BMW ix3 VS Polestar 2 – vilken är bäst?

Helt elektriska fordon är inte bara bränslesnåla, utan de minskar också koldioxidavtrycket. Och med många stora bilmärken som ansluter sig till elracet är bättre och mer avancerade helelektriska bilar på väg. Men vilken helelektrisk bil mellan BMW ix3 och Polestar 2 är bäst?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha exceptionell prestanda och hastighet är Polestar 2 den bättre bilen. Om du ändå vill ha en lyxig interiör, bättre hantering och rymlighet är BMW ix3 det perfekta alternativet. Dessutom har den en bättre räckvidd än Polestar 2.

BMW ix3 härstammar från BMW X3, medan Polestar 2 härstammar från Volvos prestationslinje ”Polestar”. BMW ix3 är en kompakt lyxig crossover SUV, medan Polestar 2 är en crossover liftback. Därför är BMW ix3 mycket större och rymligare än Polestar 2.

Hur är BMW ix3 jämfört med Polestar 2?

Utvändigt och invändigt utseende

BMW ix3 ser mer tilltalande och modern ut än Polestar 2. Detta gäller även det inre och yttre utseendet. Först och främst har BMW ix3 ett sportigare utseende som de flesta crossover-entusiaster älskar. För det andra lyfter de aerodynamiska elementen och de blå accenterna fram bilens elektriska essens till sin fulla effekt.

Å andra sidan ser den helt elektriska bilen Polestar 2 platt ut, men ändå bättre än vissa bilar på marknaden. Tack vare sina säregna origami-inspirerade strålkastare, infällbara ramlösa speglar och 19-tums dubbelekade svarta diamantslipade lättmetallhjul i svart ekipage.

Interiören i BMW ix3 är också toppklassig eftersom den har Vernasca-läderklädsel, panoramaglas-soltak, sportstolar och en 12,3-tums helt digital instrumentdisplay. Polestar 2 har däremot en enkel men ändå lyxig interiör. Inga animaliska produkter används i Polestar 2, men den ser ändå fantastisk ut.

  Är Polestar och Volvo samma sak?

Polestar 2 har en användarvänlig pekskärm, en fet mittkonsol som rymmer pekskärmen och massor av standardfunktioner. På det hela taget ser BMW ix3 bättre och lyxigare ut än Polestar 2. Dessutom är BMW ix3 dyrare än Polestar 2 eftersom den har ett utgångspris på 68 900 dollar, medan Polestar 2 har ett grundpris på 45 900 dollar.

Prestanda

Om prestanda är vad du letar efter är Polestar 2 den bättre bilen. Polestar 2 har två trimalternativ med varierande prestanda. Den första Polestar 2 kommer med en enda motor och har framhjulsdrift. Den här trimningen är inte särskilt kraftfull eftersom den levererar maximalt 231 hästkrafter och 243 lb-ft vridmoment.

Den andra Polestar 2-trimningen kommer med en dubbelmotor och fyrhjulsdrift. Den levererar också maximalt 408 hästkrafter och 487 lb-ft vridmoment. Till skillnad från Polestar 2-varianten med en enda motor med en acceleration på 7,0 sekunder från 0 till 60 tar den här varianten endast 4,5 sekunder att accelerera från 0 till 60.

Överraskande nog är Polestar 2-varianten med dubbla motorer kraftfullare än BMW ix3. Detta beror på att BMW ix3 har en enda motor som levererar maximalt 282 hästkrafter och kan accelerera från 0 till 60 på bara 6,8 sekunder.

Utbud

BMW ix3har den bättre räckvidden eftersom den kan klockan upp till 286 miles, medan Polestar 2 bara kan göra upp till 270 miles. Polestar 2-varianten med dubbla motorer har dock en ännu kortare räckvidd på upp till 249 mil, vilket innebär att batteriet kommer att tömmas ännu snabbare.

Batterikapacitet

När det gäller batterikapacitet kan BMW ix3 fortfarande skryta med ett kraftfullt batteri eftersom dess batteripaket är kraftfullare än Polestar 2:s batteri. BMW ix3:s batteripaket är ett 80 kWh-batteri, medan Polestar 2:s batteri är ett 78 kWh-batteri.

  Måste man tvätta en Tesla för hand?

FAQ

Är BMW ix3 fyrhjulsdriven eller bakhjulsdriven?

BMW ix3 är en bakhjulsdriven bil. Detta till skillnad från de flesta av dess fyrhjulsdrivna konkurrenter. Därför är BMW ix3 inte en bra SUV för terrängaktiviteter, eftersom den inte har ett utmärkt grepp som sin fyrhjulsdrivna motsvarighet. Bakhjulsdriften gör dock att den är lättare, effektivare och mer ekonomisk än sina AWD-konkurrenter.

Kan jag använda BMW ix3 för att bogsera?

Ja, du kan använda BMW ix3 för att bogsera. Kapaciteten är dock bristfällig, vilket innebär att du kommer att vara begränsad till vad du kan dra. Denna helt elektriska SUV har en dragkapacitet på 1 653 pund, vilket är ganska lågt jämfört med andra elektriska SUV:er. Detta beror främst på att den saknar 4WD-funktioner.

Vilken bil är snabbare – BMW ix3 eller Polestar 2?

Polestar 2 är snabbare än BMW ix3. BMW ix3 accelererar från 0 till 60 på 6,8 sekunder, medan Polestar 2 accelererar från 0 till 60 på 4,5 sekunder. Om du jämför den enmotoriga Polestar 2-trimningen märker du dock att den är något långsammare än BMW ix3 eftersom den tar 7 sekunder att accelerera från 0 till 60.

När det gäller hastighet är Polestar 2 fortfarande snabbare än BMW ix3 eftersom den har en topphastighet på 127 mph, medan BMW ix3 har en maxhastighet på 112 mph. På samma sätt är Polestar 2 singelmotor långsammare än BMW ix3 har den har en topphastighet på 100 mph.

Är Polestar 2 mer tillförlitlig än BMW ix3?

Detta är en mycket svår fråga eftersom dessa bilar inte har testats av vare sig NHTSA ELLER IIHS. Båda bilarna tillverkas dock av pålitliga märken och verkar pålitliga. Ändå hade Polestar 2 några återkallelser, på grund av en felaktig inverter, vilket gör BMW ix3 till en mer tillförlitlig bil för tillfället.

  Bästa BMW-motorolja

Vilken bil är billigare att underhålla – Polestar 2 eller BMW ix3?

Polestar är Volvos prestationslinje. När det gäller reparation och underhåll är Volvos generellt sett billigare att underhålla än BMW:s. Även om båda dessa bilar är helelektriska lyxbilar är det mycket billigare att underhålla en Polestar än att underhålla en BMW ix3.

Detta beror på att BMW går sönder snabbare än Volvo. Dessutom är reparations- och underhållskostnaderna för BMW också högre jämfört med Volvos. Så Polestar 2 kommer att vara mycket billigare att underhålla på lång sikt.

Sammanfattning

Efter att ha tittat på jämförelsen mellan BMW ix3 och Polestar 2 toppar BMW ix3 Polestar 2 i många kategorier. Först och främst är den mer avancerad, rymlig, praktisk, lättare att hantera och täcker en bättre räckvidd än Polestar 2.

Tvärtom passar Polestar 2 bäst för personer som vill ha en snabbare, säkrare och billigare helelektrisk crossover liftback. På det hela taget är dessa bilar utmärkta och kommer att minska dina bränslekostnader. Dessutom är de miljövänliga och har plats för upp till fem personer. I slutändan är det bara en fråga om val och budget.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts