Tesla vs. Mercedes – vilken är bäst?

Tesla vs. Mercedes - vilken är bäst?

Om du letar efter en lyxig bil att köpa är det mycket troligt att Tesla och Mercedes finns på din lista. Men vilket bilmärke ska du välja?
Både Tesla och Mercedes tillverkar högkvalitativa och lyxiga fordon som människor har förälskat sig i. Dessa två märken varierar dock mycket eftersom Tesla endast tillverkar elbilar. Om du letar efter det bästa lyxiga elbilsmärket ska du välja Tesla. Men om du vill ha klass och tillförlitlighet i en klassisk lyxbil ska du välja Mercedes-Benz.
För att göra det lättare för köparna har vi valt ut två basmodeller och två högklassiga modeller från båda märkena. Dessa inkluderar Tesla Model 3 vs Mercedes-Benz C-Klass och Tesla Model S P100D vs Mercedes-Benz AMG E63 S. Nedan följer en huvudjämförelse av dessa exceptionella lyxmodeller.

Tesla Model 3 vs. Mercedes-Benz C-klass

Design

Tesla Model 3 och Mercedes-Benz C-Klass saknar båda det sofistikerade utseendet hos sina högklassiga modeller. Det betyder dock inte att dessa bilar inte är tilltalande. När det gäller den yttre designen har Mercedes C-Klass ett litet övertag över Tesla.
När det gäller interiören beror det mer på din smak och dina preferenser eftersom båda modellerna är lyxigt gjorda. C-Klassen är något mer typiskt lyxig än Tesla Model 3 eftersom denna Tesla-modell har en minimalistisk design.

Prestanda

De här två bilarna presterar bra även om de är en värld ifrån varandra. Tesla Model 3 drivs av elektricitet, medan Mercedes-Benz C-klass drivs av gas. C-klassen har en 9-växlad automatisk växellåda, medan Tesla Model 3 har en enkelväxlad automatisk växellåda.
C-Klass finns med en 2,0-liters turbo inline-4-motor eller en 3,0-liters bi-turbo V6-motor. Tesla Model 3 har ett 50 kWh-batteri som har en räckvidd på cirka 350 km (220 miles). Det finns även en version med 75-kWh-batteri som klarar cirka 310 miles (500 km).
När det gäller effektivitet är Tesla Model 3 effektivare än Mercedes-Benz C-klass. C-Klassen har en bränsleeffektivitet på 23 mpg i staden och 35 mpg på motorvägen. Å andra sidan har Tesla Model 3 en effektivitet på 148 MPGe i staden och 132 MPGe på motorvägen.

  Vilken Mercedes har mest benutrymme?

Komfort

När det gäller komfort har Mercedes C-klass bekvämare säten, men Tesla är rymligare. Tesla Model 3 har mer huvud-, ben- och axelutrymme än C-Klass. Dessutom är Teslas bagageutrymme 15 kubikfot, medan Mercedes har en volym på 12,6 kubikfot.
Interiören i Mercedes C-klass är mer tekniskt avancerad än den i Tesla, tack vare unika funktioner som 64-färgars ambientbelysningssystem och utmärkta ytbehandlingar. C-Klassen har dock läderstolar av låg kvalitet som kan kännas ”plastiga”.

Säkerhet

Det som är bra med de flesta lyxbilar är att de är mycket säkra. Det gäller både Tesla Model 3 och Mercedes-Benz C-klass. Båda dessa bilar har en säkerhetsklassning i krocktester på minst fyra stjärnor, vilket är exceptionellt.

Pris

Av vår jämförelse framgår det tydligt att Mercedes-Benz C-klass har ett litet övertag över Tesla Model 3 i många kategorier. Och det är därför den också är något dyrare. Mercedes-Benz C-klass går för cirka 41 500 dollar, medan Tesla Model 3 går för cirka 39 900 dollar.

Tesla Model S P100D VS. Mercedes-Benz AMG E63 S

Design

När det gäller utseendet är både Mercedes-Benz AMG E63 S och Tesla Model S P100D vackra fordon. Mercedes AMG E63 S stoltserar med stora, välformade LD-kalibrar och ett sportigt utseende. Tesla har tvärtom breda karosslinjer och en ren kaross.
På det hela taget ser båda bilarna utmärkta och stilfulla ut med interiörer på nästa nivå, men Mercedes har en mer avancerad interiör än Tesla. Benz har ett sportigt och elegant utseende som Tesla saknar.

  Använder Tesla speciella däck?

Prestanda

Prestandamässigt är båda dessa bilar supersnabba och lätta att hantera. Tesla Model S är dock något snabbare. Den kan accelerera från 0 till 60 mph på 2,4 sekunder. Detta är mycket snabbare än Mercedes AMG E-klass, som tar 3,5 sekunder för att accelerera från 0 till 60 mph.
Den största skillnaden är att Tesla Model S P100D drivs av elektricitet, medan Mercedes-Benz AMG E63 drivs av en handgjord AMG 4,0-liters V8-bi-turbo-motor med 4,0 liter. Dessutom har den en 9-växlad växellåda, medan Tesla Model S har en enväxlad automatisk växellåda.

Komfort

Mercedes-Benz AMG E63 S är bekvämare än Tesla Model S. Tack vare högkvalitativa funktioner som finns i Benz som inkluderar tre ekig ratt, elektriska framsäten med minnesfunktion och aktiva multikonturiga framsäten. Tesla Model S är dock rymligare än AMG E63 S.

Säkerhet

Oavsett om det är Tesla Model S eller Mercedes-Benz AMG E63 S är båda dessa bilar mycket säkra. Mercedes stoltserar med funktioner som uppmärksamhetsassistent, aktiv filbytesassistent, aktiv dödavinkelassistent och många fler. Tesla har sex krockkuddar, vältningssensorer, stabilitets- och dragkraftskontroller och nödströmsavbrott.

Pris

Mercedes-Benz AMG E63 S och Tesla Model S P100D är mycket dyra. E63 kostar cirka 253 900 dollar, medan Tesla Model S kostar cirka 118 600 dollar. Om du inte är redo att spendera enorma summor bör du hålla dig till de mer prisvärda Mercedes-Benz C-klass eller Tesla Model 3.

Jämförelse mellan Mercedes och Tesla

Vilken bil är dyrare att underhålla – Tesla eller Mercedes?

En av de största fördelarna med att äga en Tesla är att de är ganska billiga att underhålla. Det är inte samma sak med Mercedes-Benz. Om du har en Benz och garantin löper ut kommer du att känna smärtan av underhåll och reparationer.

  Vilka Mercedes har en Renault-motor?

Vilken bil är mer tillförlitlig – Mercedes eller Tesla?

Båda dessa bilar är tillförlitliga, men i det långa loppet är Tesla mer tillförlitlig än Mercedes. Tesla-bilar omfattas av en 8-årig garanti eller en garanti på 120 000 till 150 000 mil. Å andra sidan har Mercedes endast en garanti på 48 månader eller 50 000 mil.

Är Tesla och Mercedes ”bilar för rika människor”?

Även om båda dessa märken är lyxmärken är inte alla deras bilar utformade enbart för rika människor. Ja, det är sant att de flesta Mercedes- och Tesla-bilar är dyra. Vissa modeller är dock mer prisvärda med mindre lyxiga funktioner.

Förutom Tesla och Mercedes-Benz, vilka andra bilar anses vara prestigefyllda?

Mercedes-Benz betraktas av många som det mest prestigefyllda lyxbilsmärket på marknaden och Tesla har positionerat sig som framtidens bil. Det finns dock även andra anmärkningsvärda bilmärken som BMW, Land Rover, Porsche, Audi och Lexus.

Slutsats

Sammantaget är Tesla och Mercedes två exceptionella lyxbilsmärken som skiljer sig åt på många sätt. Om du letar efter den bästa elektriska lyxbilen är Tesla den bästa. Men om du vill ha prestige, tillförlitlighet och komfort är Mercedes-Benz fortfarande ledande. Det slutliga valet beror dock på dina preferenser och din budget.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts