Kia Niro EV Tillförlitlighet

Koreanska Kia Corporation, vanligen kallat Kia, tillverkar bilar i Seoul, Sydkorea. Den nya Kia Niro EV markerar ett nytt, spännande kapitel för elektrisk mobilitet. Den tillför massor av stil och spänning till miljövänlig körning. Elektricitet är en viktig egenskap hos detta fordon, som omfattar en hybrid-, plug-in hybrid- och batterielektrisk variant.

Översikt

I 39,2 kWh-versionen driver motorn en elektrisk drivning med en effekt på 100 kW (134 hk) och ett vridmoment på 395 Nm (291,3 lb-ft), vilket räcker till 288 km (179 mi) på en laddning enligt WLTP. I USA har Niro EV en officiell EPA-räckvidd på 239 miles på en full laddning. Den har större räckvidd när den är utrustad med 64-kWh-versionen, som har en kraftfullare 150 kW-drivrutin.

Tillförlitlighet

Det finns ingen anledning att tro att Niro EV kommer att klara sig sämre än andra Kia-modeller, trots att det är en relativt ny modell. Kia är känt för pålitliga bilar, vilket är anledningen till att alla deras modeller levereras med en garanti på sju år och 100 000 mil.

Säkerhet

I slutändan vill ingen köpa ett fordon som inte har utformats med säkerheten i åtanke. Till exempel fick 2015 års modell betyget ”bra” i alla krockskyddstester, liksom betyget ”överlägset” för förebyggande av frontkollisioner: fordon mot fordon.

Återförsäljningsvärde

Enligt KIA har en Niro en värdeminskning på 55 % efter 5 år och ett återförsäljningsvärde på 13 944 dollar, förutsatt att bilen är i gott skick och kör i genomsnitt 12 000 mil per år.

  Buick Encore GX Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den uppskattade kostnaden för att byta högspänningsbatteriet på en Kia Niro är cirka 158 till 200 dollar i arbetskostnad, medan delarna kostar 5 417 dollar. Den uppskattade kostnaden för att underhålla och reparera en Kia Niro ligger mellan 95 och 2307 dollar, med ett genomsnitt på 245 dollar.

FAQ

Är Kia Niro EV en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Niro EV är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Niro EV?

Kia Niro EV är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Små kombibilar

Vad är hästkrafterna i en Kia Niro EV och har den en turbo?

Kia Niro EV har 201 hästkrafter och ett vridmoment på 291 lb-ft.

Hur stor markfrigång har Kia Niro EV?

6,1 tum ( 15,49 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Niro EV har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Är Kia Niro EV värd det?

Höjdpunkter Ser bättre ut än blandare EV-lådor. Starkt utbud av standardutrustning. En av de mest raffinerade, icke-lyxiga EV-bilarna. Bedömning Även om Niro EV inte är välkänd har den funktioner, räckvidd och stil som förtjänar mer uppmärksamhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts