BMW ix3 VS Volvo XC40 – Vilken är bäst?

Volvo är populärt för att skapa säkra bilar, medan BMW är känt för att bygga högpresterande fordon. Dessa märken har anslutit sig till tävlingen om helt eldrivna bilar och har flera bilar att erbjuda. Efter att BMW introducerade ix3 konkurrerar den nu med Volvo xc40 och många andra elektriska SUV:er. Men vilken bil är bäst mellan Volvo XC40 och BMW ix3?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha attraktiv stil, utmärkt acceleration och en genomtänkt kupé är Volvo XC40 bilen för dig. Men om du vill ha en fantastisk räckvidd, tyst körning och en mer praktisk bil är BMW ix3 SUV:n för dig.

Oavsett vilken bil du väljer kommer du att njuta av en trevlig och tyst helt elektrisk körning. Allt beror dock på vad du letar efter i en kompakt SUV. Det är också viktigt att notera att båda dessa bilar har varianter som presterar bättre än basmodellerna.

Vilken bil är bäst – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Exteriör och interiör

BMW ix3 och Volvo XC40 ser ut som sina bensindrivna syskon. De är båda vackert utformade med tilltalande strålkastare och bakljus. Trots detta har Volvo XC40 en mer tilltalande front och sida, medan BMW ix3 ser mer spektakulär ut baktill.

Till skillnad från den ursprungliga BMW X3 har BMW ix3 en något förstorad njurgrill, medan Volvo XC40 har en sluten grill. På det hela taget ser båda bilarna snygga ut och det beror på köparens smak och preferenser.

När det gäller interiören är BMW ix3 lyxigare och bekvämare än Volvo XC40. Till skillnad från BMW ix3 som kommer med sportstolar i Vernasca-läder har Volvo XC40 en läderfri interiör. Dessutom är ix3en mer praktisk, vilket gör den idealisk för en familj.

  Är Tesla bättre än BMW?

Det betyder dock inte att Volvo XC40 inte är praktisk, eftersom den också rymmer upp till fem personer och har hyfsat benutrymme. När det gäller lastutrymme slår BMW ix3 fortfarande Volvo XC40 eftersom den har fler kubikmeter när baksätet är nedfällt.

Prestanda

Volvo XC40 må vara mindre än BMW ix3, men den presterar bättre än den senare. Ja, Volvo XC40 drivs med ett 78 kWh-batteripaket och har en enkelväxlad automatlåda, men den levererar upp till 402 hästkrafter och 486 lb-ft vridmoment, vilket är fascinerande.

Å andra sidan använder BMW ix3 ett batteripaket på 80 kWh, men den levererar bara 282 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Dessutom har Volvo XC40 en topphastighet på 112 mph, vilket är samma som BMW ix3:s topphastighet. Dessutom tar ix3 6,8 sekunder att accelerera från 0 till 60, medan Volvo bara tar 4,9 sekunder.

Utbud

När det gäller räckvidd är det fortfarande BMW ix3 som vinner, eftersom den har en enastående räckvidd på 285 mil. Volvo XC40 har däremot en räckvidd på upp till 259 mil, vilket är bra men inte bättre än BMW ix3.

Batterikapacitet

Som tidigare nämnts har BMW ix3 ett batteripaket på 80 kWh, medan Volvo XC40 har ett batteripaket på 78 kWh. BMW ix3:s batteripaket är alltså kraftfullare än Volvos batteripaket. Däremot tar det bara 34 minuter att ladda BMW ix3:s batteri från 0 %till 80 %, medan det tar upp till 40 minuter att ladda Volvos batteri.

  Är Tesla bättre än Lexus?

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW ix3 eller Volvo XC40?

Om du älskar dragracing och vill ha den snabbare bilen mellan Volvo XC40 och BMW ix3 tar Volvo hem dagen. Volvo XC40 kan nämligen accelerera från 0 till 60 på bara 4,9 sekunder, vilket är en av de bästa bland helelektriska SUV:er.

Å andra sidan tar BMW 6,8 sekunder för att accelerera från 0 till 60, vilket är en av de långsammaste bland helelektriska SUV:er. När det gäller hastighet har båda dessa SUV:er en maxhastighet på 112 mph, vilket är tillräckligt bra.

Är BMW ix3 mer pålitlig än Volvo XC40?

Nej, Volvo XC40 är mer tillförlitlig än BMW ix3. Förutom att vara säkrare än BMW ix3 är Volvo XC40 också mer tillförlitlig än BMW ix3. Det beror på att den registrerar färre problem per 100 fordon än BMW. Så om tillförlitlighet är vad du letar efter är Volvo en bil att överväga.

Vilken bil är billigare att underhålla – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Naturligtvis är Volvo XC40 billigare att underhålla än BMW ix3. Eftersom båda dessa kompakta SUV:er är lyxbilar är de ganska dyrare att underhålla, men billigare än deras motsvarighet med ICE. På samma sätt är BMW:s dyrare att underhålla på grund av deras dyra reservdelar.

Dessutom är Volvo mer tillförlitliga än BMW eftersom de inte går sönder så ofta. Detta innebär att den totala kostnaden för reparation och underhåll är mycket lägre än för BMW.

Är Volvo XC40 värd pengarna?

Ja, Volvo XC40 är varenda dollar som spenderas på den. Den här helt elektriska subkompakta SUV:n kommer med en snygg exteriör och en raffinerad interiör. Den har också massor av högteknologiska och säkerhetsfunktioner. Dessutom har den plats för upp till fem passagerare, vilket är okej, men infotainmentsystemet är något bristfälligt.

  Varför finns det inget reservdäck i en Tesla?

Vilken bil är säkrare – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Båda dessa bilar är säkra eftersom de har avancerade säkerhetsfunktioner som lane keep assist, elektronisk stabilitetskontroll och aktiv farthållare. Trots detta är Volvo XC40 den säkrare bilen eftersom den till och med har vunnit en Top Safety Pick+-utmärkelse, medan BMW ix3 ännu inte har säkerhetstestats.

Slutgiltiga tankar

Volvo XC40 passar bäst för personer som söker en snygg, snabbare och säkrare helelektrisk SUV, medan BMW ix3 är idealisk för personer som önskar en helelektrisk SUV med bättre räckvidd, tyst körning och en mer praktisk bil.

Dessutom är BMW ix3 dyrare än Volvo XC40, medan Volvo XC40 är kompakt med mindre bagageutrymme. Innan du väljer någon av dessa två elektriska SUV:er är det viktigt att känna till deras för- och nackdelar och om de uppfyller dina behov eller inte.

På det hela taget är båda utmärkta bilar även om Volvo XC40 kommer med ett fyrhjulsdrivet system, medan BMW ix3 är utrustad med ett bakhjulsdrivet system.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts