Kia Niro Tillförlitlighet

Kia Corporation grundades i maj 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Mer än 1,4 miljoner Kia-fordon tillverkas varje år i 14 tillverknings- och monteringsanläggningar i åtta länder. År 2016 introducerade Kia Niro, en kompakt crossover-SUV (C-segment) med fokus på elektrisk teknik och som erbjuder ett urval av hybrid-, plug-in hybrid- och batterielektriska modeller.

Översikt

I Kia Niro hybrid kombineras en fyrcylindrig fyrcylindrig turbobensinmotor på 1 580 kubikcentimeter med en elmotor på 32 kW för en total hybridsystemeffekt på 137 hk tillgänglig vid 5 700 varv per minut och ett vridmoment på 264 Nm mellan 1 000 och 2 400 varv per minut. I en elbil är topphastigheten inte helt relevant. E-Niro-modellen med 64 kWh kan nå 104 km/h, men att köra i den hastigheten på en autobahn skulle tömma batteriet mycket snabbt.

Tillförlitlighet

Den kan sägas vara en pålitlig bil, men frågor som batteri och annat gör den inte mer pålitlig. När det gäller Niro rankas den på den nedre halvan av hybrid- och eltabellen. Den levereras med Kias garanti på sju år/100 000 mil, vilket är mer än för en Seat Ateca eller Skoda Karoq.

Säkerhet

Fordonens säkerhet ligger alltid i topp. Säkerheten är också bra; Kia Niro har fått 5 stjärnor av Euro NCAP efter sina krocktester. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keep Assist System (LKAS) och sju krockkuddar (en mer än Kona Electric och BMW i3) är standard på Niro.

  Audi RS6 Avant Tillförlitlighet

Återförsäljningsvärde

Återförsäljningsvärdet av ett fordon beror helt på tiden och fordonets skick. En KIA Niro kommer att skrivas ned med 55 % efter 5 år och har ett 5-årigt återförsäljningsvärde på 13 944 dollar.

Underhåll och reparation

Att hålla en Kia Niro i gott skick beräknas kosta allt från 95 till 2307 dollar, med en genomsnittlig kostnad på 245 dollar.

VANLIGA FRÅGOR

Är Niro en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Niro är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Niro?

Kia Niro är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Små kombibilar

Vad är hästkrafterna i en Kia Niro och har den en turbo?

Kia Niro har 139 hästkrafter och ett vridmoment på 195 lb-ft. Motorn är en gas/elektrisk I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin med direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Kia Niro?

6,3 tum ( 16 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Niro har 16 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 16 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Är Kia Niro hybrid en pålitlig bil?

Niro hybrid slutade på den nedre halvan för både hybrid- och eltabellen i en tillförlitlighetsundersökning. Varje Niro levereras med Kias garanti på sju år/100 000 mil, vilket är mer skydd än vad en Seat Ateca eller Skoda Karoq har som standard.

Är Kia Niro bekväm?

Niro erbjuder en rymlig och bekväm kupé som är rymligare än många andra hybrider. Även om den inte är lika effektiv som segmentets ledare som Toyota Prius har den attraktiva teknikfunktioner, inklusive de mest avancerade körhjälpmedlen i sin klass.

  Kia Niro EV Tillförlitlighet

Vad är Kia Niro jämförbar med?

Toyota Prius är ett utmärkt alternativ till Kia Niro. Toyota Prius är ett utmärkt alternativ till Kia Niro om du är en strikt troende på tillförlitlighet. Enligt EPA kan 2021 Niro endast uppnå en EPA-beräknad hastighet på 53 mpg i stadstrafik och 48 mpg på landsväg.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts