Jeep Cherokee startar inte – orsaker och hur man åtgärdar det

Jeep Cherokee Problem

Om du är en äventyrlig person är Jeep Cherokee en exceptionell bil att ha. Det kan dock vara frustrerande att upptäcka att bilen inte startar när du förbereder dig för ett nytt äventyr. Därför har vi lyft fram några av de saker som gör att Jeep Cherokee inte startar och hur man åtgärdar dem, för att hjälpa dig.

Några av de saker som gör att Jeep Cherokee inte startar är ett dött batteri, en dålig generator, ett dåligt startrelä, korrosion på batteripolerna, dåliga tändstift, dåliga bränsleinsprutare, igensatta bränslefilter, en sviktande bränslepump, en dålig startspole och en sviktande tändspole.

Varför startar inte min Jeep Cherokee? Hur löser jag problemet?

Ett dött batteri

Ett dött batteri bör vara det första du tittar på när din bil inte startar. Om din bil inte har använts på ett tag eller om vädret är extremt kallt är det stor chans att bilens batteri är svagt och att det inte startar bilen.

Om din bil inte startar på grund av ett svagt eller dött batteri kan du försöka starta den med hjälp av en starthjälp. Om starthjälp inte fungerar måste du skaffa ett nytt batteri. Det är viktigt att skaffa ett kraftfullt och hållbart batteri som håller länge.

En dålig generator

En annan vanlig sak som gör att bilen inte startar är en trasig generator. Alternatorn ansvarar för att ladda bilens batteri under körning. Dessutom omvandlar den också mekanisk energi till elektrisk energi. Så om generatorn är dålig kommer bilen inte att starta eftersom energi inte kommer att tillföras batteriet.

För att åtgärda detta problem måste ägaren eller användaren byta ut den dåliga generatorn mot en bra.

  Jeep Patriot Tillförlitlighet

Ett dåligt startrelä

Startreläet arbetar hand i hand med startmagneten. Startreläets arbete är att slå på strömmen som aktiverar startmagneten. Om startreläet är dåligt kommer det därför inte att slutföra sin funktion, och därmed kommer bilen inte att starta.

Ta bilen till en professionell mekaniker för att byta ut det dåliga startreläet mot ett nytt. Detta kommer att hjälpa till att lösa problemet.

Korrosion på batteripolerna

Även om det här problemet inte är särskilt vanligt kan det ändå hindra bilen från att starta. Korroderade batteripoler stoppar strömflödet och förhindrar därmed att energi överförs från batteriet till motorn. Kontrollera helt enkelt bilens batteripoler för att se om de är korroderade. Detta problem kan åtgärdas genom att rengöra den korroderade delen och återansluta kablarna.

Dåliga bränsleinjektorer

Bränsleinsprutare ser till att gasen rör sig från tanken via pumpen och in i motorn. Om bränsleinjektorn är skadad eller slutar fungera fungerar den därför inte som avsett. Som ett resultat kommer det att hindra bilen från att starta. För att åtgärda problemet måste du avinstallera den dåliga bränsleinsprutaren och installera en ny.

Dåliga tändstift

Tändstift är en av de första delarna som vanligtvis går sönder i en bil. Dessutom förväntas bilanvändare byta tändstift var 40 000:e mil. Och eftersom tändstiften skickar en elektrisk signal från tändspolen till motorn för att starta bilen, kommer din bil inte att fungera om de är skadade eller dåliga.

Om du vill åtgärda detta problem måste du byta ut de dåliga tändstiften mot bra tändstift.

Dålig startspolenoid

Startmagneten är den gnista som startar bilens motor. Den tar emot elektrisk ström från bilens batteri och tändsystem som startar en kedja av elektriska reaktioner för att starta motorn. Om startmagneten är dålig startar Jeep Cherokee därför inte. Låt byta ut den dåliga startmagneten.

  Jeep Commander Tillförlitlighet

Bränslepump som inte fungerar

Bränslepumpens funktion är att leverera bränsle till motorn från bränsletanken. Den här delen går dock också sönder eller blir dålig efter en tids användning. Förutom att bilen inte startar är andra tecken på en dålig bränslepump effektförlust, en stuttrande motor, oljud från bränsletanken och en död motor. Du kan åtgärda problemet genom att byta ut den dåliga bränslepumpen.

Tändspole som inte fungerar

Liksom tändstift behöver även tändspolarna bytas ut var 40 000 till 50 000 mil. Tändspolar omvandlar den elektriska energin från bilens batteri till högspänning, sparar den livligt och producerar den sedan som en högspänningsströmpuls till tändstiftet. Om tändspolen är defekt eller dålig kommer bilen därför inte att starta. Det är bara att byta ut den dåliga tändspolen mot en ny för att åtgärda problemet.

Tilltäppta bränslefilter

Sist men inte minst kan igensatta bränslefilter också orsaka att bilen inte startar. Observera att bränslefilter ofta täpps till av metallfragment som kommer i olika former av järnmetall. Om bränslefiltren är igensatta måste du ta bort dem för att avhjälpa problemet. Men om bränslefiltret är skadat måste du byta ut det.

FAQ

Är Jeep Cherokee tillförlitlig?

Ja, Jeep Cherokee är ganska pålitlig jämfört med de flesta av sina konkurrenter. Detta beror på att tillförlitlighetsbyråer som RepairPal och J.D. Power gav den här bilen en tillförlitlighet som ligger något över genomsnittet. RepairPal gav den ett betyg på 4,5 av 5,0, medan J.D. Power gav den ett betyg på 82 av 100, vilket är över genomsnittet.

  Vilken Jeep är bäst för daglig användning?

Är det dyrt att underhålla en Jeep Cherokee?

Ja, att underhålla en Jeep Cherokee är ganska dyrare än liknande bilar. I genomsnitt måste ägaren spendera minst 520 dollar per år för att reparera och underhålla sin Jeep Cherokee. Detta är mer än genomsnittet för kompakta SUV:er, som kostar cirka 462 dollar per år att reparera och underhålla.

Vilka andra problem har Jeep Cherokee?

Jeep Cherokee är en ganska pålitlig bil jämfört med andra Jeep-modeller. Den här bilen har dock också flera problem som ägare och användare bör vara medvetna om. Förutom problem med att starta bilen har Jeep Cherokee-ägare också rapporterat att de har problem med växellådan, dålig bensinprestanda, elektriska problem, TIPM-problem och mycket mer.

Sammanfattning

Problem med bilstart är inte bara vanliga i Jeep Cherokee utan även i andra bilar. Trots detta är det mycket enkelt att åtgärda sådana problem så länge du känner till källan till problemet. Därför är det inte bra att gissa utan låta en professionell mekaniker inspektera och diagnostisera din bil.

Icke desto mindre är ett dött batteri eller en dålig generator de främsta orsakerna till startproblem i bilen. Om du vill undvika sådana problem i framtiden är det bra att följa den av tillverkaren rekommenderade schemalagda underhållstjänsten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts