Mazda CX-3 Tillförlitlighet

Japanska bilmärken är ofta kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet, och Mazda är inget undantag. Mazda CX-3 är en subkompakt crossover-SUV som introducerades 2016, men den lades nyligen ned 2021 och ersattes av CX-30.

Översikt

Mazda CX-3 är fortfarande en bra bil att köpa även efter att den har upphört. Bilen hade två typer av drivlinor med sin 1,5 L motor och en 2,0 L motor. Den finns också i flera trimnivåer av och det finns också ett fyrhjulsdrivet alternativ tillgängligt för bilen.

Tillförlitlighet

Pålitlighet är ofta ett viktigt problem för människor innan de köper en bil och Mazda anses vara ett av de mest pålitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och har rankats som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. CX-3 har bra betyg och recensioner när det gäller tillförlitlighet. Consumer Reports betygsatte bilen med 5 av 5 stjärnor och J.D Power betygsatte bilen med 72 av 100 poäng.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsalternativ har Mazda haft hyfsade betyg genom tiderna. Bilarna är också regelbundet krocktestade. CX-3 har krocktestats av både IIHS och NHTSA och de har betygsatt bilen med bra resultat. Dessutom har bilen många bra säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, smart bromssystem, farthållare, körfältsvarnare, körfältsvarnare osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda CX-3 har en låg avskrivningsgrad på 39 % även efter 5 år, vilket gör den fortfarande till en bra bil att köpa.

  Mazda CX-30 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll är en viktig faktor för bilarnas tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är bilens tillförlitlighet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda 2 har en genomsnittlig underhållskostnad på 345 dollar per år och risken för större reparationer är också liten.

FAQ

Är Mazda CX-3 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda CX-3 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mazda CX-3?

Mazda CX-3 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mazda CX-3 och har den en turbo?

Mazda CX-3 har 148 hästkrafter och ett vridmoment på 146 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda CX-3?

56,7 kubikfot (1,606 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda CX-3?

6,1 tum ( 15,49 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda CX-3 har 16 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 16 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Vad är det för fel på Mazda CX-3?

Consumer Reports rankar 2017 års Mazda CX-3 på 20 % i tillförlitlighet. De mest sårbara komponenterna i den lilla SUV:n är dess klimatsystem och kraftväxel. Ägarna rapporterade mer än genomsnittligt problem med fjädringssystemet.

Varför har Mazda avvecklat CX-3?

Mazda har inte gett någon förklaring till beslutet att upphöra med produktionen av dessa två modeller. Mazda uppgav att man inte kommer att erbjuda CX-3 eller Mazda6 år 2022 eftersom ”konsumenternas intresse fortsätter att utvecklas”. Vi har känt att CX-3:s dagar är över sedan introduktionen av CX-30 år 2020.

  Mazda RX-8 Tillförlitlighet

Vilket årsmodell av Mazda CX-3 är bäst?

De bästa åren för Mazda CX-3 var 2016-2018 och 2020-2021. Även om Mazda CX-3 har få problem är de kända för sina höga tillförlitlighetsbetyg och sin genomsnittliga tillförlitlighet. NHTSA har gett Mazda CX-3 ett högt säkerhetsbetyg varje år.

Hur många mil håller en Mazda CX-3?

Bilen är hållbar och kan lätt hålla mellan 150 000 och 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts