Peugeot e-208 vs VW e-Golf – Vilken är bäst?

2023 Peugeot e-208

Volkswagen Golf var tidigare toppen av hatchback-segmentet i Europa och en av de mest framgångsrika modellerna i bilindustrins historia. I takt med att branschen fortsätter att skifta till förmån för elbilar förlorar VW Golf långsamt sitt grepp till förmån för ID. serien, men VW hoppas fortfarande kunna behålla VW Golf genom att erbjuda den som en eldriven e-Golf-version.

Peugeot e-208 är vad Peugeot belielectric cares en perfekt entry-lelectric carel subcompact electric carel ska vara, men hur står dessa två mot varandra? I den här artikeln ska vi jämföra Peugeot e-208 vs VW e-Golf och berätta varför du ska välja den ena framför den andra.

e-Golf introducerades först för modellåret 2015 och Mk7-generationen, men den nelectric carer fick det erkännande som VW hade hoppats på. På grund av detta har VW beslutat att de inte kommer att erbjuda den nya Mk8 Golf i elbilsutförande, vilket är ganska synd eftersom det gör framtiden för VW Golf-sortimentet ganska osäker.

Hur som helst kommer vi att jämföra e-Golf med den snygga e-208 som tycks samla mer och mer popularitet med tiden.

Peugeot e-208 – Den minsta elbilen från Peugeot

Med ett utgångspris på 31 345 pund i Storbritannien, 32 250 euro i Nederländerna och 35 350 euro i Tyskland ligger e-208 längst ner på elbilsmarknaden. Detta gör den otroligt konkurrenskraftig, särskilt eftersom du kan dra nytta av olika statliga elbilsincitament som vanligtvis inte är tillgängliga för dyrare elbilar.

e-208 drivs av ett användbart 45 kWh-batteri som trycker ut 139 hk genom sin enda elmotor som endast driver framhjulen. 0-60mph tar cirka 8 sekunder medan den totala räckvidden för e-208 är mellan 125 miles och 265 miles beroende på hur du kör bilen och temperaturen utomhus.

  Allt om VW:s elektriska modeller 2023

Att ladda e-208 med en snabb 150 kW DC-laddare tar cirka 25 minuter medan en långsam AC-laddning på 7,4 kW tar drygt 7 timmar. Designen är verkligen e-208:s starka sida, eftersom många belielectrics anser att e-208 är den överlägset snyggaste bilen i sitt segment.

Tillförlitlighetsaspekten hos e-208 är också ganska hyfsad, men den långsiktiga tillförlitligheten är fortfarande ett mysterium eftersom e-208 är en ganska ny bil.

VW e-Golf – den elektriska versionen av den mest populära VW:n genom tiderna

Den första generationen av e-Golf kom ut 2015 och den hade ett ganska litet batteri på 20,5 kWh med ett pris på 34 900 euro i Tyskland, 36 190 euro i Nederländerna och 26 345 pund i Storbritannien. Den verkliga räckvidden för den första e-Golf är cirka 80 mil. Motorn är placerad över framhjulen och ger 114 hk. DC-snabbladdningshastigheten är begränsad till 44 kW vilket innebär att 10-80 % tar 22 minuter medan långsam AC-laddning på 3,7 kW tar nästan 7 timmar.

Den ansiktslyfta MK7 e-Golf höjer priset genom att erbjuda ett jämförelsevis större 32 kWh-batteri och ett pris på 28 075 pund i Storbritannien, 34 005 euro i Nederländerna och 31 900 euro i Tyskland. Den verkliga räckvidden för den moderniserade e-Golf är mellan 80 och 175 mil beroende på hur du kör bilen och temperaturen utomhus.

Den ansiktslyfta e-Golf använder också en 40 kW DC-laddare som laddar batteriet från 10 % till 80 % på 36 minuter medan långsam AC-laddning på 3,4 kW tar 5 timmar och 15 minuter. Designen på e-Golf är densamma som på den vanliga Golf förutom några skarpa lysdioder för dagsljus, blåa inslag och mer strömlinjeformade lysdioder.

  Passar Mercedes-hjul till VW

Utrymmet som erbjuds är lika bra som med den vanliga Golf. VW har lyckats göra e-Golf till en riktigt pålitlig bil, vilket inte kommer som någon överraskning eftersom det är både en Golf och en elbil.

Slutsats – Peugeot e-208 är den bättre bilen

Anledningen till att Peugeot e-208 vinner den här jämförelsen är att e-Golf är för gammal för att konkurrera. Med sitt lilla batteri och långsamma laddningstider är e-208 helt enkelt en bättre elbil överlag. e-Golf erbjuder visserligen mer utrymme och har ett mer exklusivt utseende, men den är inte lika bra när det gäller teknik och allmän popularitet.

De flesta som köper en Golf väljer vanligtvis en diesel-, hybrid- eller bensinvariant, särskilt Mk8 GTE som troligen är den bästa Golf du kan köpa och den sopar golvet med e-208 i de flesta avseenden, med undantag för elbilsvariation inom elbilsvärlden.

FAQ-avdelning

Varför lade VW ned e-Golf?

Tillverkningen av VW e-Golf skedde i VW:s fabrik i Dresden, Tyskland, som senare antogs för VW ID.3. VW ID.3 är anmärkningsvärt lik det som e-Golf ville uppnåelektric care, men med alla fördelar av modern teknik, bättre räckvidd, ett större batteri och en plattform som är gjord speciellt för en elektrisk drivlina.

Dessutom var VW e-Golf nelectric carer så populär i Europa eftersom den kom ut under den tid då riktiga elbilar inte riktigt var något som fanns. När elbilar började komma ut på marknaden var de redan mycket mer avancerade än e-Golf.

  Allt om 2023 Peugeot e-2008

Kommer VW Golf någonsin att bli helt elektrisk?

De senaste åren har Golfens framtid varit höljd i ett fullständigt mysterium eftersom VW inte officiellt sagt att Golf kommer att fortsätta. Howelectric carer, VW gick nyligen ut och sa att Mk9 Volkswagen Golf kommer att bli en helt elektrisk bil som kommer att placeras mellan ID.3 och nästa generations VW ID.2 stadsbil.

Eftersom VW Golf är en legend är det verkligen goda nyheter att den kommer att föras vidare in i elbilsepoken. Verkligheten är att det fortfarande är svårt att hitta en bil som är lika väl avrundad som VW Golf, så vi hoppas verkligen att VW gör Mk9 lika bra.

När kommer den nya Peugeot e-208 ut?

Den nya Peugeot e-208 kommer att släppas ganska snart och kommer att erbjuda en ordentlig uppgradering av alla bilens elbilsstatistik, vilket innebär mer kraft, större räckvidd och snabbare laddningshastigheter. Det är oklart om nästa generations e-208 kommer att vara omdesignad eller om alla förändringar kommer att begränsas till drivlinan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts