Vanliga problem med Ford Transit 4×4

Ford Transit

Ford Transit är en familj av lätta kommersiella fordon som säljs globalt. Den första Transit introducerades 1965 och har sedan dess gett upphov till fyra olika generationer. Mer än 10 miljoner av dessa har sålts under denna tid vilket gör den till en av de mest sålda skåpbilarna genom tiderna. Det är förståeligt att en så bra skåpbil endast kan få en överlägsen användbarhet.

Även om Transit är en enorm framgång för Ford är den verkligen inte perfekt, vilket är fallet med alla fordon där ute. Som sådan kommer vi att nämna de vanligaste Ford Transit 4×4-problemen och berätta vad du måste se upp för om du är på marknaden för en begagnad Transit.

Kraftförlust är det överlägset vanligaste problemet som rapporteras för Transit, medan felaktig elektricitet också förekommer, särskilt luftkonditioneringen. För tidigt slitage av bromsar och däck verkar också vara ett problem med Transit 4×4 medan traktionskontroll och stabilitetsproblem också kan misslyckas.

Slutligen kan drivaxelkopplingen bryta av fordonet och orsaka en mängd problem i sin väg. Det är kanske inte lika vanligt som alla andra problem på den här listan, men det är verkligen det allvarligaste av dem alla eftersom det kan sluta kosta dig en förmögenhet att åtgärda detta.

Förlust av ström

Som nämndes i inledningen verkar problem som rör förlust av drivkraft vara det vanligaste problemet med alla versioner av moderna Transit skåpbilar. Dessa problem är särskilt vanliga med 2015-2016-modellerna som också är de mest populära använda iterationerna av Transit. Dessa problem följs också alltid av en kontrollampa för motorn.

  Hyundai i30 vs Ford Focus - Vilken är bäst?

De första komponenterna du måste inspektera om du känner att din Transit lider är bränslefilter, luftfilter, bränsleinjektorer, avgassystemet och riktigt dålig kompression. Dessa problem kan mycket lätt orsakas av bränsle av låg kvalitet och brist på underhåll i rätt tid, vilket oftast är fallet. På det hela taget bör det i de flesta fall räcka med att inspektera alla dessa delar och byta ut dem vid behov.

Elektriska problem

Alla moderna bilar nuförtiden lider av någon form av elektriska problem. I Transits fall beror det i de flesta fall på A/C. Ägarna fortsätter att rapportera att skåpbilen vägrar att kyla ner kupén effektivt, eller överhuvudtaget. Om detta verkligen inträffar, se till att kontrollera kondensatorn för blockering eftersom skräp kan samlas med tiden vilket också borde täppa till ventilerna och eventuellt A/C-ledningarna också.

Elektriska problem med EGR-ventilen är också en möjlighet medan problem med tillbehörsbelysningen på interiören är vanligt förekommande, särskilt hos äldre Transit-modeller. Vissa har rapporterat problem med att de elektriska fönsterrutorna inte vill gå upp eller ner medan elektriska lås också kan sluta fungera.

För tidigt brott och däckslitage

Internet är fullt av människor som klagar på bromsproblem med Ford Transit vilket vanligtvis leder till att man behöver byta ut bromsarna var 15 000 till 35 000 mil vilket är alldeles för ofta, särskilt för ett fordon som ofta kör tusentals mil varje vecka. Som det verkar beror problemet på att Ford använder klibbiga bromsar som kan slipa mot skivorna och göra att båda snabbt försämras.

  Vanliga problem med Ford 1.5 EcoBoost-motorn

Detta kommer att leda till att tryck läggs på ett specifikt hjul vilket också kan leda till ojämnt för tidigt däckslitage. Dessa problem är ännu mer förvärrade för 4×4 Intelidrive Transit-versioner eftersom ojämnt däckslitage av naturliga skäl verkar vara vanligare med AWD Transit-modeller.

Problem med traktionskontroll och stabilitetskontroll

Moderna system för dragkraftskontroll och stabilitetskontroll är en viktig del av vår säkerhet och moderna Transitmodeller är också utrustade med dessa. Dessa system kan dock ibland bromsa bakhjulen för att förhindra att skåpbilen glider även när den inte gör det och det kan leda till att du förlorar kontrollen.

Visserligen är dessa problem inte vanliga och det är inte alltför många som har klagat på dessa problem, men i vilket fall som helst bör de nämnas för dem som vill köpa en begagnad Transit.

Koppling av drivaxeln faller av

Sist men inte minst måste vi nämna det kanske farligaste och mest oroande problemet för Transit, vilket är den bakre drivaxelkopplingen som faller av skåpbilen och orsakar enorma skador i sitt kölvatten. Om detta händer kommer du att höra en hög smäll och skåpbilen kommer sannolikt att stanna och bryta all kraft.

Eftersom dessa hårdvarukomponenter är ganska robusta kan de skada närliggande komponenter medan de härjar, särskilt bromsarna vilket kan vara en ännu farligare situation. Detta var också anledningen till att Ford återkallade ett gäng av dessa redan 2022.

FAQ-avsnitt

Är Ford Transit 4×4 bättre än Transit med fyrhjulsdrift?

Om du använder din Transit för motorvägskörning och inte tar den genom någon allvarlig terräng är det bättre att bara ha ett RWD-system. Om du inte heller möter någon snö eller inte alltför mycket av den är det bäst att spara de extra kostnaderna och bara skaffa dig ett par högkvalitativa vinterdäck eftersom det är det som gör den verkliga skillnaden.

  Allt om 2023 Ford Escape

AWD-modellen är bättre för dem som ofta kör i ogynnsam terräng och behöver all dragkraft de kan få. Verkligheten är att Transit 4×4 är den bättre versionen, men behovet av den är inte 100 %.

Vilka skåpbilar konkurrerar med Ford Transit?

Mercedes Benz Sprinter van är troligen den mest fruktade konkurrenten till Transit och jämförs ofta med Transit i direkta jämförelser. Verkligheten är att äldre Sprinter skåpbilar är likadana som Transit, men nyare iterationer är mycket annorlunda.

VW Transporter och RAM ProMaster betraktas också ofta som Transit-konkurrenter eftersom de har liknande nyttolast och storleken är i stort sett densamma.

Varför är Ford Transit så populär?

Ford Transit är ett lätt beslut för många företag eftersom det är en riktigt kostnadseffektiv skåpbil att köpa. Den har effektiva motorer, god tillförlitlighet, bra storlek, utrymme och är användbar i i stort sett alla typer av miljöer. För dem som letar efter flotta fordon är Transit ett säkert kort eftersom Transit har varit det bästa valet för flotta skåpbilar under en riktigt lång tid.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts