BMW ix3 VS Mercedes EQC – vilken är bäst?

BMW ix3 och Mercedes EQC är några av de bästa helelektriska crossoverna på marknaden. Dessa två bilar har en utmärkt räckvidd, är lyxiga, kraftfulla och bekväma. Men vilken bil är bäst – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Om du letar efter en mer ekonomisk bil med en utmärkt räckvidd tar BMW ix3 över. Men om du vill ha en snabbare bil med mer kraft och utrymme är Mercedes EQC den bättre affären. Dessutom är Mercedes EQC lyxigare, medan BMW ix3 är mycket lättare att hantera.

Icke desto mindre är båda dessa bilar utmärkta och erbjuder värde för pengarna. Dessutom har de olika varianter att välja mellan, vilket gör att köparna har en mängd olika alternativ att välja mellan. BMW ix3 har tre varianter: xDrive 40, xDrive 40 sport och xDrive 50 sport.

Tvärtom har Mercedes EQC också tre varianter: EQC 400 4Matic, EQC 400 4Matic sport och EQC 400 AMG Line. Alla dessa modeller är exceptionella och presterar på en hög nivå. Ju mer avancerad varianten är, desto dyrare är bilen.

Vilken är bäst BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Utvändigt och invändigt utseende

Mercedes EQC ser spektakulär ut både invändigt och utvändigt. Mercedes EQC skapades utifrån Mercedes-Benz GLC, medan BMW ix3 skapades utifrån BMW X3. Så båda ser exceptionella ut, men EQC har det överlag bästa inre och yttre utseendet.

Dessutom är Mercedes EQC lyxigare och rymligare än BMW ix3. Tvärtom har ix3 ett större bagageutrymme och lastutrymme än EQC.

Prestanda

Mercedes EQC kommer med två motorer, medan BMW ix3 kommer med en motor. Som ett resultat av detta levererar Mercedes EQC fler hästkrafter (408) än BMW ix3 (286 hästkrafter). Dessutom levererar BMW ix3 endast ett maximalt vridmoment på 295 lb-ft, medan EQC levererar ett vridmoment på upp till 560 lb-ft.

  Är den nya Mercedes C-klass elektrisk?

Mercedes EQC accelererar också snabbare, och den är snabbare än BMW ix3. Överraskande nog har båda dessa bilar en topphastighet på 112 mph, men Mercedes EQC accelererar från 0 till 60 på 4,8 sekunder, medan BMW ix3 tar 6,8 sekunder.

Räckvidd

När det gäller räckvidd har BMW ix3 en bättre räckvidd trots att den har en motor. Den här bilen har en maximal räckvidd på 285 mil, medan EQC täcker upp till 220 mil. Observera att batteriet måste vara fullt för att dessa bilar ska uppnå denna räckvidd.

Batterikapacitet

Mercedes EQC kommer med det starkare batteriet eftersom det är ett 80 kWh-batteri, medan ox3 kommer med ett 74 kWh-batteri. Observera att 80-kWh-batteriet tar upp till 40 minuter att ladda fullt ut från en likströmsladdare, medan 74-kWh-batteriet tar 30 minuter att ladda från samma laddare.

FAQ

Vilken bil är snabbare – Mercedes EQC eller BMW ix3?

När det gäller hastighet är Mercedes EQC något snabbare än BMW ix3. Detta beror på att den enmotoriga motorn i BMW endast levererar en maximal effekt på 286 hk, medan Mercedes EQC levererar upp till 408 hk. Observera att Mercedes EQC kommer med två motorer. Dessutom producerar BMW ix3 ett vridmoment på 295 lb-ft, medan EQC producerar ett vridmoment på 560 lb-ft.

Sammantaget är Mercedes EQC snabbare och snabbare än BMW ix3. Så om du vill ha en snabbare bil är EQC det bättre valet.

När det gäller snabb acceleration är Mercedes EQC fortfarande snabbare eftersom den accelererar från 0 till 60 på bara 5,1 sekunder, medan BMW ix3 accelererar från 0 till 60 på 4,8 sekunder.

  Bästa Mercedes att modifiera?

Är Mercedes EQC pålitlig?

Ja, Mercedes EQC är mycket tillförlitlig. Och eftersom den har färre rörliga delar är den här bilen till och med mer tillförlitlig än bensindrivna Mercedes SUV:er. Därför kommer du att registrera färre problem, och driftskostnaden för bilen kommer också att vara lägre än genomsnittliga Mercedes-Benz SUV:er.

Vilken bil är rymligare – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Båda dessa bilar är rymliga med nästan identiska mått. Mercedes EQC är dock något större än BMW ix3. Men när det gäller bagageutrymmet är BMW ix3 något större eftersom den har totalt 510 liter med den andra raden upphöjd och 1 560 liter när den är hopfälld.

Å andra sidan har Mercedes EQC totalt 500 liter och 1 460 liter när den är uppfälld. De totala måtten på Mercedes EQC är en hjulbas på 2873 mm, en längd på 4762 mm, en bredd på 1884 mm och en höjd på 1624 mm. BMW ix3 har en hjulbas på 2864 mm, en längd på 4746 mm, en bredd på 1891 mm och en höjd på 1683 mm.

Vilken crossover ska jag välja – Mercedes EQC, Audi e-Tron eller BMW ix3?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha fart och prestanda är Mercedes EQC det bästa alternativet. Och om du vill ha effektivitet och lång räckvidd är BMW ix3 den perfekta crossoveren. Men om du vill ha stil och rymlighet är Audi e-Tron det bästa valet.

  Vilka Mercedes har ett Sport-läge?

Generellt sett är alla dessa bilar utmärkta och erbjuder lyxiga funktioner. De presterar också enastående och är några av de bästa crossoverna på marknaden.

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Båda dessa bilar är dyra att underhålla. Trots att de är helt elektriska bilar är de fortfarande lyxbilar, vilket innebär att deras delar är dyra att skaffa om bilen går sönder. Kostnaderna för reparation och underhåll är också höga.

Mercedes är dock vanligtvis billigare att underhålla än BMW. Detta beror på att BMW-delar är mycket dyrare än Mercedes-delar. Ändå är skillnaden inte så stor, och eftersom dessa bilar är helt elektriska är underhållskostnaden något billigare än deras motsvarighet med ICE.

Slutsats

BMW ix3 och Mercedes EQC är två exceptionella helelektriska lyxiga kompakta SUV:er. BMW ix3 har en längre räckvidd än Mercedes EQC, och den är också mer ekonomisk eftersom den levereras med en motor. Å andra sidan presterar Mercedes EQC bättre, den är också snabbare, snabbare och kraftfullare än BMW ix3.

På det hela taget är båda dessa SUV:er välbyggda, och det beror på vad du letar efter. Men det är också avgörande att notera att BMW ix3 är mycket dyrare än Mercedes EQC, även om den senare har mer avancerade funktioner än den förra. BMW ix3 kostar cirka 68 900 dollar, medan Mercedes EQC kostar cirka 68 600 dollar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts