan 1997 och 2006 och ser elegant och lyxig ut och har en utmärkt hantering. Men den har också flera problem som användare har stött på under sitt ägande. Men vad är några av de vanligaste problemen med BMW E46?

Vanliga problem med BMW E46 är bland annat defekta bakre underramsfästen, problem med nedre styrarmar och bussningar, problem med drivlinan, problem med växellådan, problem med Vanos, PCV-fel, fel på oljefilterhusets packning, fel på kylsystemet, problem med elektriska fönsterrutor, problem med bränslepumpen, sliten flexskiva i drivlinan och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW E46?

Problem med nedre styrarmar och bussningar

Detta är ett av de vanligaste problemen som BMW E46-ägare med hög körsträcka upplever. Det här problemet uppstår normalt efter att bilen nått över 80 000 mil. Några av tecknen på dåliga nedre styrarmar och bussningar är klonkande eller skramlande ljud från framsidan av styrningen när man kör över små gupp eller grusvägar. Byt ut de dåliga eller felaktiga nedre styrarmarna och bussningarna.

Felaktiga fästen i den bakre underramen

Ett annat vanligt problem med E46 är defekta fästen för den bakre underramen. Efter att ha kört flera mil spricker fästena eller blir slitna, vilket gör att bilen skiftar under körning. Detta är farligt och osäkert för föraren och bilens passagerare. Byt ut de dåliga fästena i den bakre underramen.

PCV fel och igensättning

Det här problemet är vanligt i BMW E46-modellerna med M54- och M52-sexcylindriga motorer. PCV eller positiv vevhusventilation blir felaktig efter att ha blivit igensatt av läckande olja från luftventilerna. För att undvika ytterligare allvarliga motorproblem bör PCV bytas ut regelbundet.

  Det bästa kylmedlet för BMW

Problem med drivlinan

BMW E46-modeller med AWD-system har många problem med drivlinan. Det vanligaste är ett totalt fel på framaxeln. Ett annat vanligt drivlinjeproblem är en trasig framaxel. Om du märker att din AWD BMW E46 har dessa problem ska du låta åtgärda dem omedelbart. Dessutom är de ganska knepiga att åtgärda.

Vanos-problem

BMW E46-modeller med dubbla Vanos-motorer, som 320i, 325i och 330i, har många Vanos-problem. De flesta av dessa problem är kopplade till Vanos-tätningarna, som försämras snabbare. Ett av de vanligaste tecknen på en dålig Vanos är ett lägre varvtalsområde och högre bränsleförbrukning. Byt ut den dåliga Vanos.

Problem med elektriska fönster

Om du ofta använder de elektriska fönstren kommer de att sluta fungera efter en tid. Detta beror på den billiga plastskenan inuti den remskiva som kabeln löper på. Den kommer att lossna och inte fungera effektivt. Byt ut spåret för att åtgärda problemet.

Bristande packning för oljefilterhus

Detta är ett vanligt problem i alla BMW-modeller. BMW har svaga motorpackningar som spricker eller slits snabbare och läcker olja. Oljefilterhusets packning är inget undantag eftersom den också går sönder efter en tid och börjar läcka olja. Byt ut den dåliga packningen för oljefilterhuset.

Problem med växellådan

Transmissionsproblem i BMW E46 är vanliga i M3-modellerna. Detta beror på den sekventiella manuella växellådan som de är utrustade med. Den största boven bakom transmissionsproblemen i den här modellen är den felande pumpen som aktiverar växlingarna. Att åtgärda detta problem är ganska besvärligt och du måste ta bilen till en professionell mekaniker.

  BMW VS Camaro tillförlitlighet - vilken är bäst?

Bränslepumpfel

Även om det här problemet inte är så vanligt förekommer det fortfarande i den gamla BMW E46. Så när din bil når över 120 000 mil bör du övervaka bränslepumpen noga. Några av tecknen på en dålig bränslepump är effektförlust, död motor, lägre bränsleeffektivitet och svåra starter. Lös problemet genom att byta ut den dåliga bränslepumpen.

Svikande kylsystem

Det finns så många saker som kan gå fel med BMW E46:s kylsystem. Om temperaturerna är extremt höga börjar du uppleva samma tecken som en sprängd topppackning. Några av de vanligaste delarna som går sönder i kylsystemet är termostaten, vattenpumpen och expansionspumpen. Byt ut de skadade delarna.

FAQ

Är BMW E46 en pålitlig bil?

Om du talar om tillförlitlighet när det gäller begagnade BMW-modeller är BMW E46 det bästa alternativet. Den här bilen är inte bara tillförlitlig, utan den är också rolig att köra och ser elegant ut. Det är det bästa valet för en person som vill komma igång med BMW. Sammantaget har den en genomsnittlig tillförlitlighet, vilket är okej men inte bättre än de flesta av sina konkurrenter.

Är det dyrt att underhålla BMW E46?

När du jämför kostnaden för att underhålla en BMW 46 med andra begagnade BMW:er kommer du att upptäcka att den är ganska billigare. Men om du jämför den med marknadsgenomsnittet är BMW E46 fortfarande ganska dyr att underhålla. Icke desto mindre presterar den här bilen fortfarande bra och kommer att hålla längre om den underhålls väl. Du måste alltså spendera mer än genomsnittet för att hålla den här sportcoupén på vägen.

  Är BMW M8 en bra bil?

Efter hur många mil börjar BMW E46 få problem?

Det beror på hur väl du underhåller bilen. Du börjar få mindre problem redan vid 30 000 mil. Men med rätt underhåll kan allvarliga problem börja dyka upp efter att du har kört över 100 000 mil. Och med rätt skötsel och underhåll kommer BMW E46 att ge dig mer än 200 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 3-serien?

BMW E46 är den fjärde generationen av BMW 3-serien. Denna serie har flera problem men de vanligaste är oljeläckage, felaktigt motorkylsystem, problem med bakljusmonteringen och vibrationer i ratten vid inbromsning. Trots att BMW 3-serien har flera problem är den en av de mest pålitliga BMW-serierna.

Sammanfattning

BMW E46 är en av de mest pålitliga och högpresterande begagnade BMW-modellerna på marknaden. Men som väntat har den här bilen också flera problem som intresserade köpare bör känna till innan de investerar i den. Icke desto mindre är de flesta av problemen inte allvarliga och kan lätt hanteras eller undvikas genom rätt skötsel och underhåll.

Observera att vissa begagnade BMW E46-modellår är mer tillförlitliga eller har färre problem än andra modellår. På det hela taget blir BMW E46 långsamt ikonisk och den presterar fortfarande enastående.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts