Vanliga problem med BMW X3

BMW X3 Problem

BMW är känt för att skapa bilar som erbjuder den ultimata körupplevelsen. BMW X3 är inget undantag, men den har också flera problem som användarna bör känna till. Vilka är de vanligaste problemen med BMW X3?

BMW X3 har en handfull problem som intresserade köpare eller användare bör känna till. Observera att de flesta av dessa problem varierar från ett modellår till ett annat, medan andra är enhetliga mellan modellerna. Några av dessa problem är oljeläckage, överhettning av motorn, motorstopp, skrammel i soltaket och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X3?

Oljeläckage

Oljeläckage är ett vanligt problem i nästan alla BMW-modeller. Detta orsakas vanligtvis av en sliten ventilkåpapackning eller sprickor i ventilkåpan. Efter att ha kört din X3 under en tid kan ventilkåpspackningen slitas ut och börja läcka olja. Besök en mekaniker för att byta din ventilkåpspackning.

Överhettning av motorn

Ett annat vanligt problem som BMW X3-användare upplever är överhettning av motorn. Motorn överhettas på grund av att det finns en kylmedelsläcka. Om kylvätskesystemet är skadat eller äventyras kommer det inte att kyla motorn som behövs, vilket resulterar i att motorn överhettas. Kontrollera om det finns en kylvätska eller en dålig termostat.

Soltak skramlar och läcker

Problemet med skrammel och läckage i soltaket är vanligt endast i första generationens BMW E83 X3. Vad som händer är att när föraren öppnar eller spräcker solluckan kommer olika trimdelar att skramla och slå runt, vilket skapar en del buller. Det här problemet kan dock lätt åtgärdas.

Fönsterklappring och trasiga regulatorer

Fönsterklappring och trasiga regulatorer är också vanligt förekommande på BMW X3. Detta inträffar vanligtvis när det finns en trasig fönsterregulator. Observera att fönstret kan misslyckas med att stänga eller öppna, vilket kan vara besvärande. Reparationen är enkel men kan bli kostsam på grund av kostnaden för reservdelar och reparationsservice.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - vilken är bäst?

Fel på styrningen av styrkedjan

Även om BMW är en lyxbil består den av många plastdelar och styrningen av styrkedjan är en av dem. Eftersom denna del är tillverkad av billig plast håller den inte särskilt länge. Om plaststyrningen för styrningen av styrkedjan går sönder på BMW X3 påverkar det därför motorns timing. Allt du behöver göra är att byta ut styrningen och korrigera tidpunkten.

Tung styrning

Det här problemet är vanligt på BMW X3-modeller med variabel sportstyrning. Personer med den här funktionen kan märka att styrningen har blivit tung och besvärlig att kontrollera. Detta är ett tecken på att den variabla sportstyrningen har misslyckats. Den enda lösningen är att byta ut den mot en ny.

Förlust av bromskraft

Bromsvakuumpumpen på BMW X3 kräver mycket smörjning. Så om du misslyckas med att smörja den regelbundet eller enligt rekommendationerna kommer den att börja tappa kraft grepp. Detta kommer att kosta dig mer pengar eftersom du måste byta ut den skadade vakuumpumpen.

Bilen drar åt sidan

Vissa användare av BMW X3 har rapporterat att deras bil drar åt sidan. Detta orsakas vanligtvis av feljusterad spårning. För att åtgärda problemet måste du ta bilen till BMW:s servicecenter och få spårningen justerad.

Motorn stannar

BMW X3 tillverkade mellan augusti 2016 och januari 2018 har problem med motorstopp. Motorn stannar eftersom bränsletanken har ett problem som orsakar en begränsad bränsletillgång till bilens motor, vilket gör att den stannar. Ta bilen till ett BMW-servicecenter och låt bränslesystemet inspektera.

  BMW 2-serien Tillförlitlighet

Turboproblem

Om du märker att din bil ger ifrån sig ett grynande ljud eller om det kommer rök från avgasen när olja droppar på den, är detta ett tecken på en dålig turbo. Det händer när turbotätningen har blåst. Detta är också ett vanligt problem på BMW X3. Ändra problemet genom att byta ut den sprängda turbotätningen.

FAQ

Vad är hög körsträcka för BMW X3?

Det bästa sättet att bedöma en begagnad bil av hög kvalitet innan man betalar för den är att veta hur många mil den har gått. BMW X3 kan vara en pålitlig bil, men om ägaren var vårdslös eller hade några dåliga körvanor tenderar bilen att ha många problem. Oavsett detta anses 100 000 mil vara en hög körsträcka för BMW X3 eftersom de flesta problem börjar härifrån.

Vilket årsmodell av BMW X3 är mest tillförlitlig?

Många tillförlitlighetsbedömningsinstitut säger att 2017 års BMW X3 är den mest tillförlitliga. Consumer Reports har till exempel gett BMW X3 ett 4-stjärnigt betyg av 5 stjärnor. Detta är ett tecken på att detta är en pålitlig bil med färre problem. Trots detta finns det några frågor som ägaren bör vara uppmärksam på.

Är BMW X3 dyr att underhålla?

Ja, det är dyrt att underhålla BMW X3. I genomsnitt kan du behöva dela på över 900 dollar för att underhålla bilen årligen. Dessutom har BMW X3 många problem som ökar kostnaderna för reparation och underhåll. Och eftersom BMW-delar är mycket kostsamma kommer den totala underhållskostnaden också att stiga.

  Varför värderas BMW:er så snabbt?

Vilken bil har fler problem – BMW X3 eller X5?

BMW X5 må vara en större, lyxigare, bekvämare och mer avancerad bil än BMW X3, men X3 är fortfarande mer pålitlig än sitt större syskon. Medan BMW X3 är den mest tillförlitliga BMW SUV:n är BMW X5 den minst tillförlitliga BMW SUV:n i sortimentet. Den registrerar också fler problem än X3.

Vilket årsmodell av BMW X3 bör jag undvika?

BMW X3 må vara en exceptionell kompakt SUV, men om det finns ett modellår som du bör undvika är det 2013 års BMW X3. Enligt NHTSA har den här bilen fått över 300 klagomål, vilket är exponentiellt mycket. Dessutom är de flesta av de problem som den här modellen har mycket kostsamma att underhålla.

Ett av de utbredda problemen som 2013 års BMW X3 har är fel på styrningen av styrkedjan. Icke desto mindre har den också flera problem som du bör ta reda på.

Slutsats

Nu när du känner till några av de vanligaste problemen som BMW X3-användare möter är det lättare att veta vad du kan förvänta dig eller hur du ska ta hand om denna kompakta SUV. Några av de problem som BMW X3-användare möter är oljeläckage, motorstopp, motoröverhettning, turboproblem, förlust av bromskraft och mycket mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts