Överraskande fakta om VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas 2023 är den största, mest avancerade, dyraste och mest kapabla familje-SUV:n i fullstorlek från VW. Atlas säljs inte på platser som Europa som får Touareg i stället, men i verkligheten är Atlas mycket större än Touareg och den största VW-bilen någonsin. Atlas har funnits i två generationer och det finns många bra och dåliga saker med den.

I den här artikeln kommer vi att nämna de mest överraskande fakta om VW Atlas, vilket kommer att inkludera saker som du förmodligen aldrig hört talas om och saker som du aldrig förväntat dig från en SUV som Atlas. Så om du är på marknaden för en ny, eller till och med en begagnad Atlas, se till att tänka på dessa fakta eftersom de ibland kan göra eller bryta affären!

Tillverkad i USA för USA

Volkswagen Atlas är inte en global VW-modell, vilket innebär att den säljs på några få utvalda marknader världen över. VW Atlas tillverkas dock endast i USA och säljs endast i USA. Atlas har aldrig kommit, tillverkats eller kommer att tillverkas i Europa, vilket innebär att VW Atlas är vad VW anser vara en perfekt SUV för amerikanska kunder.

Man kan inte heller få Atlas någon annanstans i världen, vilket innebär att Atlas troligen kommer att stanna i NA, och endast i NA.

Den finns som coupé

Ja, du läste rätt. VW Atlas SUV fick för ett eller två år sedan sällskap av en ny VW Atlas Sport som en sportigare ”coupé”-version av VW Atlas. Även om det kan låta fånigt så är det faktiskt väldigt vettigt. Trenden med stora SUV coupé startades av BMW när de släppte den första generationen av BMW X6.

  Hyundai i10 vs VW Up - Vilken är bäst?

X6 var riktigt populär vilket senare innebar att Mercedes kommer att komma ut med GLE, Porsche med Cayenne Coupe och Audi med Q8.

Otroligt praktisk funktionalitet

Det kommer inte som någon överraskning att en så stor SUV som Atlas är praktisk och bekväm, men det som är överraskande är att VW också kom med några smarta idéer om hur man kan göra VW Atlas praktiska ännu mer praktisk.

Atlas har till exempel tre sätesrader, men om du sällan eller inte alls använder den tredje raden kan du faktiskt fälla ner den tredje sätesraden och skjuta den andra raden över dem, vilket ger dig både ett enormt bagageutrymme och massor av utrymme i den andra raden.

Fantastisk anpassningsförmåga

Om du väljer en välutrustad modell låter Atlas dig ställa in din personliga upplevelse på en otroligt personlig nivå. Ja, bilen har alla vanliga minnesstolar och liknande, men du kan också välja att ställa in dina preferenser för luftkonditionering i kupén som bilen kommer ihåg och ställer in själv nästa gång. Du kan också ställa in dina Bluetooth-preferenser och radiopreferenser på samma sätt.

Detta är bara några exempel på hur VW Atlas kan ställas in när du först kliver in i bilen och bilen kommer alltid att behålla dessa inställningar som du vill ha dem vilket innebär att du inte behöver justera dessa funktioner någonsin igen.

  Är Volkswagen Atlas en bra bil?

Du kan gömma lastkåpan

Det här är viktigt för alla bilnördar i familjen som hatar det faktum att de flesta bilar nuförtiden som kommer med avtagbara pakethyllor lastkåpor inte kan placeras någonstans inne i bilen när du vill ta av dem. Detta innebär att du antingen måste låta det vara på plats eller lämna det hemma, vilket gör det lite oanvändbart.

Atlas har en smart lösning där du kan placera förvaringsluckan under bagagebäddslinern och helt dölja den från synhåll om du inte vill använda den. Detta kan låta lite konstigt för vissa, men det är extremt sällsynt nuförtiden att du faktiskt kan förvara lastluckan någonstans inne i bilen när du inte använder den.

Det är tillverkat på samma plattform som Golf

Tro det eller ej, men VW Atlas är faktiskt tillverkad på samma plattform som VW Golf, vilket är imponerande eftersom VW Golf är en liten hatchback medan Atlas är en stor, fullstor SUV med tre rader. Detta är möjligt tack vare VW:s skalbara modulära MQB-plattform som kan ändras i nästan alla riktningar så att den kan användas både för mindre och större bilar.

FAQ-avsnitt

Vad är bra med VW Atlas?

Volkswagen Atlas är en riktigt bra fullstor SUV eftersom den är så stor som den är, vilket innebär att den kommer med alla de inneboende fördelarna med en fullstor SUV. Som sådan är den stor, säker och bekväm, men VW Atlas är också riktigt lätt att köra, dess infotainmentsystem är intuitivt och lätt att använda, den har bra sikt runtomkring och är förvånansvärt smidig för sin storlek.

  Är Volkswagen E-Golf en bra bil?

Den övergripande exteriöra designen har också förnyats nyligen vilket gjort att Atlas ser bättre ut än någonsin. Du kan skaffa en med AWD om du vill ha den bästa helårsupplevelsen och Atlas har också massor av säkerhetsteknik, varav vissa till och med är standard på de lägre modellerna.

Vad är dåligt med VW Atlas?

Många har kritiserat VW för att använda ganska billiga material i vissa delar av interiören i VW Atlas eftersom det påverkar den övergripande attraktionen och känslan i Atlas. När man hör att toppmodellen av Atlas har en sparsam 3,6L V6, kan man förvänta sig att en sådan motor ska ge bra effekt och göra Atlas jämförbar med vissa 8-cylindriga stora SUV:er.

Tyvärr är det inte fallet eftersom den 3,6L naturgasdrivna V6:an bara trycker ut 276 hk vilket är i nivå med många 2,0L fyrcylindriga turbomotorer nuförtiden, om inte till och med svagare. Slutligen är Atlas bränsleekonomi under 19MPG, vilket är synd eftersom den inte ens levereras med en motor som förtjänar bränsleeffektivitet under 20MPG.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts