Mercedes EQC VS Tesla

Tesla har dominerat marknaden för batterielektriska fordon under lång tid. Men med Mercedes EQ-serie har företaget nu en riktig utmanare att ta sig an. Men vilken är bäst – Mercedes EQC eller Tesla Model X?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en elegant och bekväm SUV med utmärkta prestanda är Mercedes EQC det bästa alternativet. Men om du vill ha en snabbare och mer avancerad EV med lång räckvidd är Tesla Model X det perfekta valet.

Mercedes EQC VS Tesla Model X

Utseende

Mercedes EQC är vackert utformad och ser mer tilltalande ut än Tesla Model X. EQC har stora strålkastare med en enorm grill som väcker uppmärksamhet framifrån. Å andra sidan har Model X en grill med en enda lamell som inte är särskilt förtrollande med små strålkastare.

Mercedes EQC:s baksida ser lika tilltalande ut som framsidan. Den har vackra och stora bakljus, medan Model X har en enkel bakljus. Dessutom ser Tesla Model X ut som en sedan bakifrån, medan Mercedes EQC ser ännu mer tilltalande ut bakifrån.

Men vad som dessutom är enastående från Tesla Model X är de unika och vackra falkenvingedörrarna. Sammantaget är Mercedes EQC mer tilltalande än Tesla Model X. Men när det gäller interiören är båda bilarna exceptionella.

Tesla Model X har en rymlig interiör och ett stort lastutrymme. Den kan ta emot upp till 7 passagerare, vilket är enastående. Den 7-tums pekskärmen är det mest attraktiva inuti Tesla. Icke desto mindre kommer du också att gilla den nästan oavbrutna utsikten på taket på Tesla.

  Är det svårt att stjäla en Mercedes?

Mercedes EQC är inte heller lämnad på efterkälken. Denna tyska helelektriska kompakta SUV-funktion kommer med en förstklassig kabin som konkurrerar gynnsamt med Tesla Model X och Jaguar I-pace. Till skillnad från Model X har EQC en stor skärm och flera kontrollknappar. Du får alltså en normal upplevelse som i en vanlig Mercedes.

Prestanda

Båda dessa bilar presterar enastående, och det beror på vad du letar efter. Om du önskar ren kraft är Mercedes EQC bilen för dig. Men om du vill ha en högpresterande bil med lång räckvidd är Tesla Model X rätt väg att gå.
Mercedes EQC drivs av ett 65 kWh-batteripaket som levererar exceptionella 402 hästkrafter och 564 lb-ft vridmoment. Å andra sidan är Tesla Model X utrustad med ett 75-kWh-batteripaket som ger 328 hk och 387 lb-ft vridmoment.

Tesla Model X Plaid-varianten är dock kraftfullare än Long Range-varianten. EQC och Model X accelererar från 0 till 60 mph på 4,9 sekunder. Dessutom har Tesla en bättre topphastighet på 130 mph, medan EQC har en topphastighet på 122 mph.

Säkerhet

När det gäller säkerhet är båda dessa bilar mycket säkra, men Tesla är rankad som den säkraste SUV:n på marknaden. Tack vare funktioner som Autopilot, sidokollisionsvarning och nödbortfallsassistans. Mercedes EQC är också säker tack vare funktioner som PRE-SAFE-teknik och flera andra förarassistansfunktioner.

Pris

Eftersom båda dessa EV är lyxiga är de ganska dyra än en vanlig EV-kompakt SUV. En ny Tesla Model X kostar cirka 91 000 dollar, medan en helt ny Mercedes-Benz QC kostar cirka 70 000 dollar. Observera att priset beror på trim och tilläggsutrustning.

  Använder Tesla speciella däck?

FAQ

Är Mercedes bättre än Tesla?

Båda dessa lyxbilar befinner sig i en egen värld. Mercedes erbjuder användarna lyx, komfort och utmärkt design. Å andra sidan erbjuder Tesla användarna bekvämlighet, kraft, avancerad teknik och prestanda. Så båda bilarna har något trevligt att erbjuda.

Om du vill ha den bästa lyxiga ICE-bilen är Mercedes det bästa valet. Men om du vill ha den bästa BEV-bilen är Tesla det bästa valet. Mercedes har dock också anslutit sig till BEV-marknaden och kommer med utmärkta bilar som kommer att ge Tesla hård konkurrens.

Är Mercedes EQC helt elektrisk?

Ja, Mercedes EQC är helt elektrisk. Det är den första helelektriska Mercedes som tillverkas i den senaste EQ-familjen. Den konkurrerar gynnsamt med populära BEV-bilar som Tesla Model X, Audi e-Tron och Jaguar I-pace. Även om den är helt elektrisk har den fortfarande lyxiga funktioner som andra Mercedes-modeller.

Är EQC och Model X 7-sitsiga?

Ja, det är de. Även om de här två bilarna kommer med 5 sittplatser kan de utökas till 7-sitsiga. Båda dessa kompakta SUV:er är rymliga och kommer att erbjuda tillräckligt med utrymme för en familj på sju personer. Tesla Model X är något rymligare än Mercedes EQC.

Dessutom är Tesla Model X:s tredje rad bekvämare än Mercedes-Benz EQC:s tredje rad. Tack vare dess större kabin.

Vilken EV är bättre – Audi e-Tron eller Jaguar I-pace?

Marknaden för elfordon blir mer konkurrensutsatt än någonsin. Förutom Mercedes EQC och Tesla Model X kompakta SUV:er är Audi e-Tron och Jaguar I-pace andra enastående kompakta SUV:er på marknaden. Audi e-Tron levererar en smidig körning med en touch av klass.

  Vilken är den billigaste Mercedes-bilen?

Audi e-Tron är också rymligare och erbjuder därmed mer komfort och en raffinerad körning. Jaguar I-pace är däremot något snabbare, har bättre hantering och en exceptionell räckvidd. Som ett resultat av detta är den roligare att köra.

Är Tesla Model X en SUV eller en sedan?

Tesla Model X är en helelektrisk SUV med två utrustningsalternativ. Den har trimsalternativen Long Range och Plaid. Folk brukar förväxla Tesla Model X med sedans på grund av dess form. Den här crossoveren är dock större och rymligare än sedans.

Sammanfattning

Mercedes-Benz EQC och Tesla Model X är två av de bästa kompakta SUV:erna på marknaden. Mercedes EQC är dock den bättre bilen för dem som letar efter en lyxig EV med utmärkt utseende, bekväm interiör och lång räckvidd. Tvärtom är Tesla Model X perfekt för dem som vill ha en snabbare, tekniskt avancerad och pålitlig bil.

Sammantaget är båda dessa lyxbatteriernas elbilar fantastiska i prestanda och kan ta med upp till sju passagerare. De har också en utmärkt räckvidd och presterar enastående. Oavsett vilken bil du väljer kommer du att få en lyxig, säker och högpresterande bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts