Är Volkswagen E-Golf en bra bil?

Är Volkswagen E-Golf en bra bil?

Volkswagen E-Golf-modellerna Mk7 och Mk7.5 från 2012-2020 är en blandning av VW Golfs praktiska egenskaper med en helt elektrisk plattform. Numera har VW sin ID. serie av elbilar vilket innebär att E-Golf är mer eller mindre överflödig eftersom ID.3/ID.4-modellerna är mer eller mindre i linje med vad E-Golf var för några år sedan.

Detta innebär att VW Mk8 Golf inte finns tillgänglig som helelektrisk modell, utan endast som hybrid. VW avvecklade den elektriska Golf förmodligen för gott, men är Volkswagen E-Golf en bra bil? E-Golf är verkligen en riktigt bra bil, men den kan inte mäta sig med VW ID.3 och VW ID.4. Detta innebär att E-Golf är en bra begagnad VW elbil, men inget mer än så.

VW E-Golf kommer med två olika alternativ för batteristorlek, och båda är relativt små jämfört med vad ID-bilarna erbjuder. Designen på E-Golf är övervägande klassisk VW Golf-design, men några specifika detaljer skiljer den från resten av sortimentet.

E-Golfs chassi- och fjädringsinställning är inriktad på komfort och användarvänlighet medan den praktiska användbarheten är något sämre jämfört med Golf. Värdemässigt är E-Golf hyfsad, men en vanlig VW Golf är det bättre alternativet om du inte är hårt ansatt av EV-plattformen.

VW E-Golf – Drivlinan

Mk7 E-Golf kommer med ett mindre 26,5 kWh-batteri som gör att E-Golf klarar cirka 100-120 mil på en enda laddning. Detta batteri är kopplat till en motor på 116 hk, vilket mer eller mindre är i linje med vad diesel- och bensinmotorerna i instegsutrustningen erbjuder. Mk7 kan laddas på cirka 8 timmar via ett vägguttag eller 30 minuter via en 40 kW snabbladdare.

  Är Volkswagen ID.4 en bra bil?

Mk7.5 E-Golf har ett något större batteri på 35,8 kWh som ger en räckvidd på cirka 120-150 mil på en enda laddning. Mk7.5 har också 136 hk, vilket gör att den ligger närmare modellerna med bensin- och dieselmotorer i mellannivån. En vanlig laddning tar 5-6 timmar medan en snabbladdare (40kW) kan fylla på batteriet på cirka 40 minuter.

Båda är uteslutande framhjulsdrivna bilar vilket innebär att E-Golf körs på samma sätt som de vanliga Golf-modellerna. Visserligen är E-Golf inte lika kapabel som vanliga bensin- och dieselmodeller när det gäller räckvidd, men när det gäller utsläpp är E-Golf den bästa Golf som någonsin funnits.

VW E-Golf – Design och chassi

När det gäller den rena designen är E-Golf nästan identisk med den vanliga Golf. De enda skillnaderna är små designdetaljer som dimljusen, hjulens utformning och märkena. Invändigt får E-Golf en något reviderad instrumentpanel med speciella elektriska mätare och bilens programvara är också omgjord för att rymma all nödvändig information.

När det gäller körupplevelsen är E-Golf nästan 500 kilo tyngre än den vanliga diesel-Golf och det märks under körning. E-Golf är inte lika smidig på fötterna, särskilt inte den äldre modellen som också anses vara underdrivet kraftfull av många. Om du vill ha en mer dynamisk Golf med eldrift bör du kolla in plug-in hybrid Golf GTE.

VW E-Golf – Tillförlitlighet och vanliga problem

E-Golf verkar vara en hyfsat pålitlig bil av två skäl. Den första är att Mk7- och Mk7.5-Golfmodellerna är ganska tillförlitliga till att börja med. Det andra skälet är att E-Golf är en EV vilket innebär att den inte har någon bränsletank, växellåda, avgassystem, bränslepump och många andra felaktiga komponenter.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Cross

De vanligaste E-Golf-problemen är mjukvarurelaterade, men vissa är också elektriska, till exempel infotainmentsystemet eller elektriskt manövrerade fönster. Automatisk bromsning verkar vara ett av de mest bekymmersamma problemen, medan problem med laddportslås och effektförlust också är värda att nämna.

VW E-Golf – Värde och praktiska egenskaper

VW E-Golf tillverkas inte längre, vilket innebär att du endast kan köpa en som begagnad bil. Det är värt att nämna att E-Golf har en liten premie jämfört med en vanlig bensin-/dieselmodell och att marknadens efterfrågan på E-Golf inte är lika stor.

Praktiskt sett har E-Golf ett något mindre lastutrymme på grund av batterierna, och VW rekommenderar inte att du bogserar något med E-Golf. I övrigt är de identiska.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa VW E-Golf?

Volkswagen E-Golf är en bra bil, men den har inget att sätta emot VW ID-bilarna eftersom ID-bilarna är nyare, bättre utrustade, mer eftertraktade och presterar mycket bättre på alla områden. De är utrustade med kraftfullare batterier som ger dem större räckvidd och kan laddas snabbare och enklare.

Om du gillar VW Golfs plattform och inte är villig att spendera ID. pengar är E-Golf en bra språngbräda för att köpa mer seriösa elbilar längre fram. E-Golf konstruerades inte på en dedikerad EV-plattform vilket innebär att den inte är lika sofistikerad som vissa EV:er är, men det betyder inte att du inte bör överväga en sådan.

  Vanliga problem med Volkswagen Caddy

Varför upphörde VW med E-Golf?

Volkswagen slutade tillverka E-Golf eftersom det inte finns något behov av den. Innan VW initierade ID-serien var E-Golf den bästa elbilen från VW eftersom det är en Golf och eftersom det var den enda elbilen i släktträdet.

Numera erbjuder VW ett fåtal ID. modeller och många av dem har ännu inte släppts, det är inte meningsfullt att investera i två bilar som har samma syfte. Därför var E-Golf tvungen att försvinna och VW fokuserade sina ansträngningar på att hybridisera Golf istället för att elektrifiera den helt och hållet.

Vilken VW E-Golf är bäst?

Volkswagen Mk7.5 är den bättre E-Golf-modellen i alla avseenden. Mk7.5 är troligen ändå den bästa VW Golf genom tiderna eftersom den till och med slår den helt nya Mk8 Golf i olika aspekter. Mk7.5 erbjuder den högsta byggkvaliteten både invändigt och utvändigt, och den behåller sitt värde bäst.

Oavsett hur man ser på det tar Mk7.5 hem det, men Mk7 är också en ganska bra bil, men inte lika bra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts