Vanliga problem med BMW X7

Efter introduktionen 2018 blev BMW X7 den största och dyraste BMW SUV:n. Den här bilen är en sann definition av lyx och överflöd eftersom den erbjuder en lyxig interiör, mycket avancerad teknik, utmärkta prestanda och förstklassiga säkerhetsfunktioner.

Trots att den här 7-sitsiga bilen från BMW erbjuder massor av fantastiska funktioner har den också en del problem som intresserade köpare bör känna till. De vanligaste BMW X7-problemen är problem med växellådan, lossnade framaxelbalkar, utebliven hydraulisk enhet i bromssystemet, problem med fjädringen och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X7?

Bromsutrustningens hydrauliska enhet är felaktig.

Det här problemet är vanligt på BMW X7-modeller som tillverkats mellan den 14 december 2018 och den 1 februari 2021. Bromsenhetens standardhydrauliska system kan leda till begränsat bromsstöd och ökad bromssträcka. Som en följd av detta kan det hända att ABS-systemet inte är tillgängligt, vilket ökar risken för att en olycka ska inträffa.

Problem med växellådan

BMW X7 har problem med växellådan. Detta beror inte på att bilen överhettas eller att det saknas vätskor, utan på grund av BMW:s konstruktionsfel. Det har bekräftats att vissa BMW X7-modeller har en extra bult i startmotorn som kan falla in i transmissionen och leda till flera problem.

Felaktigt bultad styrspindel

Det här problemet finns bara på 2020 års BMW X7. Vissa användare har noterat att styrspindeln kan ha varit felaktigt skruvad och kan lossna. Detta är farligt eftersom styrkontrollen kan gå förlorad och öka risken för att en olycka inträffar.

Problem med bilens elektriska system

De flesta BMW har problem med det elektriska systemet. Överraskande nog har även BMW X7 en del elektriska problem, vilket är en slags besvikelse med tanke på dess kvalitet och pris. Några av de elektriska problemen är en svag elektrisk fönstermodul på passagerarsidan och en fel fungerande backkamera.

  Är BMW 330e pålitlig?

Dessutom slutade bilappen för fjärrstyrning att fungera i vissa BMW X7-modeller.

Främre axelbalk lossnar

Detta är ett annat problem som finns på 2020 års BMW X7. Det är dock endast begränsat till 2020 års BMW X7-modeller som tillverkats mellan den 29 maj och den 27 oktober 2020. På grund av den bristfälliga svetsningen kan tryckstängerna på framaxelbalken lossna, vilket kan orsaka en olycka eftersom hjulet kan förlora kontrollen.

Problem med fordonets struktur

Såld till ett så högt pris borde BMW X7 inte ha strukturella problem. Ändå är så inte fallet eftersom flera användare har rapporterat problem med bilens struktur. En användare rapporterade att deras panoramasoltak gick sönder, medan en annan rapporterade att bakre reflexreflektorer inte ger tillräcklig reflektion, vilket kan försämra sikten på vägen.

Problem med fjädringen

Ett annat vanligt problem som BMW X7-användare möter är problem med fjädringen. Många användare har rapporterat att fjädringen är långsam och vänder tillbaka till vilken nivå som helst som lägena säger till dem. Dessutom har vissa X7-modeller styrstångens pinjontänder som kan gå sönder under tung belastning.
Detta är mycket farligt och om det händer kan föraren förlora kontrollen över bilen och orsaka en olycka.

Styrning och bromsar reagerar sämre vid körning i 70 mph.

Vissa användare av 2020 BMW X7 har också noterat att styrningen och bromsarna blir mindre responsiva vid körning i 70 km/h. Förutom det lyser instrumentpanelen flera varningssignaler och bromsarna blir mycket svaga. Detta är farligt eftersom det också kan leda till en olycka.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - vilken är bäst?

FAQ

Vilket årsmodell av BMW X7 bör du undvika?

Sedan introduktionen 2018 har BMW producerat en ny BMW X7-modell, varje år. Bland de få modeller som BMW har producerat är dock 2020 års BMW X7 den minst tillförlitliga. Det här modellåret har haft flera återkallelser och klagomål. Trots detta är det fortfarande en utmärkt bil så länge problemen åtgärdas.

Vilket modellår av BMW X7 är det mest tillförlitliga?

BMW X7 må fortfarande vara ny på marknaden, men den har släppt tillräckligt många modeller för att veta vilken modell som är tillförlitlig och vilken som inte är det. Medan 2020 års BMW X7 är den minst tillförlitliga BMW-modellen är 2022 års BMW X7 den mest tillförlitliga modellen. Enligt J.D. Power har den ett förutspått tillförlitlighetsvärde på 91 av 100.

Är det dyrt att underhålla BMW X7?

Nej, BMW X7 är dyr att underhålla. Det beror på att den är utrustad med massor av den senaste tekniken som lätt kan utveckla problem. Dessutom består den här stora SUV:n av avancerade material och funktioner som kostar mycket att byta ut. Och med den höga kostnaden för BMW:s service är det mycket kostsamt att underhålla den.

Är BMW X7 tillförlitlig?

BMW X7 är bland de minst tillförlitliga SUV:erna på marknaden. Enligt cars.unews.com har BMW X7 ett tillförlitlighetsbetyg på 83 av 100. Detta är ganska lågt med tanke på att andra bilar som Mercedes-Benz GLS har ett högre betyg. Detta beror främst på de kostsamma reparationerna och den avancerade tekniken som bilen har.

  Vad är lyxversionen av BMW?

Efter hur många mil börjar BMW X7 få problem?

Du kan börja få problem med din BMW X7 efter 80 000 mil. Eftersom BMW X7 har funnits på marknaden i mindre än 7 år är det ganska svårt att svara exakt på den här frågan. Icke desto mindre är detta den period då de flesta BMW SUV:er börjar få problem och X7 borde inte vara något undantag.

Slutsats

Innan du investerar i den lyxiga och kraftfulla BMW X7 SUV:n är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att stöta på när bilen åldras. Några av de vanligaste problemen som BMW X7-användare har rapporterat är den standardiserade hydrauliska enheten i bromssystemet, lossnade framaxelbalkar, problem med fjädringen och mycket mer.

Precis som alla bilar kommer rätt underhåll och skötsel av BMW X7 att minska risken för att de flesta av dessa problem uppstår. Det är dock också viktigt att veta om den begagnade BMW X7-modellen du vill köpa återkallades och om den ursprungliga ägaren ändrade problemen. Sammantaget är BMW X7 en av de bästa lyxiga SUV:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts