Är Mercedes bra i snö?

Är Mercedes bra i snö?

När vintern närmar sig med stormsteg är det viktigt att ha rätt bil om du bor i snöiga områden. Det är inte alla bilar som klarar av snöiga och isiga vinterförhållanden, men de flesta bilar klarar sig bra.
Generellt sett presterar Mercedes-Benz-bilar bra i snöiga förhållanden jämfört med andra lyxbilar. Tack vare den mängd olika säkerhetsfunktioner som Mercedes är utrustade med. Dessa hjälper föraren att hålla sig säker även när förhållandena försämras. Vissa Benz-modeller är dock mer tillförlitliga i snöförhållanden än andra.
Så om du bor i ett område som Winnipeg i Kanada eller Big Sky i Montana kan du behöva en mer tillförlitlig Mercedes-modell för att vara bekväm. Mercedes-Benz stoltserar med funktioner som elektronisk stabilitetskontroll och LED-dagsljus som gör det säkrare att köra under dessa förhållanden.

Vilka Mercedes-funktioner gör dem bra för snö?

  • Elektronisk stabilitetskontroll – De flesta Mercedesbilmodeller är utrustade med elektronisk stabilitetskontroll (ECS) för att hålla föraren säker när bilen blir okontrollerbar. ECS skickar vridmomentet till framhjulet med bättre grepp för att hålla bilen på vägen. Detta är avgörande vid körning på snö eller is.
  • LED-dagsljus – På vintern är sikten ett stort problem. Därför gör LED-dagkörningsljus din bil mer synlig för andra förare. Detta minskar risken för att kollidera med en annan bil. Förutom LED-dagsljus har Mercedes också LED-strålkastare och LED-bakljus för nattbelysning.
  • Pre-Safe – eftersom vinterförhållanden är mycket knepiga är kollisioner vanliga. Men om du har en Mercedes-Benz bil kommer Pre-Safe-tekniken att hålla dig säker i händelse av en olycka. Pre-Safe-tekniken startar automatiskt om den känner av alltför mycket slirning.
  • 4MATIC AWD – det som gör Mercedesbilar fantastiska på isiga vägar är 4Matic AWD-systemet. Det här systemet ökar dragkraften på hala vägar. Det gör det genom att koppla in alla fyra hjulen. Allhjulsdriftssystemet är ständigt i drift med en fast momentfördelning; så kraften appliceras normalt på alla hjul.
  • Oberoende fjädring med fyra hjul – den här funktionen är också viktig när det gäller körning på snö. Den fyrhjuliga oberoende fjädringen gör det möjligt för varje klack att röra sig upp och ner, oberoende av resten av bilens fjädring. Alla hjul har alltså ständigt kontakt med marken.
  • Aktiv dödvinkelassistent – På grund av dålig sikt under vintern kan det vara svårt att lägga märke till en bil bredvid dig. Men Blind Spot Assist på Mercedes använder radarsensorer för att upptäcka en bil bredvid din. På så sätt slipper du byta körfält i blindo.
  • Antilock Brakes – Att ha fungerande bromsar är mycket viktigt om du tänker köra på snöiga eller isiga vägar. Antilock Brakes förhindrar att dina bromsar låser sig, vilket är livsviktigt. Dessutom hindrar de hjulen från att glida, vilket hjälper dig att hålla bilen under kontroll.
  • Forward Collision Warning och automatisk bromsning – med dålig sikt kanske du inte ser mötande trafik eller ser den först när det nästan är för sent. Den här funktionen gör att du kan ha en snabb reaktionstid. Om sensorerna märker att en bil eller person närmar sig bromsar den automatiskt för att undvika en kollision.
  • Attention Assist – detta är en av de funktioner som gör Mercedes till en av de säkraste bilarna på marknaden. Attention Assist identifierar hur du kör under de första minuterna och förstår din körstil. Om den känner av förändringar kommer den senare att uppmuntra dig att stanna. Dessutom känner den av saker som sidovind och vägens jämnhet.
  Kommer Mercedes att göra en ny Gullwing?

Vilka Mercedes-Benz bilmodeller är perfekta för snö?

De flesta Mercedes-modeller är utrustade med systemen All Wheel Drive och 4Matic. Dessa körsystem är avgörande för körning i snöiga förhållanden. Det är dock inte alla Mercedesmodeller som presterar bra på vintern. Om du bor i vinterområden är här de bästa Mercedes-modellerna att köpa:

2019 Mercedes C300 4Matic Coupe

Högst upp på vår lista står 2019 Mercedes C300 4Matic Coupe. Detta är en turboladdad, 2,0-liters, fyrcylindrig motor som får 14 extra hk för att nå en total effekt på 255 hk och 273 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en nioväxlad automatisk växellåda med alternativen fyrhjulsdrift och bakhjulsdrift.
Den här sedanen är byggd för tuffa väderförhållanden, som vinter och snöfall. Det elektroniskt styrda 4Matic AWD-systemet levereras med massor av säkerhetsfunktioner som gör att du kan köra säkert och ha sinnesro. Dessa inkluderar Crosswind Assist, LED-dagsljus, adaptiv bromsteknik, kollisionsförebyggande Assist Plus och Pre-Safe Technology.

2017 Mercedes-Benz GLA250 4Matic

2017 Benz GLA250 4Matic är idealisk för snöförhållanden. Det är också den minsta och billigaste SUV:n i Mercedes sortiment. Den här sportiga och lyxiga bilen drivs av en 2,0-liters turbo-fyra-motor med 208 hk och 258 lb-ft. Den har en sjuväxlad automatisk växellåda som skickar kraften till AWD eller FWD.
4Matic AWD-systemet driver den här SUV:n till 60 mph på 4,3 sekunder. Ändå är den här bilen perfekt för körning i snö på grund av de flera säkerhetsfunktioner som den stoltserar med. Den har elektronisk stabilitetskontroll, aktiv bromsassistans, kollisionsskydd och mycket mer.

  Vilken är den bästa Mercedes när det gäller bränsleekonomi?

Vanliga frågor om vinterkörning

Vilket drivsystem från Mercedes-Benz ska jag välja för snö – fyrhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

För snöiga förhållanden behöver du en Mercedes-Benz bilmodell som är utrustad med fyrhjulsdrift. Detta är perfekt för alla väderförhållanden, inklusive snöiga förhållanden. Allhjulsdrift är vanligt på personbilar och mindre crossovers, medan 4WD är vanligt på SUV:er och lastbilar.

Vad ska man tänka på när man köper en vinterbil?

Förutom att välja en Mercedes-modell med rätt drivsystem måste du också ta hänsyn till andra saker. Dessa inkluderar bilens markfrigång och uppsättning däck. Välj en bil med större markfrigång och byt till vinterdäck som är konstruerade av tät gummiblandning och kiseldioxid.

Vilken typ av Mercedes-Benz är bäst för snöfall – en bil eller SUV?

Se först och främst till att din Mercedes-modell är utrustad med 4Matic, oavsett om det är en bil eller SUV. För det andra är markfrigången avgörande. Alla Mercedes SUV:er har en markfrigång på 6 till 8 tum, medan de flesta bilar ligger närmare marken med en markfrigång på 4 till 6 tum. Därför är Mercedes-Benz SUV:er de bästa för körning i snöfall.

Kör säkert!

Överlag är Mercedes-fordon bra i snö, tack vare det större utbudet av säkerhetsfunktioner som de har. Icke desto mindre är Mercedes GLA 4Matic och C300 4matic coupé de bästa Mercedesbilmodellerna för snöoväder. Välj en Mercedes-Benz-modell med ett permanent fyrhjulsdriftssystem 4Matic för att få en enkel körning.

  Vilket är billigare att underhålla, BMW eller Mercedes?

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts