Är en Mercedes SUV dyr att underhålla?

Mercedes kan inte bara skryta med högteknologi och förstklassiga funktioner i sina SUV:er, utan de har också några av de bästa och senaste bilteknologierna. Men är Mercedes SUV:er dyra att underhålla?

Ja, Mercedes SUV:er är dyra att underhålla. Detta beror på att de är lyxbilar med en hög prislapp. Dessutom använder Mercedes endast kvalitetsdelar för utbyte, som är dyra att skaffa. Dessutom kräver Mercedes att bilen ska repareras hos en certifierad Mercedes-återförsäljare, annars riskerar du att garantin upphör att gälla.

Eftersom det är kostsamt att underhålla en Mercedes SUV är det viktigt att hitta rätt modell. Vissa Mercedes SUV:er är dyrare att underhålla än andra. Så om du hittar en mer pålitlig SUV kan du få den totala kostnaden för reparation och underhåll att sjunka.

Vilken är den billigaste Mercedes SUV:n att underhålla?

2020 Mercedes-Benz GLC-klass

Mercedes-Benz GLC-klass 2020 är den billigaste Mercedes SUV:n att underhålla. Den näst närmaste modellen är Mercedes-Benz GLE-klass. GLC-klassen är den billigaste Mercedes SUV:n att underhålla eftersom den vanligtvis registrerar färre problem än andra Mercedes SUV:er. Den har ett utgångspris på 56 100 dollar.

Den här kompakta SUV:n får också höga betyg av tillförlitlighetsbedömningsinstitut som Consumer Reports. Den har också utsetts till Top Safety Pick+ av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Så oavsett om du väljer den konventionella SUV:n GLC-klassen eller Coupe-versionen kan du vara säker på att få en pålitlig bil.

Det som gör denna bil till enastående är dess eleganta och unika utseende. Den kompakta SUV:n är vackert utformad för att ge konkurrenter som BMW X4 och Audi Q5 en chans att få en chans. Och om du vill ha en sportig version eller en högpresterande modell kan du välja GLC-klass AMG-versionen.

  Hur kan jag avgöra vilken modell av Mercedes jag har?

Förutom att GLC-klassens SUV har färre problem än andra Mercedes-modeller är den också bränslesnål och de har en plug-in-hybrid för att hjälpa dig att spara ännu mer. Enligt EPA ger den här bilen dig 21 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen, vilket är utmärkt för en kompakt SUV.

Utöver att vara bränsleeffektiv har bilen en mysig och stilren interiör som gör att Mercedes-Benz ligger före sina konkurrenter. Förutom det är den tekniskt avancerad, vilket gör det roligt att köra den här bilen på långa resor. Och med förstklassiga funktioner är GLC-klassen värd varje krona som spenderas på den. Dessutom är den också mycket säker.

Vilken är den dyraste Mercedes SUV:n att underhålla?

2014 Mercedes-Benz G-klass

Mercedes-Benz G-klass är en av de mest ikoniska SUV:erna runt om i världen. SUV:n har en lådform och utstrålar lyx och överflöd, vilket gör den till en av de mest beundrade Mercedes-modellerna på vägen. Det är dock inte alla Mercedes-Benz G-klass som du ser i utställningsrummet som är värda att spendera pengar på. Det är fallet med 2014 års Mercedes-Benz G-klass.

Om du inte har pengar över för att underhålla och reparera en Mercedes SUV ska du hålla dig borta från den här bilen. Mercedes G-klass 2014 är den SUV som har flest problem. Många användare klagade på dålig hantering. Andra problem är rost, fel på propelleraxeln och felaktiga fjädrar i fjädringen. Denna SUV har ett baspris på 115 100 dollar.

  Vilken Mercedes SUV är den största?

Bortsett från de problem som den här bilen har har den en fin och lyxig interiör. SUV:n är också utrustad med en kraftfull 5,5-liters V8-motor med en 7-växlad automatisk växellåda. Med en sådan kraft får du 382 hk och 391 lb-ft i vridmoment.

Till skillnad från den mest pålitliga Mercedes SUV:n (GLC-klassen) har den här modellen ett EPA-värde på 12 i staden och 15 på motorvägen, vilket innebär att du kommer att spendera nästan dubbelt så mycket på bränsle. När det gäller terrängprestanda är dock G-klassen ett odjur som kan kryssa i vilken terräng som helst.

FAQ

Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV:n?

Titeln för den mest pålitliga Mercedes SUV:n går till Mercedes-Benz GLC-klass. Denna kompakta SUV har inte många problem som de flesta SUV:er. Dessutom förbrukar den inte mycket bränsle, men den är kraftfull. SUV:n är också bekväm med utmärkt hantering.

Vilken är den minst pålitliga Mercedes SUV:n?

Den minst pålitliga Mercedes SUV:n är 2014 års Mercedes-Benz G-klass. G-klassen må ha ett gott rykte för att skapa några av de mest exceptionella terräng-SUV:erna, men 2014 års G-klass borde inte finnas med på den här listan. Denna SUV har dålig hantering och många andra problem. Det är den minst tillförlitliga SUV:n från Mercedes.

Varför är Mercedes-Benz så dyrt?

Mercedes-Benz är så dyrt eftersom det är ett lyxbilsmärke. Dessutom är Mercedes ett känt namn som folk har lärt sig att älska och lita på genom åren. Andra skäl till varför Mercedes är så dyrt är på grund av högteknologiska funktioner, avancerad teknik, premiumdelar samt säkerhet och hållbarhet.

  Vilken är den minsta Porsche SUV:n?

Vilket bilmärke är minst dyrt att underhålla – Mercedes, Audi eller BMW?

Tyska lyxbilsmärken är några av de dyraste att underhålla. Detta beror på de avancerade funktionerna och den avancerade tekniken som de har. Även om Mercedes, Audi och BMW är dyra att underhålla är Audi den bil som är billigast att underhålla.
Branschgenomsnittet för att underhålla en bil är cirka 652 dollar, medan det för Audi, Mercedes och BMW ligger över detta värde. BMW är den dyraste bilen att underhålla eftersom den rapporterar fler problem än Mercedes och Audi.

Varför är begagnade Mercedes så billiga?

Begagnade Mercedes-Benz-bilar är så billiga på grund av den höga kostnaden för reparation och underhåll. Bortsett från det behöver du Mercedes kvalitetsdelar av hög kvalitet, som är dyra. Dessutom kräver Mercedes specialiserade mekaniker, som tar mer betalt än vanliga mekaniker för sina tjänster.

Bottom line

På det hela taget är Mercedes-Benz dyr att underhålla. Du kan dock välja en mer pålitlig Mercedes SUV för att få ner den totala kostnaden för reparation och underhåll. Mercedes-Benz GLC-klass är den billigaste Mercedes SUV:n att underhålla, medan Mercedes-Benz G-klass 2014 är den dyraste SUV:n att underhålla.
Dessutom är det också värt att notera att ju mer sofistikerad SUV:n är, desto fler problem riskerar att smyga sig på. På samma sätt blir det dyrare med reservdelar och service som mekanikern tar ut. Se därför till att välja den Mercedes SUV som du har råd att underhålla eftersom den kan bli mycket dyr.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts