Kommer Mercedes att göra en ny Gullwing?

Kommer Mercedes att göra en ny Gullwing?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing är en av de mest ikoniska Mercedes-Benz-bilarna genom tiderna. Men kommer Mercedes någonsin att göra en ny Gullwing?
För tillfället har Mercedes-Benz inga planer på att tillverka ytterligare en Gullwing. Det finns dock planer på att hedra en av de mest eftertraktade Mercedes-modellerna genom tiderna genom att skapa en bil som är mycket lik 1950-talets Gullwing.
Enligt Mercedes-Benz designchef Gordon Wagner kommer utformningen av den nya generationen av Mercedes flaggskeppssportbil SL att inspireras av den klassiska 300SL från 1950-talet. Mercedes hoppas kunna göra en modern version av den klassiska ikonen.
Även om Wagner bekräftade att en ny generation är på gång och att SL:s framtid är mycket ljus, klargjorde han att de ”måsvingade” dörrarna, som senast fanns på SLS AMG, inte kommer att återvända. Detta kan låta som en stor besvikelse för måsvingälskare.
Wagner sade att bilen skulle bli en ny, icke-retrodesign med ”300SL:s DNA och anda”.

Vad gjorde 1950-talets Mercedes-Benz 300SL Gullwing speciell?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing-bilar tillverkades på 1950-talet, närmare bestämt 1994 och 1995. Totalt tillverkades 3 258 fordon och 1 400 var kupéer. Gullwingcoupén var mycket populär och den prydde evenemang som Le Mans och Nürburgring.
Det som fick Gullwing att sticka ut från konkurrenterna var de unikt utformade måsvingdörrarna som lämnade folk i häpnad. Det var dock ganska besvärligt att ta sig in och ut ur denna ikoniska bil. Dörrarna gör fortfarande folk förbryllade.
Det var svårt att komma in i Gullwing på grund av dess höga tröskel och lilla cockpit. Men detta avskräckte aldrig intresserade köpare och avskräcker dem inte heller idag. Denna vackra sportbil är rolig att köra och ligger flera år före sina konkurrenter när det gäller teknik och prestanda.
Faktum är att 300SL Gullwing var den snabbaste bilen i sin konkurrens på den tiden. Utrustad med en 3,0-liters motor med raka sex cylindrar och 215 hästkrafter hade den här bilen den första bränsleinsprutade motorn som tillverkades för massproduktion. Ännu i dag sticker 300SL Gullwing ut från konkurrenterna.
Denna superbil, som även kallas W194, tillverkades ursprungligen för den amerikanska marknaden efter att Max Hoffman, en amerikan, pressat Mercedes att producera 300SL för den amerikanska marknaden. På det hela taget är 300SL Gullwing fortfarande en av de mest eleganta bilarna som någonsin tillverkats.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

FAQ

Hur många generationer av SL har Mercedes-Benz lanserat hittills?

Hittills har Mercedes-Benz lanserat minst sju generationer av sin klassiska SL-modell. SL betyder i sin helhet Sportlich-Leicht, vilket kan översättas till Sport Lightweight på engelska. Den nuvarande SL-generationen lanserades 2013, och den genomsnittliga åldern för en generation av någon nyare SL har varit minst 10 år.
Eftersom SL-generationer håller sig kvar i minst 10 år bör du räkna med att nästa generation kommer att dyka upp inom de närmaste åren.

Hur mycket är en Gullwing Mercedes-Benz värd?

Denna ikoniska Mercedesbil ser inte bara exceptionellt elegant och sportig ut, utan lockar också till sig ett av de högsta priserna när det gäller veteranbilar. Du kommer att bli förvånad över att Mercedes-Benz 300SL Gullwing kostar mellan 1 och 4 miljoner dollar.
År 2012 såldes en unik 300SL med hel aluminiumkaross för hela 4 620 000 dollar. Detta var en av de 29 sådana modeller som någonsin byggts. De flesta Gullwing-modeller säljs dock för mellan 2 och 3 miljoner dollar. Så om du letar efter en av dessa ikoniska Mercedesbilar från 1950-talet bör du vara beredd att bryta banken.

Varför är Mercedes Gullwing 300SL så dyr?

Förutom att den är snygg har Gullwing 300SL Gullwing-dörrar och innovativ teknik. Mycket få Gullwing-bilar tillverkades, så den är mycket exklusiv. Mercedes-Benz tillverkade endast cirka 1 400 bilar, vilket är den främsta anledningen till att de är dyra på auktionsmarknaden.
Dessutom ger Gullwing-dörrarna den ett unikt utseende, vilket gör bilens pris ännu högre. De få modeller som finns tillgängliga är extremt dyra, om du har tur nog att få tag på en på auktionsmarknaden.

  Vilken är den snabbaste Mercedes sedan?

Är Mercedes Gullwing dyr att underhålla?

Ja, det är den. Liksom alla andra Mercedes-Benz bilmodeller är det ännu dyrare att underhålla Gullwing eftersom det inte är så enkelt att få tag på reservdelar. Efter att du har hittat reservdelarna måste du också betala för arbete. Du kan behöva betala över 3 500 dollar för en enkel reservdel och arbete, eller över 17 000 dollar för en allvarlig del som bakre mitten.
Den goda nyheten är att Mercedes har infört ett nytt program som hjälper människor att enkelt hitta reservdelar till sina Gullwings. Delarna kan beställas från alla Mercedes-Benz reservdelsleverantörer och de är inte lika dyra som tidigare.
Varje metalldel tillverkas av en certifierad leverantör som använder optimerade 3D-data från karosserna på originalfordon. Resultatet är utmärkta reservdelar. När delarna har tillverkats färdigställer leverantören dem på gammaldags vis, med hjälp av en träklubba.

Vilken senaste Mercedes-Benz-modell har en Gullwing-dörr?

Arvet från Gullwing-dörren fortsätter på Mercedes-Benz SLS AMG. Förutom att ha samma dörr har den här bilen många likheter med den ikoniska 300SL Gullwing. Detta är dock en aerodynamisk coupe-roadster-design som kommer med måsvingdörrar. Men till skillnad från den berömda Gullwing har den här enheten mer avancerade funktioner.
Mercedes SLS AMG levererar svindlande 631 hästkrafter och accelererar från 0 till 60 mph på 3,6 sekunder. Den har en hastighet på upp till 195 mph. Detta är snabbare och kraftfullare än 300SL Gullwing med 215 hästkrafter.

  Vilken är den bästa Mercedes för en taxi?

Bottom line

Just nu är det oklart om Mercedes någonsin kommer att göra en ny Gullwing-bil eller inte. Det kommer dock nya modeller som har Gullwingens anda utan retrodesignen. Den modell som ligger närmast måsvingbilen är den nya Mercedes SLS AMG GT. Till skillnad från den ikoniska bilen har den här modellen inga måsvingdörrar. Vad du kan vara säker på är att några modeller med Gullwing-anda kommer att finnas på marknaden förr eller senare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts