Vilken är den snabbaste Mercedes sedan?

Mercedes-Benz tillverkar inte bara eleganta och lyxiga bilmodeller, utan designar också några av de mest kraftfulla sedans som finns på marknaden.

Den snabbaste Mercedes-Benz-sedanen på marknaden är 2021 års Mercedes-AMG GT 63 S-modell. Denna lyxiga AMG GT-modell levererar 630 hästkrafter och ett stort vridmoment på 664 lb-ft från sin kraftfulla V-8-motor med dubbelturbo, 4,0-liters V-8-motor. Den har också en 9-växlad dubbelkopplingslåda och kan accelerera från 0 till 60 på 3,1 sekunder.

Mercedes-AMG GT 63 S-modellens egenskaper

### Utvändig design
Mercedes-AMG GT 63 S-modellen är vackert tillverkad med en GT-sportdesign. Trots att Mercedes hänvisar till den här modellen som en coupé kategoriseras den under sedans eftersom den har 4 dörrar. Andra anmärkningsvärda exteriördetaljer är AMG-specifik grill, fyradörrars coupédesign, exteriörbelysning helt i LED och aktiv bakspoiler i flera steg.

Liksom de flesta Mercedes-modeller erbjuder tillverkaren flera tilläggsutrustningar som AMG night package, kolfibertak, 21-tums AMG smidda tvärspaksfälgar med grå accenter och mycket mer. En av de enastående egenskaperna hos den här modellen är den drastiskt sluttande taklinjen och de fyrdubbla avgasrören.

Inredningsdesign

Interiören i AMG GT 63 S utstrålar klass och överflöd som vanligtvis återfinns i Mercedes toppmodeller. Interiören är väldesignad och allt är gjort med omsorg om detaljerna. Den har en framträdande mittkonsol baserad mellan föraren och passageraren.

Fordonets passagerare kommer att njuta av de bekväma svarta nappalädersätena. Framstolarna är också ventilerade och uppvärmda med minnesfunktion. Och med den 64-färgade LED-omgivningsbelysningen kommer du att njuta av den inre atmosfären i denna AMG-modell.

  Vilka Mercedes-modeller är kupéer?

Eftersom den här bilen har en spetsig exteriördesign innebär det att den inte är lika rymlig som andra avancerade Mercedes-sedaner. Det är ändå möjligt att sitta fyra personer, med två fram- och två baksäten. Höjdutrymmet är cirka 40,8 tum fram och 38,2 tum bak.

Prestanda

En av de saker som sticker ut med Mercedes-AMG GT 63 S är dess fantastiska prestanda. Utrustad med en handgjord AMG 4,0-liters V8 Biturbo-motor av AMG-typ är detta en av de mest kraftfulla sedans på marknaden. Dessutom levereras den med en AMG Speedshift MCT 9-växlad växellåda.

AMG GT 63 S-modellen levererar 630 hästkrafter och 664 pundfot vridmoment. Den här bilen kan nå 195 mph, vilket är en av de snabbaste i branschen. Och med ett fyrhjulsdriftssystem kan den enkelt kryssa i olika terränger utan några utmaningar.

Bränsleekonomi

Som väntat är Mercedes-AMG GT 63 S en bränsleslukare. Men jämfört med andra snabba sedansmodeller har den en bra bränsleförbrukning. EPA har bedömt att den här bilen har 16 mpg i staden, 21 mpg på motorvägen och 18 mpg kombinerat.

Detta betyg liknar också BMW Alpina B7, som har 17/25/20 mpg för stad/väg/kombinerat. Den är något mer bränsleeffektiv än Porsche Panamera Turbo S, som har 15/21/17 mpg för stad/väg/kombinerad. AMG GT 63 S kan köra minst 290 mil innan den behöver tankas på.

Säkerhet

Mercedes-Benz gissar inte när det gäller säkerhet. AMG GT 63 S är en av de säkraste lyxbilarna på marknaden. Den kan skryta med säkerhetsfunktioner som aktiv bromsassistent, uppmärksamhetsassistent, car-to-X-kommunikation, blindvinkelassistent, PRE-SAFE, bromsassistent, elektroniskt stabilitetsprogram och mycket mer.

  Vilka Mercedes har en Renault-motor?

Teknik och infotainmentfunktioner

Den här modellen är rolig att köra eftersom den har avancerade infotainment- och underhållningsfunktioner. Den innehåller förstklassiga funktioner som 12,3-tums multimediaskärm med pekskärm, 12,3-tums digital instrumentgruppsdisplay, MBUX, pekplattakontroll och röststyrning med naturlig språkförståelse.

Prissättning

Med den hastighet och de högteknologiska funktioner som AMG GT 63 S har är detta inte en vanlig sedan. Som ett resultat av detta kostar den här bilen över 162 000 kronor. Trots den höga prislappen kommer den här bilen att ge dig en upplevelse som aldrig tidigare.

Vanliga frågor om snabba bilar

#### Vilken är den snabbaste lyxsedanen på marknaden?
Den snabbaste lyxsedanen på marknaden just nu är Bentley Flying Spur 2020. Denna sedan kan accelerera från 0 till 60 på 3,7 sekunder. Det som gör den här bilen snabb är dess exceptionella hastighet på 207 mph. De näst snabbaste sedans är BMW Alpina med 205 mph och Dodge Charger Hellcat Redeye med 203 mph.

Vilken är den mest pålitliga Mercedes-bilen?

Den mest tillförlitliga Mercedes-Benz-modellen är E-klassen. Även om Mercedes bygger pålitliga fordon är inte alla bilar särskilt pålitliga. Trots detta är E-Klassen välbyggd för att hålla länge med få problem. Körningen är också bekväm med utmärkt bränsleförbrukning.

Vilken lyxbil är snabbare – Mercedes AMG GT 63 S eller BMW Alpina B7?

Båda dessa bilar är supersnabba. BMW Alpina B7 är dock något snabbare än Mercedes-AMG GT 63 S. AMG GT 63 S har en topphastighet på 195 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,1 sekunder. Alpina B7 har däremot en topphastighet på 205 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,2 sekunder.

  Vilka Mercedes har ett Sport-läge?

Vad ingår i AMG-paketet?

MG-paketet levereras med bakre förklädseldesign, sportig front och sidokjolarna. Dessutom innehåller paketet polerade avgasrör i rostfritt stål, perforerade bromsskivor, 18-tums lättmetallfälgar och sänkt direktstyrd fjädring.

Vilken är den bästa Mercedes att köpa?

Vilken Mercedes-Benz-modell som är bäst att köpa beror på dina behov och din budget. Om du har pengar att spendera kan du välja G-Wagon SUV eller S-klass Maybach. Om du vill ha fart är AMG GT 63 S det bästa valet. Men om du vill ha tillförlitlighet är E-klass det bästa alternativet.

Fart med stil

Mercedes-AMG GT 63 S är den snabbaste Mercedes-Benz-modellen på marknaden. Förutom att den har en utmärkt hastighet har den en förstklassig interiör och massor av standardfunktioner. Den här bilen är dock också dyr med ett minimalt förvaringsutrymme.
Allt som allt är det en bil byggd för hastighet och kan jämföras med några av de snabbaste sedans på marknaden. Den är i samma kategori som BMW Alpina B7, Dodge Charger Hellcat Redeye, Tesla Model S, Jaguar XE SV Project 8 och Bentley Flying Spur.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts