Är det svårt att stjäla en Mercedes?

Under de senaste åren har det skett en ökning av nyckelfria bilstölder med hjälp av reläattacker. Mercedes har också drabbats eftersom vissa Benz-bilar har stulits med hjälp av reläattacker. Men är det svårt att stjäla en Mercedes?

Mercedes-Benz-modeller har keyless go som tillval, men de är inte lätta att stjäla. Jämfört med andra tyska lyxbilar som BMW, Audi, Porsche och Volkswagen är Mercedes bland de minst stulna bilarna. Tack vare deras avancerade säkerhetssystem som är svårt att bryta sig in.

På grund av det stöldskyddspaket som Mercedes-Benz levereras med är det inte så enkelt att stjäla en Mercedes. Det här systemet skyddar bilen från att bli inbruten och bogserad bort. Dessutom har Mercedes förbättrat sina keyless go-funktioner eftersom den har en sensor och den nyckellösa signalen kan stängas av efter att bilen har låsts.

Ett annat steg som Mercedes har tagit för att göra sina bilar säkrare är att lägga till rörelsesensorer i nyckelknipporna. Denna teknik är viktig för att motverka bilstölder med hjälp av reläattacker. Detta beror på att den förhindrar att nyckeln producerar någon signal om den inte rör sig. Tjuvar kan alltså inte hacka signalen som tidigare.

Vad är nyckellös bilstöld?

Till skillnad från traditionella bilar med metallnycklar har nyckelfria bilar vanligtvis ingen traditionell metallnyckel för att öppna bildörrar eller starta bilen. Tvärtom använder nyckelfria bilar en digital fob, en smartphone-app eller ett kort för att komma in och ibland för att starta bilen. Allt som behövs är att den digitala nyckeln upptäcks inne i bilen för att den ska starta.

  Är Mercedes hybrider bra?

Så nyckellös bilstöld är när en tjuv tar sig in och stjäl din bil utan att ha den ursprungliga nyckelknippan eller det ursprungliga kortet. Biltjuvarna lurar bilen att tro att den digitala nyckeln används.

Hur fungerar den nyckellösa tekniken?

Nyckelfri teknik fungerar med hjälp av en nyckelfri nyckelknippa som utnyttjar radiovågor med kort räckvidd. Nyckelkniven sänder en signal som fångas upp av en mottagare i bilen. Om fordonet känner av signalen låses fordonsdörrarna upp. I vissa fordon kan du behöva trycka på en knapp. Samma procedur används för att starta fordonet.

Hur fungerar signalförmedling eller reläattack?

Detta är den typ av nyckellös stöld där tjuvarna använder reläboxar. En låda finns vanligtvis nära bilen och en annan låda nära den plats där du förvarar din nyckelknippa. Tjuvarna förlänger vanligtvis den signal som din bilnyckel ger ifrån sig. På så sätt lurar de den att tro att nyckeln är i närheten.
Förutom reläattacker använder tjuvarna även andra metoder för att stjäla din bil med hjälp av keyless go störning av signalen, testning på nära håll, nyckelprogrammering, app-hacking och kodgrepp.

Hur du skyddar din Mercedes från nyckellös stöld

Det finns flera sätt genom vilka du kan skydda din Mercedes från nyckellös stöld. Några av dem är följande:

 1. Lås din bil
  Lås alltid din Benz även om du ska betala för parkeringsavgifter. Se dessutom till att alla säkerhetsfunktioner är påslagna för att avskräcka tjuvar från att stjäla din bil. När du låser din bil ska du lyssna efter klonkande lås innan du antar att du har låst den ordentligt.
 2. Korrekt förvaring av nyckelkniven
  Anledningen till att bilstölderna har ökat är att smarta tjuvar använder nyckelsignaler för att bryta sig in i bilar och ge sig av med dem. Att förvara bilnycklarna på rätt ställe bidrar alltså till att minska stölderna. Därför bör du förvara din nyckelknippa utom synhåll och utom räckhåll.
  Det bästa stället att förvara nyckelkniven är i en signalblockerande låda eller en aluminiumburk. Och om du rör dig, förvara din bilsignal i en skyddad plånbok eller aluminiumburk. Dessutom bör du hålla nyckelknippan borta från fönster eller dörrar där en signal lätt kan fångas upp.
 3. Investera i ett säkerhetssystem
  Du bör också investera i ett bra säkerhetssystem för din bil och ditt hem. Först och främst måste du stärka säkerheten i bilen genom att lägga till ett rattlås och en rattklämma. Så om den nyckellösa go-apparaten äventyras kommer tjuvarna ändå att ha svårt att ta din bil. Glöm inte att lägga till ett spårningssystem till din bil.
  Dessutom bör du göra det svårare för tjuvarna att komma åt ditt hus eller bilgarage. Lägg därför till saker som smarta dörrklockor, säkra grindar och övervakningskameror. Även om dessa saker inte kommer att hindra tjuvarna från att bryta sig in i ditt hem, men de kommer att avskräcka dem eftersom tjuvar inte vill ha det svårt.
 4. Korrekt bilförvaring
  Sist men inte minst bör du investera i ett tryggt och säkert bilgarage. Att parkera bilen utomhus är mycket riskabelt och gör att tjuvarna lättare kan dela på din bil. Om du dessutom håller din bil parkerad bort från nyfikna ögon lockar du inte till dig tjuvar.
  Vilka Mercedes har blind spot assist?

FAQ

Hur skyddar jag min Mercedes från stöld?

Om du vill skydda din Mercedes från stöld ska du se till att bilen står i ett garage eller ett slutet område. För det andra ska du hålla nyckelkniven borta från platser där signalen kan äventyras. Se sedan till att stänga av nyckelkniven när du har låst bilen ordentligt.

Är bilar med push-start lättare att stjäla?

Naturligtvis, ja. Bilar med pushstart kan stjälas med hjälp av reläattacker, störningssignaler och nyckelprogrammering. Se därför till att säkra din bil mot sådana typer av stölder. Använd de säkerhetsrutiner som vi har listat i den här artikeln för att säkra din bil.

Är Mercedes en av de mest stulna bilarna?

Nej, Mercedes är inte bland de mest stulna bilarna. De mest stulna bilarna är Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW X5 och BMW 3-serie. Den mest stulna Mercedes-Benz-modellen är ändå Mercedes-Benz C-klass, följt av Mercedes-Benz E-klass.

Sammanfattning

Att stjäla en Mercedes-Benz är inte lätt. Detta beror på att deras bilar är utrustade med ett stöldskyddspaket som håller dem lite säkra men inte säkra. Fall där bilar med nyckellös dörr stulits har ökat och en del Mercedes-ägare har blivit offer.

Den goda nyheten är att Mercedes har förbättrat funktionen för sitt nyckelfria system så att det kan slås på/av. Dessutom har Mercedes-Benz lagt till rörelsesensorer, vilket gör att reläattackerna inte fungerar. Du måste dock fortfarande hålla nycklarna långt ifrån bilen för att öka säkerheten.

  Mercedes leasing VS. Köp

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts