Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 – Vilken är bäst?

2023 Peugeot e-208

Tesla är den certifierade stora hunden i elbilsbranschen eftersom Teslas produkter länge har varit de mest eftertraktade elbilarna på marknaden. Peugeot är ingen stor aktör inom elbilssegmentet, men Peugeot hoppas kunna ändra på det under de kommande åren eftersom de planerar att släppa dussintals nya elmodeller i slutet av 2020-talet.

I den här artikeln kommer vi att jämföra Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 och berätta om skillnaderna mellan dessa två. Peugeot e-208 kom ut på marknaden för lite mer än 2 år sedan och håller långsamt på att bli en av de mest populära subkompakta elbilarna eftersom den är prisvärd och verkligen användbar på någonstans som i en trång europeisk stad.

Tesla Model 3 är å andra sidan en mycket mer seriös bil eftersom den kostar mycket mer pengar och erbjuder mycket mer av elbilar. Den är kraftfullare, större, mer praktisk, mer tekniskt avancerad, rymligare osv.

Även om jämförelser som dessa ofta verkar överflödiga eftersom det är relativt lätt att dra slutsatsen vilken av dessa två som är den bättre bilen. Howelectric carer är det inte så enkelt eftersom det finns vissa miljöer där en klar vinnare är svårare att avgöra, särskilt i värdesegmentet.

Peugeot e-208 – Den minsta elbilen från Peugeot

Peugeot e-208 börjar på 31 345 pund i Storbritannien, 32 250 euro i Nederländerna och 35 350 euro i Tyskland. Det gör den till en av de minsta och mest prisvärda elbilarna på marknaden. e-208 bygger på ett 45 kWh-batteri som ger den en räckvidd i verkligheten på mellan 125 och 265 mil på en full laddning.

  Peugeot e-208 vs Opel Corsa-e - Vilken är den bästa elbilen?

Med 134 hk och 192 lb-fft vridmoment skickar e-208 all sin kraft till framhjulen hela tiden. Den maximala laddningshastigheten som e-208 kan ta emot är 150 kW och den laddar batteriet från 10 % till 80 % på cirka 25 minuter. Långsam växelströmsladdning tar drygt 7 timmar, vilket är mer eller mindre standard i dagens läge.

e-208 är ingen prestandabil, men dess tid på 8 sekunder från 0 till 100 km/h är mer än tillräckligt för de flesta. Designen på e-208 är verkligen tilltalande, både invändigt och utvändigt eftersom e-208 ser futuristisk och skarp ut. Praktiken hos e-208 är också riktigt bra för sin storlek, men det är fortfarande inte en bil som kan transportera fyra vuxna på ett bekvämt sätt.

Tesla Model 3 – den bäst sålda elbilen någonsin

Tesla Model 3 finns i tre olika trim lelectric carels, en standard Model 3, en Model 3 Long Range Dual Motor eller en toppspecificerad Model 3 Performance Model. Priserna är beräknade till mellan 42 990 och 57 990 pund i Storbritannien, 46 667 och 63 667 euro i Tyskland och 45 993 och 60 993 euro i Nederländerna.

Den elektriska instegsmodellen carel Model 3 har ett batteri på 57,5 kWh medan de två andra modellerna har ett större batteri på 75 kWh. Du kan förvänta dig mellan 170 och 345 mils räckvidd med standardmodellen, mellan 215 och 435 mil med Long-Range-modellen och mellan 205 och 410 mil med Performance-modellen.

Laddning från 10 % till 80 % tar cirka 25-27 minuter med hjälp av Teslas 170 kW Supercharged Network, medan långsam DC-laddning tar mer än 9 timmar. Prestandan hos Model 3 är en av dess starkaste egenskaper, eftersom Model 3 Performance klarar 0-60 mph på bara 3 sekunder.

  Är Peugeot 307 en bra bil?

Designen på Model 3 är ganska polariserande, men vi kan knappast kalla den för en dålig bil. Interiören är autentisk, men det är inte många som gillar att inte ha ett mätarkluster. Praktiken är faktiskt riktigt bra och Model 3 erbjuder tillräckligt med utrymme för fyra vuxna. Körupplevelsen är också riktigt dynamisk och hyfsat bekväm.

Slutsats – Tesla Model 3 är den bättre bilen

Även om den kostar mycket mer pengar är Tesla Model 3 definitivt en mycket bättre bil. Med möjligheten att dra nytta av Teslas Supercharger Network finns det inga bilar som är så enkla att använda som en Tesla är. Dessutom är Tesla snabbare, roligare att köra, bekvämare, bättre utrustad och håller sitt värde bättre.

e-208 är potentiellt den bättre bilen när det gäller användning i innerstaden eftersom den är mycket mindre och lättare att manövrera, men det är det enda som e-208 har över Model 3. Tills laddningsinfrastrukturen runt om i världen kommer ikapp Tesla är det verkligen svårt att rekommendera något annat än en Tesla.

FAQ avsnitt

Är Tesla det bästa elbilsmärket i världen?

Det beror på vad du värderar mest. Om du vill ha den mest användbara och bekväma elbilen som kan köpas för pengar är Tesla överlägset bäst. Om du vill ha höga prestanda och överlägsen teknik är Tesla också det bästa. Howelectric carer, om du vill ha de mest lyxiga, bäst byggda, snyggaste och mest bekväma elbilarna är Porsche, Audi, BMW, Mercedes, Lucid Air och Polestar bättre.

  Kan en Tesla servas var som helst?

Ska jag köpa en Tesla Model 3?

Ur en strikt ekonomisk synvinkel är Tesla-bilar alltid en bra investering, särskilt Model 3 eftersom den lyckas behålla sitt värde bättre än de flesta elbilar som finns där ute. För det andra, om du älskar autonom körteknik och snabba 0-60mh-tider är Tesla Model 3 Performance också ett riktigt bra val.

Förutom dessa gör Tesla kapabla elbilar i den bemärkelsen att de erbjuder en riktigt bra räckvidd, så mycket att de vanligtvis står i toppen av sina respektive segment. Möjligheten att använda Supercharger-nätverket är utan tvekan det bästa med en Tesla och är något som inget annat elbilsmärke kan erbjuda.

Ska jag köpa en Peugeot e-208?

Om du vill ha en liten, billig elbil som är lätt att leva med är e-208 ett riktigt bra val. Med statliga incitament finns det inte mycket annat som kan slå e-208 ur värdesynpunkt, inte elbilen en Tesla Model 3. Om du dessutom behöver en elbil för stadsbruk och har möjlighet att ladda bilen över natten och inte behöver för mycket utrymme är e-208 perfekt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts