Mercedes leasing VS. Köp

Mercedes-Benz är ett av de mest eftertraktade lyxbilsmärkena på marknaden. Så om du tänker äga en Mercedes-Benz en dag har du möjlighet att antingen köpa den eller leasa den. Men vilket är bäst – leasing eller köp av Mercedes?

Att köpa eller leasa en ny Mercedes beror på dina behov. Båda dessa alternativ är utmärkta men har sina egna för- och nackdelar. Innan du bestämmer dig är det därför bäst att ta reda på om leasing eller köp av en ny Mercedes är bra för dig eller inte.

Fördelar med att leasa en Mercedes-Benz

 • En av de största fördelarna med att leasa en ny Benz är att du får lägre försäljningsskatt jämfört med att köpa. Att leasa en bil sänker försäljningsskatten på många ställen. På vissa orter behöver du bara betala skatt på det belopp som du lägger fram i handpenning och för månadsbetalningarna.
 • Om du inte har kontanter för att köpa den senaste Mercedes-modellen är leasing det näst bästa alternativet. Du behöver nämligen bara betala för den del av bilen som du använder. Om den leasade Mercedesen är avsedd för företag kan du dessutom komma i fråga för vissa skattefördelar.
 • Att leasa en ny bil innebär att du inte behöver oroa dig för återförsäljningsvärdet eller inbyte. Mercedes tar vanligtvis risken för återförsäljningsvärdet i slutet av din leasingperiod. Ägarna får dock också ett fastställt köpval.
 • Att underhålla och reparera Mercedes under leasingperioden är stressfritt, eftersom alla utmaningar som dyker upp täcks av garantin, så länge du inte överskrider den fastställda kilometergränsen.
 • Leasing ger dig möjlighet att njuta av de senaste Mercedes-modellerna med avancerade funktioner efter varje leasingperiod. Dessutom kan du alltid uppgradera och välja en bil som imponerar mest på dig efter vartannat år.
  Vilka Mercedes-Benz-modeller är hardtop cabrioleter?

Nackdelar med att leasa en Mercedes-Benz

 • Den största nackdelen med att leasa en ny Mercedes är att du är begränsad i vad du kan göra med bilen. Du kan inte sälja bilen om du vill när leasingperioden är slut. Dessutom kan du inte anpassa bilen efter dina önskemål.
 • Leasing är dyrt i längden eftersom du betalar för de första två till tre åren av bilens livslängd. Detta är också den tid då bilen skrivs ned snabbare.
 • Leasing begränsar den körsträcka som du täcker. Det innebär att du inte kan köra bilen som du vill eller att du kan få en straffavgift om du överskrider antalet körda kilometer.
 • Det finns många dolda avgifter när du väljer att leasa bilen. Du måste betala en förvärvsavgift och en dispositionsavgift.
 • Försäkringsavgifterna för en leasad bil är vanligtvis högre än för en köpt bil. Det slutar alltså med att du betalar mer avgifter på kort tid.

Fördelar med att köpa en Mercedes-Benz

 • Att köpa en ny Mercedes-Benz begränsar dig inte på något sätt. Du kan sälja din bil när du känner för det, till skillnad från att leasa en ny Benz. Därför skapar du ditt eget kapital mot ägande.
 • Dessutom kan du inreda eller till och med anpassa din nya bil som du vill. Du kan lägga till tillbehör som inte är fabriksmonterade eller ändra dem som du vill. Om du väljer att leasa bilen är dock inget av detta tillåtet.
 • Om du reser mycket med din Mercedes är det bästa valet att köpa en ny bil. Detta beror på att leasing begränsar antalet mil som du kan köra. Att köpa en ny Mercedes gör därför att du kan köra så mycket du vill utan några begränsningar.
 • Även om den initiala kostnaden för att köpa en ny bil är dyrare än att leasa en bil, blir det billigare med åren. Så i slutändan blir det billigare att köpa än att leasa en bil under några år.
 • Att köpa en bil ger dig friheten att sälja den när du vill. Detta beror på att du inte har något bindande avtal som hindrar dig från att sälja bilen som när du leasar den.
 • Att köpa en bil lockar lägre försäkringsgränser för ansvar och egendomsskador jämfört med leasing. Så du kommer också att spara i det långa loppet.
  Vad är Brabus för Mercedes-Benz?

Nackdelar med att köpa en Mercedes-Benz

 • Den initiala kostnaden för att köpa en ny Mercedes-Benz är ganska högre än anskaffningskostnaden. Därför betalar du mer för att få en ny Mercedes än för att leasa den.
 • När du bestämmer dig för att köpa en ny bil blir dina månatliga bilavgifter högre än leasingavgifterna.
 • Du kommer att stå för reparations- och underhållskostnader när garantin löper ut.
 • När du vill byta in eller sälja bilen kommer du att vara ensam och försöka leta efter en köpare eller en handelspartner.
  På det hela taget är båda dessa metoder för att äga en ny Mercedes-Benz utmärkta och det beror på vad du vill ha.

FAQ

Hur länge är Mercedes leasingavtal?

Mercedes leasar fordon i cirka 24 till 36 månader. Det innebär att du kan få köra nya fordon efter vartannat till vart tredje år. Dessutom erbjuder de också korta leasingcykler som gör att man kan leasa nya bilar med den senaste tekniken.

Vad är den bästa tiden för att leasa en bil?

Den bästa tiden att leasa en bil är densamma som den bästa tiden att köpa en ny bil. Detta beror på att leasing innebär att man hyr en bil av återförsäljaren under en viss period. Månaderna oktober, november och december är därför de bästa tiderna för att leasa en bil.

Hur mycket kostar det att leasa en Mercedes?

Det beror på vilket bilmärke och vilken modell du leasar. Som väntat är leasingavtalet dyrare ju dyrare modellen är. Mercedes-Benz CLA-klass kostar dig till exempel cirka 4 203 dollar i förskott med månadsbetalningar på cirka 409 dollar i 36 månader.

  Är en Mercedes SUV dyr att underhålla?

Slutsats

Generellt sett är köp eller leasing av en Mercedes båda fantastiska sätt att äga en ny Mercedes-Benz. Om du har pengar och vill anpassa din bil är köp det bästa alternativet. Men om du inte vill äga bilen länge eller gå igenom besväret att sälja den är leasing ett lämpligt val för dig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts