Är BMW bra bilar?

Är BMW bra bilar?

BMW är dyra att underhålla. Det finns ett stigma bakom att köpa begagnade BMW:s eftersom de lätt går sönder och kostar mycket i service. Varför fortsätter folk då att köpa dem? Om du ställer den här frågan har du förmodligen inte kört en BMW tidigare. BMW:er känns fantastiskt bra bakom ratten. De lovar dig körglädje och det är vad du får.

Vem är BMW:n till för?

BMW:er är en bra blandning av lyx och snabbhet, av komfort och säkerhet. De flesta BMW-förare byter inte bil om de inte uppgraderar sin BMW till nästa modell, oavsett hur mycket det kostar dem att underhålla den.
Naturligtvis kan BMW:er passa bra för en person och inte vara rätt för en annan. Gillar du hastighet? Letar du efter en oförglömlig upplevelse som är något mer än bara bilkörning? Om du är det kan du ha hittat din bil.
Trots att BMW är kostsamma och ganska opålitliga jämfört med andra märken är de snabba och det känns som om du kör ett odjur. BMW har blivit en synonym för kraft och det är vad märket kapitaliserar på.
Att köra en BMW kan helt enkelt bli beroendeframkallande. Även om det kommer med marginell tillförlitlighet ger en BMW nöje och prestanda som inget annat märke gör och du kan inte riktigt sätta en prislapp på upplevelsen. År 2020 rankades BMW 3-serien som den mest älskade bilen i Storbritannien av AutoTrader.
Många undersökningar visar att de flesta konsumenter köper BMW som en statussymbol i första hand, och för den kraft den ger som en sekundär anledning. En BMW är inte bara ett transportmedel, så om du bara letar efter en bil för att pendla till jobbet är en BMW förmodligen inte något för dig.

  Är BMW E46 tillförlitlig?

Tekniskt sett, är BMW:er värda pengarna?

Helt nya BMW:er

BMW:er är definitivt ett av de mest överprissatta och kostsammaste fordonen att underhålla som finns. För betydligt mindre pengar kan du få modeller som ger dig dubbelt så mycket funktioner och komfort. Märket säljer sina fordon med en ganska stor vinstmarginal jämfört med andra tillverkare. Det enda undantaget är Porsche.
Å andra sidan förlitar sig BMW på en bestialisk motor, fjädring, hantering och en helt perfekt körställning. Bakom ratten känner du dig redo att tävla.
Erfarna förare rapporterar ofta hur de får känslan av en BMW mycket snabbare än känslan av andra bilar. Dessutom uppger de också att de känner sig i full kontroll över fordonet mycket mer än andra märken.
Delar och service är mycket dyra, så nöjet har ett pris. De flesta BMW körs tills de når 120 000 till 200 000 mil. Det kräver naturligtvis en god mängd service och rätt underhåll.

Begagnade BMW:s

Begagnade BMW:er har ett dåligt rykte om att ständigt gå sönder och kosta för mycket att reparera. Detta är inte fallet med alla bilar. Om du betalar i förväg en mekaniker som följer med dig för att inspektera fordonet du köper kan du faktiskt göra en bra affär.
Begagnade BMW:s kommer till ett mycket rabatterat pris och kan fortfarande erbjuda dig samma tillfredsställelse och adrenalin som en ny BMW kan. Ja, det finns en risk att du blir kvar på vägen med behov av att bli bogserad, men det beror i hög grad på tillståndet på din begagnade bil och var du köpte den ifrån.
Vissa ägare har rapporterat att de fått betala mer för reparationer än för själva köpet av sin begagnade BMW. Det dåliga ryktet om att ständigt bryta är förstås överdrivet, men det finns en anledning till att det finns.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

De bästa begagnade BMW-modellerna

Om du är ute efter körglädje till ett rabatterat pris ska du titta på bra pålitliga BMW-modeller och köpa från en pålitlig säljare med hjälp av en mekaniker som kan utvärdera fordonets skick. De mest tillförlitliga BMW-modellerna att köpa begagnade är:
● BMW 3-serien 2006-2011
● BMW 5-serien 2010-2016
● BMW 3-serien 1996-2006 – Den här modellen har utan tvekan den mest skottsäkra motorn.
Förutom att välja rätt modell bör du sträva efter att köpa en bil som har cirka 80 000 mil eller färre. Dessutom, på ett allmänt plan när du köper ett gammalt fordon, leta efter en bil som har körts mer på motorvägen än i staden, eftersom 10 000 mil i staden sliter på ett fordon i samma takt som 25 000 mil utanför staden och på motorvägen.

Vanliga frågor om underhåll av din BMW

Ska jag köpa en begagnad BMW med mer än 100 000 mil?

Försök att undvika att köpa begagnade BMW:er med en körsträcka på mer än 80 000 mil. Begagnade BMW:er erbjuder ofta ett ganska bra värde för sina andra och tredje ägare, men om de har körts aggressivt i mer än 80 000 mil tenderar de att behöva mycket uppmärksamhet och service.

Hur många mil kan en BMW köras?

Om en BMW underhålls och servas på rätt sätt och inte körs alltför aggressivt kan den hålla ända upp till 300 000 mil. Det finns vissa modeller som till och med kan hålla 400 000 mil, som E30 BMW med M20B27-motor, som många har betecknat som skottsäker. Numera körs de flesta nya BMW:er mellan 80 000 och 120 000 mil.

  BMW 328i vs. 320i - vilken är bäst?

Är Audis billigare att underhålla än de flesta BMW?

Helt nya Audis kostar i genomsnitt omkring 12 000 dollar att underhålla under de första tio åren av ägandet. BMW:s kostar i genomsnitt cirka 18 000 dollar för de första tio åren, vilket är 50 % mer. Det finns få bilar som kostar lika mycket som en BMW att underhålla, däribland Volvo, Cadillac och Mercedes.

Vilka är de vanligaste problemen som BMW-förare stöter på?

I BMW:er är det som går sönder oftast motorkylsystemet, vilket kan leda till att motorn blir varm. Detta är vanligtvis den dyraste reparationen du behöver, men andra mindre besvär, som oljeläckage och vibrationer i ratten, är också ganska vanliga. Om du ser ett oljeläckage under din BMW ska du se till att besöka en mekaniker så snart som möjligt, eftersom skadorna på motorn kan vara allvarliga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts