Mercedes-Benz startar inte – orsaker och hur man löser det

Mercedes-Benz startar inte - orsaker och hur man löser det

Mercedes är ett av de mest framstående märkena på marknaden just nu eftersom Mercedes bilar tenderar att sätta riktmärken för andra märken att följa. Oavsett om det är en A-klass eller den toppspecificerade Maybach S-klassen är en Mercedes en bil som utstrålar kvalitet, förfining och teknik, och som dessutom ligger i den absoluta toppen av de säkraste bilarna på marknaden.

Ingen bil är dock felfri, vilket innebär att det finns många saker som kan gå fel även med en Mercedes. Eftersom dessa är så komplexa kan otaliga saker gå fel, men de värsta är utan tvekan när du inte ens kan starta bilen. Detta innebär att din lyxiga Mercedes också kan lämna dig strandsatt, men de flesta av dessa problem kan faktiskt åtgärdas.

Så om din Mercedes-Benz inte startar ska vi berätta vad du ska göra! Orsakerna till att din Mercedes vägrar att starta är vanligtvis förknippade med batteriet, säkringen, reläerna, problem med bränslesystemet, problem med startmotorn, problem med tändstiftet, problem med generatorn eller ett svagt batteri i nyckelknippan.

Vi kommer nu att gå på djupet om alla dessa problem och berätta hur du kan åtgärda dem. Så om din Mercedes inte startar, se till att läsa den här artikeln!

Batterifrågor

Många batteriproblem kan orsaka att din Mercedes vägrar att starta, men de vanligaste är ett svagt batteri, ett urladdat batteri eller korrosion på batteripolerna. Det bästa du kan göra är att testa batteriet med en multimeter, om batteriet visar mellan 12 och 13 volt är allt okej med batteriet, om inte måste du byta ut det. Om det finns korrosion måste du rengöra korrosionen från terminalerna med bakpulver efter att ha kopplat bort batteriet.

Problem med säkringar och reläer

Dina säkringar och reläer har till uppgift att hålla ditt elektriska system säkert i händelse av en kortslutning eller om batteriet skickar för mycket energi. Detta innebär att dessa bör kontrolleras direkt efter kontrollen av batteriet eftersom en bränd säkring ofta är en orsak till att en bil inte startar. När du byter ut säkringen ska du se till att ersätta den med en säkring med samma strömstyrka.

  Hur länge håller Mercedes Benz-bilar?

Bränslesystemproblem

En annan ganska vanlig orsak till att en bil inte startar är när bränslepumpen går sönder. Se därför till att slå på tändningen (om möjligt) och du bör kunna höra hur bränslepumpen startar. Om du inte kan höra något är bränslepumpen död. Om din bil har en Schraderventiladapter bör du också testa om dina PSI-nivåer i bränsletanken ligger runt 60 PSI, om inte är trycket i bränsletanken inte stabilt och kan därmed leda till att din bil inte startar eller stannar när den startas.

Problem med startmotorn

Vissa Mercedes-mekaniker kommer att säga att en startmotor är konstruerad för att hålla mellan 100 000 och 150 000 miles, så om din bil vägrar att starta med 100 000 till 150 000 miles på klockan kan detta vara orsaken. Om du hör klickande ljud när du vrider nyckeln i tändningen utan att motorn startar, är det troligen startmotorn som är skyldig och bör bytas ut.

Problem med tändstift

Tändstiften är inte ofta defekta i de flesta bilar, men det är tändstiftsanslutningarna som är det. Det bästa du kan göra här är att inspektera dina tändstift när du kan och om ett av dem är löst, se till att koppla tillbaka det ordentligt. Om en av anslutningarna är dålig måste du dessutom byta ut den tillhörande delen.

Problem med generatorn

Alternatorn har till uppgift att ladda batteriet under körning, vilket innebär att när ett batteri är urladdat men inte så gammalt bör du först och främst oroa dig för alternatorn. Även om du byter ut batteriet kommer det att ta slut igen eftersom en trasig generator inte kan ladda det. Om den verkligen går sönder är det alltid det bästa alternativet att ersätta den med en ny eftersom du inte vill att din bil ska dö på dig.

  Är Mercedes bra i snö?

Svagt batteri i nyckelkniven

Om din Mercedes är utrustad med nyckellös teknik måste din nyckelknippa ha ett tillräckligt batteri så att bilen kan försäkra sig om att nyckeln är inne i fordonet när den vill starta bilen. Om batteriet är svagt kan bilen inte upptäcka nyckeln och låter dig därför inte starta bilen. För att åtgärda detta kan du antingen byta ut batteriet eller om din nyckel har ett blad, bara starta bilen manuellt.

FAQ-avsnittet

Är Mercedesbilar tillförlitliga?

Mercedesbilar ligger vanligtvis i den genomsnittliga delen av bilmarknaden när det gäller tillförlitlighet, vilket är ganska synd eftersom de verkligen är överlägsna bilar i många andra avseenden. Detta beror på att Mercedes tillverkar komplexa bilar som är utrustade med all slags teknik och funktioner och det finns helt enkelt för många saker som kan gå fel.

Mercedes är dessutom ett märke som gillar att förnya sig, vilket innebär att de ofta kommer med ny teknik som ibland inte är i det allra senaste utvecklingsstadiet. Om man kombinerar detta med det faktum att nya Mercedes-bilägare tenderar att behålla sina bilar tills garantin löper ut betyder det att Mercedes inte är alltför noga med att göra de mest tillförlitliga bilarna på marknaden.

Hur länge kan en Mercedes hålla?

En sak är säker, Mercedes tillverkar bilar som kan hålla riktigt länge och det är något som de flesta Mercedesägare älskar med Mercedes. Du kan hitta Mercedes-modeller med uppemot en miljon mil på mätaren vilket är imponerande.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X1

Visst är dagens Mercedes-modeller inte byggda för att hålla så länge, men de borde kunna klara 200 000 mil om man tar väl hand om dem.

Vad ska man göra när bilen lämnar en i sticket?

Om du inte kan starta bilen och fortsätta köra, se till att tända varningslamporna, flytta dig bort från vägen, vrid hjulen så att de inte vetter mot vägen, kalla på hjälp och stanna kvar i bilen. Om du har en väst med hög synlighet, se till att bära den och se också till att placera en varningstriangel där andra bilister kan se den.

Försök att alltid vara synlig för andra bilister, vilket innebär att du inte bör parkera mitt i hörnet om det inte är nödvändigt.

Orsaker till att din Mercedes kan ha svårt att starta

Relaterade termer till Mercedes-Benz startar inte

Mercedes-Benz startar inte
Varför startar inte min bil
Varför startar inte min bil
Bilen startar inte
Bilen startar inte
Motorn går inte att vända
Startapparaten vänder inte motorn
Tillämpliga modeller

Mercedes-Benz-modeller

A-klass
B-klass
C-klass
E-klass
S-CLASS
CLA-CLASS
CLS-CLASS
CLK-CLASS
CL-CLASS
SLK
SL
R-CLASS
GLA-CLASS
M-CLASS
GL-CLASS
G-CLASS

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts