Bilar som liknar Hyundai i10

Är Hyundai i10 en bra bil?

Populariteten för små stadsbilar har ökat markant under de senaste åren eftersom dessa bilar har blivit riktigt prisvärda att leva med samtidigt som de erbjuder all den senaste tekniken som inte har alla de nackdelar som det innebär att äga en stor bil i staden. Dessa bilar erbjuder lockande paket som känns perfekta för en stad eftersom de är små, smidiga, effektiva, billiga att leva med och lätta att köra.

Det är här bilar som Hyundai i10 kommer in i bilden eftersom dessa är otroligt populära i många globalt befolkade städer. Även om vi skulle kunna gå på djupet om vad som gör i10 så populär kommer vi att fokusera på bilar som liknar Hyundai i10. Det innebär att vi kommer att berätta allt du behöver veta om dessa bilar och hur de står sig mot varandra.

Dessa bilar inkluderar Volkswagen UP som ofta är det föredragna valet för dem som vill ha en liten stadsbil som kan göra allt samtidigt som den har ett halvpremiummärke. Kia Picanto är troligen den bil som är mest lik i allmänhet i i10 eftersom dessa två delar de flesta delar med varandra.

Toyota Aygo är också en riktigt populär bil i det här segmentet, liksom Fiat Panda. På det hela taget är dessa små stadsbilar de mest likartade och mest populära samtidigt som de täcker ett stort antal marknader globalt.

Hyundai i10

I Storbritannien har Hyundai i10 ett utgångspris på cirka 13 430 pund till 17 980 pund, vilket ger dig möjlighet att välja mellan ett par utrustningsnivåer som S-utrustningen, SE-utrustningen och Premium SE-utrustningen. Den bästa att skaffa är troligen SE-trimmen eftersom den balanserar funktioner och kostnader bäst samtidigt som den erbjuder dig allt du behöver. Du kan välja mellan två bensinmotorer som båda är effektiva och tysta.

  Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 - Vilken är bäst?

I10 är en av de vassaste bilarna i sin klass vilket innebär att den kör riktigt bra. Det är en smidig och agil bil som oftast föredras av yngre köpare, vilket är mycket logiskt. Tillförlitligheten är också bättre än hos de flesta andra bilar här.

VW UP!

Priset för en Volkswagen Up börjar från 14 070 pund och stiger till cirka 18 220 pund för de högre modellerna. Detta innebär att VW UP är en av de dyrare bilarna på den här listan, vilket innebär att den bör behålla sitt värde bättre än de flesta andra bilar här, särskilt på grund av att den har ett mer premiummärke.

Likheterna mellan Up och i10 är storlek, utrymme och körupplevelse. VW UP skiljer sig dock från i10 när det gäller teknik, assistanssystem och det faktum att VW UP kommer med en högre utrustningsnivå GTI som balanserar prestanda och användbarhet perfekt.

Kia Picanto

Kia Picanto för 13 400 till 17 450 pund är den bil som är mest lik Hyundai i10 eftersom dessa två är byggda med samma delar och nästan är två sidor av samma mynt. Detta innebär att Picanto och i10 är identiska när det gäller motorer, växellåda, mått, körupplevelse, pris och tillförlitlighet.

Skillnaderna är det faktum att i10 får de två motorer som du får med Picanto med tillägget av en 1,2L 90hp som inte finns med Picanto. I10 erbjuder något bättre säkerhetsreferenser medan Kia Picanto känns smidigare och roligare att köra.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Toyota Aygo

Du kan räkna med att betala mellan 13 930 och 16 980 pund för Toyota Aygo, vilket placerar den stadigt i samma segment som Hyundai i10. Aygo är verkligen lik i i10 när det gäller körupplevelsen eftersom den är riktigt lik. Vi måste dock nämna att Toyota Aygo får en sugmotor som inte finns för någon annan bil på den här listan.

Interiörkvaliteten är där i10 tar ledningen eftersom den är både nyare och klädd med snyggare material. Aygo saknar utrymme jämfört med i10 och den får inte den senaste tekniken. Aygo är dock äldre och det känner du så fort du kliver in i kupén.

Fiat Panda

14 310 till 17 485 pund är priset du måste betala för Fiat Panda som är den mest autentiska bilen här eftersom den också har terrängegenskaper samtidigt som den först och främst är en stadsbil. Panda är likadan som i10 när det gäller pris, kvalitet, tillförlitlighet och utrymme, men den skiljer sig från i10 när det gäller kapacitet, komfort och teknik.

Panda får fyrhjulsdrift i vissa iterationer vilket är ovanligt i detta segment, men den erbjuder mindre kraftfulla motorer och är inte lika bekväm eller snygg som nya i10.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai i10 den bästa bilen i sin klass?

Hyundai i10 är en av de mest intressanta bilarna i sin klass och många anser att den också är den bästa bilen i sin klass. Anledningarna till detta är att i10 är väl prissatt, den är riktigt välutrustad och erbjuder riktigt bra motorer med bra tillförlitlighetsresultat, vilket är riktigt viktiga faktorer för en daglig förare.

  Vanliga problem med Hyundai i40

Som sådan är i10 verkligen en av de bästa bilarna i det här segmentet, men den kör inte lika bra som Picanto och har inte heller VW UP:s märkesattraktion.

Är supermini stadsbilar värda det?

Den här typen av bilar är populära på ett fåtal utvalda marknader runt om i världen, främst i Storbritannien, delar av Europa och delar av Asien. De finns inte i USA eller på många andra marknader eftersom de i första hand är utformade för att navigera på trånga stadsgator och är utformade för att vara billiga.

Om du vill ha en daglig pendlare som är lätt att köra och leva med är en supermini stadsbil en bra idé. Om du å andra sidan inte kan tänka dig att äga superminibilar bör du bara hoppa över dem.

Är småbilar bättre med elmotorer?

Små stadsbilar är perfekta för elektriska drivlinor eftersom dessa kan ge dig tillräckligt med räckvidd och kraft utan att vara lika törstiga eller skadliga för miljön som bilar med elmotor. Elbilar är billigare att leva i staden och är tystare och mer i linje med den nuvarande filosofin för hållbarhet vid stadspendling.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts