Är BMW M8 en bra bil?

Är BMW M8 en bra bil?

BMW är populärt för att tillverka några av de bästa sportbilarna på marknaden. BMW M8 är en sådan bil eftersom den ger stor kraft och hastighet. Dessutom är den lyxig, bekväm och avancerad. Men är BMW M8 en bra bil?

BMW M8 är en bra bil om du letar efter kraftfulla, snabbare, lyxiga och avancerade sportbilar. Däremot är det inte en lämplig bil om du letar efter en bränslesnål, pålitlig och billig lyxbil att underhålla. Den har också en hög startkostnad, vilket kan avskräcka de flesta intresserade köpare.

BMW M8:s historia

BMW M8 är en subkompakt bil som tillverkas av BMW. Dessutom är den den högpresterande versionen av BMW 8-serien som marknadsförs under undermärket BMW M. Denna modell introducerades i juni 2019 och den finns i tre karossvarianter; 2-dörrars coupé, 2-dörrars cabriolet och 4-dörrars gran coupé.

Dessutom drivs M8 av den dubbelturboladdade V8-motorn S63 med fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Modellen är i sin första generation och den har gjort bra ifrån sig hittills. Dessutom är den här modellen baserad på BMW CLAR-plattformen, med fjäderben- och wishbone-upphängning framtill och multilänkupphängning baktill på bilen.

Funktioner hos BMW M8

Utseende

BMW M8 har ett enkelt utseende, vilket varken är dåligt eller tilltalande. Dess konkurrenter som Audi RS7 och Mercedes-AMG GT43 har ett mer tilltalande utseende. Interiören är ändå toppklassig med några av de senaste teknikerna på marknaden.

Några av de funktioner som sticker ut från BMW M8 är det justerbara dubbla avgassystemet, M Double-Spoke 20-tums hjul, aerodynamisk omdesign av kaross och ram samt rödkomponerade bromskaliper.

  BMW M2 Tillförlitlighet

Prestanda

En av de saker som skiljer BMW M8 coupé från de flesta av sina konkurrenter är dess stora kraft och hastighet. Den är också lätt att hantera och ger den perfekta sportkänslan. Den här modellen har en 4,4-liters V8-motor med dubbelturboaggregat och 8-växlad automatisk växellåda samt fyrhjulsdrift.

Den kraftfulla motorn levererar maximalt 617 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Den kan också accelerera från 0 till 60 mph på 2,8 sekunder, vilket är exceptionellt. Och med M Driver-paketet kan den här bilen nå en topphastighet på upp till 190 mph.

Komfort och lastutrymme

Liksom de flesta BMW M-bilar har BMW M8 en högklassig och rymlig interiör med liknande avstånd som vanliga BMW-modeller. Interiören är ändå uppåtriktad med läderklädsel och utmärkta sömmar. Andra anmärkningsvärda inredningsdetaljer är ett 12,1-tums digitalt mätarkluster, anpassningsbar omgivande belysning, en eljusterbar ratt och mycket mer.

BMW M8 har plats för upp till fyra personer och den har gott om lastutrymme. Bakluckan har totalt 14,8 kubikfot utrymme, vilket räcker för fem handbagageväskor.

Säkerhetsfunktioner

Som väntat kommer BMW M8 med några av de bästa och senaste säkerhetsfunktionerna på marknaden. Endast Mercedes erbjuder bättre säkerhetsfunktioner i klassen. Några av de anmärkningsvärda säkerhetsfunktionerna som finns i M8 är standardvarning vid framåtriktad kollision, övervakning av döda vinklar, automatisk nödbromsning och adaptiv farthållare.

Bränsleeffektivitet

Med en kraftfull 4,4-liters V8-motor är BMW M8 inte bränsleeffektiv. Den är dock i nivå med Audi RS7, som också har en kombinerad effektivitet på 17 mpg. Men om du jämför med Mercedes-AMG GT43 kommer du att upptäcka att den är mindre effektiv eftersom AMG har ett kombinerat EPA-betyg på 21 mpg.

  Varför inte köpa en BMW

Pris

BMW M8 är inte en vanlig sportbil. Det beror på att den har ett högt utgångspris på cirka 131 000 dollar. Priset kan till och med nå upp till 141 000 dollar beroende på tilläggsutrustningar. Om du jämför M8 med sina konkurrenter, till exempel Audi RS7 eller Mercedes-AMG GT43, kommer du att upptäcka att den är dyrare.

FAQ

Är det värt att köpa BMW M8?

BMW M8 är värd att köpa om du vill ha kraftfulla, högpresterande, snabbare, säkra och sofistikerade sportbilar. Å andra sidan är den här bilen inte värd att förvärva om du önskar en elegant designad bil, pålitlig och bränslesnål.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M8?

Om du planerar att investera i en begagnad BMW M8 av hög kvalitet är det viktigt att känna till några av de problem som du sannolikt kommer att möta. Vanliga problem med BMW M8 är otillräcklig skruvning, defekt hydraulisk enhet, felaktig igenkänning av bälteslås, överdriven oljeförbrukning, felande tändstift, felande tändspolar och oljeläckage.

Hur länge håller BMW M8?

BMW M8 är fortfarande en ny bil på marknaden, vilket gör det svårt att veta hur länge den kommer att hålla. Men om vi tar hänsyn till andra BMW-modeller med S63-motorn kan vi uppskatta att den kan hålla över 250 000 mil om den underhålls ordentligt. Vissa M8-ägare kan till och med klockan över 300 000 miles.

  Bästa oljan för 2006 BMW 325i

Hur snabb är BMW M8?

BMW M8 är utrustad med en kraftfull 4,4-liters twin-turbo-motor som producerar maximalt 823 hk. Dessutom kan den här bilen accelerera från 0 till 60 mph på bara 2,8 sekunder, vilket är en av de bästa på marknaden. Dessutom har den en topphastighet på 190 mph med M Driver’s package som tillval.

Håller BMW M8 sitt värde?

BMW är bland de bilmärken som har det högsta avskrivningsvärdet. Och eftersom BMW M8 är en sportbil kan du räkna med att den kommer att skrivas ned ännu snabbare än andra BMW-modeller. Det uppskattas att BMW M8 kommer att skrivas ned med 60 % på 5 år. Det innebär att en ny BMW M8 som går för 140 000 dollar kommer att kosta cirka 56 000 dollar om fem år.

Sammanfattning

Generellt sett är BMW M8 en utmärkt sportbil med flera karossalternativ. Intresserade köpare kan välja en coupé, cabriolet eller sedankaross. Den här bilen är också snabb, kraftfull och lätthanterlig. Och eftersom den har plats för upp till fyra personer är den också en utmärkt familjebil.

Den är dock ganska dyr att underhålla och har ett högt utgångspris. Den är också mindre effektiv, vilket innebär mer föroreningar och mer utgifter för bränsle.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts