BMW startar inte – orsaker och hur man löser det

BMW startar inte - orsaker och hur man löser det

BMW är ett märke som är känt för att göra ”ultimata körmaskiner”, vilket innebär att BMW:s är utformade för att köras och njutas. Att inte kunna starta bilen förnekar dock detta så det måste åtgärdas för att din BMW ska kunna köras och njutas. Som sådan har du kommit till rätt ställe eftersom vi kommer att berätta varför din BMW inte startar – orsaker och hur du åtgärdar det.

Först och främst måste du uppmärksamma ditt batteri eftersom batteriet har till uppgift att tillhandahålla elektrisk energi till din bil, vilket är nödvändigt för att starta bilen. Batteriet kan vara svagt, det kan ha korroderade poler eller vara helt dött. Var också uppmärksam på din startmotor och din generator eftersom dessa tre komponenter utgör den elektriska basen för hela bilen.

Alla nyare BMW-modeller har en nyckelknippa i stället för en vanlig bladnyckel, vilket innebär att batteriet kan dö och att du inte kan starta bilen. Ett igensatt bränslefilter eller en trasig bränslepump kan blockera bränsle från att komma in i motorn vilket också leder till att du inte kan starta bilen.

Slutligen ska du också se till att kontrollera säkringslådan och dina tändstift eftersom dessa kan gå sönder och hindra dig från att starta bilen. Nu ska vi gå lite mer på djupet om alla dessa orsaker, så se till att stanna kvar!

BMW:s startsymptom kan variera.

Här är några av de vanligaste symptomen du kan uppleva om din BMW inte startar.

  • Att trycka på START startar inte motorn.
  • BMW startar inte. Alla lampor är döda/avstängda
  • Du sätter in nyckeln och ingenting händer.
  • BMW-motorn går inte att vända, gör ett klickande ljud.
  • Bilen startar inte efter att ha bytt batteri.
  • BMW startar inte ett utropstecken
  • BMW startar inte i kallt väder
  • EML-lampan är tänd, BMW vägrar att starta
  • BMW lampor blinkar, startar inte
  • BMW startar inte visar nyckelsymbolen på instrumentbrädan
  Är BMW bra bilar?

Batterifrågor

Din första punkt av intresse bör vara batteriet eftersom detta vanligtvis är den vanligaste orsaken till att en BMW inte startar. Om bilen vägrar att starta eller om den startar väldigt långsamt är det troligt att batteriet är antingen svagt eller urladdat. Du kan antingen försöka starta bilen med ett par startkablar eller testa batteriet med en multimeter för att se vad som är fel med det.

Ibland kan batteripolerna vara korroderade, vilket leder till att kontakten mellan ledningarna och batterierna förloras och därmed minskar den elektriska strömmen. Om så verkligen är fallet ska du se till att använda ett särskilt batterirengöringsmedel och damma av all korrosion från ett bortkopplat batteri.

Problem med generatorn eller startmotorn

En generator är en smart konstruktion som är utformad för att ladda batteriet när du är på väg, vilket är anledningen till att batteriet inte borde bli uttömt från början. Om generatorn inte fungerar och dina lampor blinkar, se till att testa generatorn för att se om den ger någon ström.

Startmotorn kan också gå sönder och om du hör ett klick och inget annat är chansen stor att det är startmotorn som är orsaken. Om alla dina tillbehör är strömförsörjda men bilen ändå vägrar att starta är det troligen startmotorn som är orsaken.

Batteri för nyckelknippa

Alla nya BMW är försedda med en nyckelknippa i stället för en vanlig bladnyckel, vilket också kan utgöra ett problem om batteriet i nyckelknippan är urladdat. Bilar som är utrustade med nyckellösa system kommer inte att kunna känna igen att nyckeln är inne i bilen vilket gör att du inte kan starta bilen. För att åtgärda detta byter du helt enkelt ut batteriet eller använder varianten av bladnyckeln om du har den med dig.

  Vilken är den största BMW SUV:n?

Bränslefilter som är igensatt eller bränslepump som inte fungerar.

Olika BMW-modeller är kända för problem med bränslepumpen vilket leder till att din motor blir svältfödd på bränsle vilket i sig gör det omöjligt att starta bilen. Det enda sättet att reparera detta på ett korrekt sätt är att byta ut bränslepumpen. Dessutom kan ett igensatt bränslefilter blockera passagen av bränsle till motorn och även hindra dig från att starta bilen. Se därför till att kontrollera ditt bränslefilter och byt ut det om det verkligen är igensatt.

Säkringslåda och tändstift

Säkringar är utformade för att skydda din bil från olika elektriska problem, vilket innebär att de kommer att brista om något överbelastar bilens elektriska system. Om du därför inte kan starta din BMW, inspektera säkringslådan och byt ut en bränd säkring mot en säkring med samma strömstyrka för att återställa strömmen till dina elektriska system.

Om ett tändstift dör kommer det inte att kunna hjälpa till i förbränningsprocessen, vilket antingen kommer att orsaka felstötningar eller så kommer det att hindra din bil från att starta överhuvudtaget. Dessa kommer också att behöva bytas ut för att lösa problemet.

FAQ-avsnittet

Hur mycket kostar ett BMW-batteri?

Batteriet kommer sannolikt att kosta dig mellan 300 och 500 dollar när du räknar in både delar och arbetskostnader. Men om du utnyttjar specialerbjudanden, besparingar och kuponger hos en stor återförsäljare kommer du sannolikt att köpa batteriet för mycket mindre och eventuellt till och med dra nytta av en kostnadsfri installation.

  Vanliga problem med BMW X7

Oavsett vilket, se alltid till att använda rätt batteri för bilen eftersom det finns många olika typer av batterier på marknaden.

Hur mycket kostar en BMW-generator?

En helt ny generator med arbetskostnader kommer att kosta dig mellan 375 och 1 000 dollar, vilket är en ganska dyr komponent. Som sådan säger vissa att dessa ofta kan repareras, men det kommer alltid att vara en bättre idé att köpa en ny.

Anledningen är enkel. En trasig generator kommer att tömma ditt batteri vilket kan leda till att du behöver både en ny generator och ett nytt batteri mer än en gång vilket kan vara riktigt frustrerande av uppenbara skäl.

Går BMW:s ofta sönder?

Om du äger en BMW med låg körsträcka som är välskött och väl underhållen är det inte så troligt att du har allvarliga problem. BMW med högre körsträcka, äldre och tveksamt skötta BMW kan dock vara en festival av problem, vilket är anledningen till att du alltid bör göra din due diligence innan du köper en begagnad BMW av något slag.

BMW är inte känt för att göra världens mest pålitliga bilar eftersom det inte är den viktigaste prioriteringen för BMW.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts