Mazda 5 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. Mazda 5 är en kompakt MPV, som med sina tre rader är en bil med sju passagerare. Bilen introducerades 1999, men den lades ned 2018.

Översikt

Mazda 5 är också omdöpt till Mazda Premacy i vissa länder. Den tredje generationen introducerades 2010, vilket var den sista generationen av denna bil. Mazda 5 fanns i 3 modeller i USA, och alla hade en 2,0 L I4-motor som producerade 157 hk.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en viktig fråga för människor innan de köper en bil och Mazda betecknas som ett av de mest tillförlitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och rankas som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda 5, precis som många andra Mazda-bilar, har ett bra tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av RepairPal.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsalternativ har Mazda haft hyfsade betyg genom tiderna. Bilarna är också regelbundet krocktestade. Mazda 5 är dock inte den säkraste bilen från Mazda med sina genomsnittliga betyg från IIHS. Säkerhetsfunktionerna inkluderar krockkuddar, bromsassistans, elektronisk stabilitetskontroll osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde på grund av deras stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda 5 har också ett bra återförsäljningsvärde med en värdeminskning på 55 % efter 6 år.

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är viktiga faktorer för bilars tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är bilens tillförlitlighet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda 3 har en genomsnittlig underhållskostnad på 581 dollar per år, men den kan också öka beroende på bilens skick.

  Mazda CX-9 Tillförlitlighet

FAQ

Är Mazda 5 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mazda 5 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda 5?

Mazda 5 är en bil med 6 sittplatser. EPA-klassificering för denna bil är: 2WD Minivans

Hur många hästkrafter har en Mazda 5 och har den en turbo?

Mazda 5 har 157 hästkrafter och ett vridmoment på 163 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Mazda 5?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda 5 har 17 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilket är det bästa året för Mazda5?

Vi rekommenderar Mazda5 2012+ eftersom den är mer tillförlitlig. Den hade en starkare fjädring och var mindre benägen att drabbas av rostproblem. Det räcker med regelbundna oljebyten för att se till att 2,5L-motorn i Mazda5 2012+ är stark och håller länge.

Har Mazda5 problem med växellådan?

Mazda automatiska växellådor, Mazda 3, 5, 6, CX-7 och CX-9, har varit mycket tillförlitliga, med mycket få växellådsproblem, från 2005 till 2020. Detta betyder inte nödvändigtvis att Mazda-transmissioner aldrig går sönder. Mazda-fordon som inte underhålls ordentligt eller som bogserar är mer benägna att få sin automatiska växellåda att gå sönder.

Hur länge håller en Mazda5-transmission?

I genomsnitt har Mazda 5:s växellåda hållit mellan 130 000 och 180 000 mil. Om alla konstruktionsproblem har åtgärdats och fordonet underhålls kan en högkvalitativ ersättningsväxellåda hålla mycket längre.

  Mazda Mazdaspeed 3 Tillförlitlighet

Hur många mil håller en Mazda-motor?

Om en Mazda5-motor underhålls på rätt sätt bör den hålla i minst 150 000 mil. Det finns rapporter om att Mazda5-motorer kan hålla längre än så. För att hålla din motor igång utan problem bör du se till att byta olja var 3000-5000mil.

Är Mazda5 en minivan?

Mazda5 är inte en minivan eller vagn. Det är en framhjulsdriven, liten skåpbil som kan skjuta bakdörrar och har tillräckligt med plats för sex personer. Mazda5:s kompakta yttre mått döljer det inre utrymmet. Den har tre sätesrader, precis som vanliga minibussar.

Har min Mazda5 adaptiv farthållare?

Ja, de flesta Mazdas har adaptiv farthållare. Adaptiv farthållare använder radarteknik för att mäta avståndet mellan dig och andra fordon framför dig. Om ett annat fordon närmar sig ökar eller minskar hastigheten på din Mazda automatiskt tills du når önskad marschfart.

Har Mazda 5 en turbo?

Nej, Mazda5 har ingen turbo. Vissa Mazda-modeller har dock turboladdade versioner. Mazda6 har till exempel en 2,3 liters fyrcylindrig motor med turboladdare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts