Allt om 2023 VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas är en av de mer underskattade tre-radiga SUV:erna på marknaden eftersom den erbjuder ett överflöd av utrymme, teknik och bekvämligheter, samtidigt som den inte kostar så mycket med tanke på segmentet och några av sina konkurrenter. Atlas 2023 är mestadels en carryover-modell från Atlas 2022, vilket innebär att den bara får subtila förändringar, varken mer eller mindre.

Så om du vill veta allt om 2023 VW Atlas, se till att läsa den här artikeln eftersom vi kommer att berätta allt du behöver veta. Först och främst börjar förändringarna med 2023 års modell med att ingångsutrustningen S försvinner eftersom SE nu är ingångsmodellen. Det innebär att alla 2023 års Atlas-modeller får den 10,25-tums Cockpit-displayen.

Utöver det är 2023 års Atlas samma som 2022 års Atlas. Motormässigt får du två motorval, en mindre 4-cylindrig och en större 6-cylindrig motor. FWD erbjuds med de lägre modellerna medan 4MOTION är standard med den 6-cylindriga motorn. Designmässigt ser Atlas modern ut och ligger i linje med andra VW-modeller.

Tillförlitligheten är en blandad kompott eftersom Atlas är alldeles för varierande. Värdeutsikterna är säkert lockande eftersom Atlas underskrider de flesta av sina konkurrenter. Praktiken är bra eftersom du kan sitta upp till sju personer i Atlas utan några som helst problem. Bagageutrymmet är också stort och sikten är utmärkt.

2023 VW Atlas – Drivlinan

Volkswagen Atlas motorprogram börjar med den 4-cylindriga 2,0L-modellen som erbjuder 235 hk och 258 lb-ft vridmoment. Effektivitetsmässigt kan du förvänta dig att få upp till 23MPG kombinerat med den 4-cylindriga 2,0L-modellen. Om du vill ha en kraftfullare motor måste du uppgradera till 3.6L V6-modellen som ger 276 hk och 266 lb-ft vridmoment. Den här motorn ger upp till 20MPG kombinerat.

  Vanliga problem med Volkswagen E-Golf

Som vi nämnde i början får du ett FWD-system med instegsmodellen 2,0L Atlas, men du kan uppgradera till 4MOTION om du betalar lite mer pengar. 3.6L har också FWD som standard, men vi rekommenderar starkt att du väljer 4MOTION AWD eftersom detta är en stor och tung SUV som behöver all dragkraft den kan få.

Du får en 8-växlad automatisk växellåda med vridmomentomvandlare med alla Atlas-modeller. Den här växellådan är inte världens snabbaste, men den passar den här bilens karaktär eftersom det är smidigt och sömlöst att växla.

2023 VW Atlas – Design och körning

2023 VW Atlas ser ut som en kolossal version av VW Tiguan vilket innebär att den ser imponerande och lyxig ut. Om du vill ha lite mer stil och uppmärksamhet ska du välja Cross Sport-modellen som erbjuder en coupéliknande lutande taklinje som får Atlas att se mycket coolare ut, men som dock offrar det bakre huvudutrymmet en aning. Interiören är verkligen snyggt utformad med hygglig materialkvalitet och många användbara funktioner.

Körupplevelsen känns stor och dominerande, vilket är vad de flesta vill ha från en stor SUV. Atlas är ingen terrängkörare, men den kan klara av mild terrängkörning utan problem. På det hela taget rullar den ganska mycket, vilket är anledningen till att den föredrar cruising i stället för en mer dynamisk körupplevelse.

2023 VW Atlas – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW Atlas tillförlitlighet har fått betyget 70/100 av J.D. Power, vilket gör att den i bästa fall är genomsnittlig. De vanligaste problemen med VW Atlas är defekta bränsleinsprutare, en sviktande bränslepump, en hel del problem med rattfjädringen, förlust av kylvätska och konstiga motorljud och vibrationer, särskilt när man stänger av bilen.

  Volvo vs. Volkswagen: Tillförlitlighet

Dessa problem kan vara ganska stressiga och dyra att åtgärda, vilket är anledningen till att vissa människor håller sig borta från Atlas. Men om du tar väl hand om den och inte missbrukar den kan Atlas vara en pålitlig och långlivad SUV, vilket är fallet med de flesta VW-modeller nuförtiden.

2023 VW Atlas – värde och praktiska egenskaper

Basmodellen SE-Trim Atlas börjar på 34 600 dollar medan den högre modellen SEL börjar på 44 390 dollar. Modellen SEL R-Line Black kostar 48 090 dollar medan toppmodellen SEL Premium R-Line trim kostar 51 790 dollar och den får i stort sett allt du vill ha av den. Det här priset är bra med tanke på storleken och vad Atlas erbjuder, särskilt jämfört med liknande modeller.

Praktiken är så bra som den kan bli eftersom Atlas har plats för upp till sju personer i en kolossal kupé med ett ganska stort bagageutrymme. Det är också riktigt enkelt att ta sig in och ut ur Atlas samtidigt som det är lätt att montera en bilbarnstol tack vare de vidöppna dörrarna och de lättillgängliga IsoFix-monteringspunkterna.

FAQ-avsnitt

Är VW Atlas 2023 värt det?

Om du vill ha en stor, rymlig, säker och bekväm SUV med tre sätesrader är 2023 års Atlas definitivt värd det. Det är en SUV som underskrider de flesta liknande europeiska stora SUV:er med ganska stor marginal samtidigt som den erbjuder en nästan identisk upplevelse.

  Allt om den helelektriska Volkswagen ID. Xtreme off-road

Höga driftskostnader är något av en nödvändighet i det här segmentet, så det är inget som kommer att demotivera de flesta köpare. Den 4-cylindriga 2,0L-modellen är betydligt billigare att leva med, vilket är anledningen till att det är den mest populära modellen, särskilt med 4MOTION.

Är VW Atlas 2023 säker?

Volkswagen Atlas är en riktigt säker bil är fick ett perfekt betyg från alla trovärdiga krocktestorganisationer, inklusive IIHS. Som sådan behöver du inte oroa dig för säkerheten med Atlas eftersom den får ett överflöd av krockkuddar och en hel del tekniska assistansfunktioner som både kommer att hålla dig säker och bekväm oavsett miljö.

Vilka bilar konkurrerar med VW Atlas?

Atlas jämför sig med SUV:er som Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot, Grand Cherokee, Ford Explorer och Chevy Tahoe. Av alla dessa skulle jag säga att Atlas känns mest lyxig och speciell, men många andra SUV:er i det här segmentet slår Atlas när det gäller tillförlitlighet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts