BMW ix3 VS Audi e-Tron – vilken är bäst?

Helt elektriska bilar blir så populära att nästan alla biltillverkare har gett sig in i tävlingen om att skapa de bästa elbilarna. BMW och Audi har inte lämnats efter eftersom de har en handfull helelektriska bilar på marknaden. Några av de konkurrerande modellerna är Audi e-Tron och BMW ix3. Men vilken bil är bäst?

Om du älskar fart, prestanda och komfort är Audi e-Tron den bil som passar dig bäst. Men om du vill ha en ekonomisk SUV med utmärkt räckvidd är BMW ix3 rätt väg att gå. På det hela taget är båda dessa bilar utrustade med förstklassiga funktioner för att hålla föraren bekväm, säker och underhållen.

Vilken bil är bäst – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Utvändigt och invändigt utseende

Audi e-Tron och BMW ix3 är båda snygga och spektakulära. Därför kan det vara en svår uppgift att välja den ena framför den andra på grund av utseendet. Trots detta har Audi e-Tron en snyggare design än BMW ix3. Ja, BMW ix3:s njurgrill ser spektakulär ut, men den övergripande designen hos Aud är överjordisk.

Dessutom har båda bilarna skarpa strålkastare och vackert skulpterade strålkastare. Tvärtom har AUDI E-Tron en härlig sidoprofil, en lågt sluttande taklinje och ett muskulöst utseende som ger den en sportig look.

När det gäller interiören ser båda dessa tyska SUV:erna stilfulla och lyxiga ut. BMW ix3 ser mer förarorienterad och ergonomisk ut, medan Audi e-Tron är mer avancerad med mer utrymme. Förutom att den har lädersäten har Audi e-Tron ett digitalt mätarkluster Virtual Cockpit, som är mer avancerat än BMW:s.

På det hela taget har Aud e-Tron en snygg exteriör och en avancerad och lyxig interiör jämfört med BMW ix3.

  Är BMW pålitlig efter 100.000?

Prestanda

Audi e-Tron presterar fortfarande bättre än BMW ix3. Detta beror på att Audi e-Tron levererar maximalt 402 hästkrafter och 414 lb-ft vridmoment, medan BMW ix3 bara levererar upp till 282 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Basmodellen av Audi e-Tron, som är modellen e-Tron 50, levererar dock bara upp till 308 hästkrafter.

När det gäller hastighet slår Audi e-Tron fortfarande BMW ix3 då den slår 5,5 sekunder från 0 till 60 mph. Å andra sidan lyckas BMW ix3 bara nå 6,8 sekunder från 0 till 60 km/h. Dessutom är Audi E-Trons topphastighet i modell 55 124 mph, medan BMW ix3:s topphastighet är 112 mph.

Audi E-Trons 50-modell har dock en toppfart på 118,1 mph, vilket fortfarande är bättre än BMW ix3:s toppfart. Men när det gäller accelerationen från 0 till 60 tar Audi e-Tron 50-modellen 6,8 sekunder, vilket är samma som BMW ix3.

Så om du vill ha fart är Audi e-Tron den bättre bilen. Den accelererar snabbare och är snabbare än BMW ix3.

Utbud

BMW kommer med en bättre räckvidd. Det spelar ingen roll om du jämför dess räckvidd med Audi e-Tron 50- eller 55-modellerna, den har fortfarande bättre räckvidd. Basmodellen av BMW ix3 räcker upp till 285 mil, medan basmodellen av Audi e-Tron 50 räcker upp till 248 mil. Å andra sidan täcker den avancerade Audi e-Tron 55 upp till 255 mil, vilket är något bra men inte bättre än ix3.

Batterikapacitet

Audi e-Tron har också ett kraftfullare batteri än BMW ix3. Den är utrustad med ett 95-kWh-batteripaket, medan den senare är packad med ett 80-kWh-batteripaket. BMW ix3:s batteripaket levererar maximalt 282 hk, medan Audi E-Trons batteripaket levererar upp till 402 hk.

  Bästa oljan för 2006 BMW 325i

Dessutom tar 95-kWh-batteriet i Audi e-Tron högst 30 minuter att ladda från 0 % till 80 % med hjälp av en 150 kWh snabbladdare. Å andra sidan tar det 34 minuter för 80-kWh-batteriet i BMW ix3 att ladda från 0 % till 80 %.

Pris

BMW ix3 och Audi e-Tron säljs till nästan samma pris. Vissa BMW ix3-modeller är billigare än Audi e-Tron och vice versa. Till exempel är basmodellen av BMW ix3 mycket billigare än basmodellen av Audi e-Tron, medan den avancerade varianten av BMW ix3 är dyrare än den avancerade varianten av Audi e-Tron.

I genomsnitt kostar BMW ix3 cirka 68 900 dollar, medan Audi e-Tron kostar cirka 69 100 dollar.

FAQ

Är Audi e-Tron en pålitlig bil?

Lyxbilar är vanligtvis mindre tillförlitliga än vanliga bilar. Audi ligger dock något högre än de flesta lyxbilar. Audi e-Tron har dock inte presterat så bra när det gäller tillförlitlighet. J.D. Power rankar till exempel Audi e-Tron något över genomsnittet, vilket är rättvist men inte tillräckligt bra.

Vilken bil är snabbare – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Audi e-Tron är snabbare än BMW ix3. Audi e-Tron 55-modellerna kan accelerera från 0 till 60 på 4,5 sekunder och har en topphastighet på 124 mph. BMW ix3 kan tvärtom accelerera från 0 till 60 på 6,8 sekunder och har en toppfart på 112 mph.

Varför är Audi e-Tron så ineffektiv?

Den främsta anledningen till att Audi e-Tron är så ineffektiv jämfört med BMW ix3 är att den är mycket tyngre. På grund av sin tyngd använder e-Tron mer energi för att köras än BMW ix3. Detta kan också tillskrivas dess struktur och batteri. Audi e-Tron är utrustad med mindre effekttäta batterier, vilket innebär ett större batteripaket för att lagra mer energi.

  Aiways vs VW - vilken är bäst?

Vilken bil är billigare att underhålla – Audi e-Tron eller BMW ix3?

En av de mest utmanande sakerna med att äga en lyxbil är att underhålla dem. Att underhålla Audi e-Tron och BMW ix3 är ingen lätt sak. Båda dessa bilar är dyra att underhålla men fortfarande billigare än deras bensindrivna motsvarighet. Audi e-Tron är dock mycket billigare att underhålla än BMW ix3.

Vilken bil är säkrare – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Båda dessa bilar är utrustade med förstklassiga säkerhetsfunktioner som håller fotgängare och passagerare i bilen säkra. Audi har dock fler säkerhetsfunktioner än BMW. Några av de säkerhetsfunktioner som du hittar på dessa bilar är automatisk nödbromsning, elektronisk stabilitetskontroll och körfältsassistans.

Sammanfattning

Om du letar efter en högpresterande helelektrisk crossover är BMW ix och Audi e-Tron båda bra kandidater. Dessa två lyxiga SUV:er i toppklass kommer med avancerad teknik, utmärkt räckvidd, massor av säkerhetsfunktioner och presterar på hög nivå.

Trots detta är BMW ix3 bäst lämpad för personer som vill ha effektivitet och enastående räckvidd. Å andra sidan är Audi e-Tron bäst lämpad för personer som önskar komfort och snabbhet. På det hela taget är de båda fantastiska helelektriska SUV:er.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts