Mazda MX-5 Miata Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. MX-5 Miata är en roadster-sportbil från Mazda som introducerades första gången 1989 och den har varit ganska känd bland folket. Den är i sin fjärde generation, som presenterades 2014.

Översikt

MX-5 är en 2-dörrars sportbil som har en snabb 2,0 L motor som ger 181 hästkrafter och kan gå från 0 till 60 mph på bara 5,7 sekunder. Bilen finns med både automatisk och manuell växellåda. Formen på denna bil är extremt attraktiv med sin lilla och sportiga karossdesign.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en viktig fråga för köparna innan de köper ett fordon och Mazda är nämnd som ett av de mest solida fordonsmärkena. Det har dessutom en otrolig ranking i orubblig kvalitet och har placerat sig på femte plats bland de mest pålitliga märkena av 32 fordonsmärken. MX-5 Miata har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg, och den har fått 5 stjärnor av Consumer Reports.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsmätningar har Mazda haft respektabla utvärderingar genom hela sitt förflutna. Fordonen är likaså rutinmässigt krockprovade. MX-5 har inte krocktestats av IIHS eller NHTSA, men om man tittar på resultaten från andra länder är det en ganska solid bil. Den har också många säkerhetsfunktioner som körfältsvarning, övervakning av döda vinklar, nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde på grund av sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. MX-5 har en värdeminskning på cirka 38 % efter fem år som ägare.

  Mercedes AMG A35 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de mest avgörande faktorerna för bilars tillförlitlighet. Människor vill inte köpa en bil som kommer att dränera alla deras pengar på grund av underhållet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Eftersom det är en gammal bil beror det främst på bilens skick. MX-5 har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på 429 dollar, vilket inte är så mycket jämfört med många andra bilar.

FAQ

Är Mazda MX-5 Miata en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda MX-5 Miata är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mazda MX-5 Miata?

Mazda MX-5 Miata är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Två sittplatser

Vad är hästkrafterna i en Mazda MX-5 Miata och har den en turbo?

Mazda MX-5 Miata har 181 hästkrafter och ett vridmoment på 151 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda MX-5 Miata?

4,6 kubikfot ( 0,13 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda MX-5 Miata?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda MX-5 Miata har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Är Mazda Miata värd det?

De är en fantastisk liten halvsportsbil och kommer att värderas med tiden. De är praktiska eftersom de bara rymmer två personer och har begränsat bagageutrymme. Mazda 3 är en solid och pålitlig bil.

  Kia Niro Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts