Kia Soul Tillförlitlighet

Kia Corporation grundades i maj 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Mer än 1,4 miljoner Kia-fordon tillverkas varje år i 14 tillverknings- och monteringsanläggningar i åtta länder. Kia Soul är en subkompakt crossover SUV som tillverkas och marknadsförs över hela världen av Kia. Soul har utformats vid Kias designcenter i Kalifornien, visades för första gången på Paris Motor Show 2008 och tillverkas i Sydkorea. Sedan 2014 har Kia även erbjudit en eldriven modell som kallas Soul EV.

Översikt

Soul kommer med två motorer. Basalternativet erbjuder 147 hästkrafter från en 2,0-liters fyrcylindrig motor parat med en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT). På vår testbana behövde en Soul X-Line 8,0 sekunder för att nå 60 mph, men den känns inte underdrivet kraftfull vid normal körning.

Tillförlitlighet

J.D. Power förutspår att Kia Soul 2021 kommer att få ett tillförlitlighetsbetyg på 89 av 100. Ett betyg på 91-100 anses vara bäst, 81-90 anses vara bra, 70-80 anses vara genomsnittligt och 0-69 är rättvist och under genomsnittet. Soul kan anses vara ett tillförlitligt fordon.

Säkerhet

IIHS gav Kia Soul ett Top Safety Pick för 2020-2021, men endast om vagnen är utrustad med särskilda strålkastare och skyddssystem vid frontkollisioner. De gav den betyget ”bra” i alla sex krocksäkerhetsstandarder. Det främre krockskyddssystemet fick också betyget ”överlägset”.
Återförsäljningsvärde
Den genomsnittliga kostnaden för att äga en KIA Soul i 5 år är 26 979 dollar. Ägarkostnaderna kan variera beroende på fordonet, föraren och platsen. Dessa utgifter inkluderar avskrivning och försäkring, premielåneränta, bränslekostnader.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

För en Kia Soul är den genomsnittliga totala årliga kostnaden för reparationer och underhåll 437 dollar, vilket kan jämföras med 466 dollar för subkompakta SUV:er och 652 dollar för alla modelltyper.

VANLIGA FRÅGOR

Är Kia Soul en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Soul är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Soul?

Kia Soul är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Små kombibilar

Vad är hästkrafterna i en Kia Soul och har den en turbo?

Kia Soul har 147 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: MPI.

Hur stor markfrigång har Kia Soul?

6,7 tum ( 17,02 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Soul har 16 X 6,5 tums stålhjul fram och 16 X 6,5 tums stålhjul bak.

Håller Kia Soul länge?

Kia Souls som är väl underhållna kan ofta hålla runt 200 000 mil. Nyare modeller håller sannolikt längre. När det gäller fordonens livslängd konkurrerar Kia Soul nu med Toyota- och Honda-modeller.

Har Kia Souls många problem?

Soul är inte lika plågad av klagomål som andra Kia-modeller. Endast 265 fordon rapporterades ha problem när den här artikeln skrevs. CarComplaints.com har i stället identifierat 2015 års Soul som den värsta brottslingen, med 15 av 45 problem som beror på motorfel.

  Chevrolet Camaro Tillförlitlighet

Är Kia Soul en bra bil?

Kia Soul är en utmärkt subkompakt SUV. Även om den inte är lika smidig som Mazda CX-30 gör Soul med sin snäva vändradie det lätt att navigera i staden. Den fyrcylindriga motorn i basmodellen är bra, men uppgraderingen av turbo-fyra gör den här SUV:n spinkigare och kraftfullare.

Är Kia Soul en bra bil för seniorer?

Även om Kia Soul verkar vara inriktad på yngre människor är den faktiskt mycket seniorvänlig. De stora dörrarna gör det lätt att komma åt rullstolshöga sittplatser och förarsätet ger utmärkt sikt. Den kompakta storleken gör det lätt att parkera parallellt.

Är Kia Souls bra i snö?

Snödäckor kan monteras på Kia Soul och den klarar av att hantera snö ganska bra. Framhjulsdrift är standard på Soul. Detta, i kombination med att motorns vikt ligger ovanför hjulen, ger den ett bra grepp. Soul erbjuder ett brett utbud av säkerhets- och komfortfunktioner, vilket gör den till ett utmärkt val för vinterkörning.

Har Kia Soul start med tryckknapp?

Ja, Kia Soul har en start med tryckknapp. Smart Key med tryckknappsstart kommer att skickas till dig. Du kan låsa upp din Kia-bil genom att helt enkelt ta tag i handtaget på dörren på passagerar- eller förarsidan. För att starta din Kia-bil behöver du bara hålla foten på bromsen och trycka på knappen.

Har den automatisk klimatkontroll?

Den har också automatisk klimatkontroll, farthållare, elektriska fönsterrutor, elektriska dörrlås, fjärrstyrd nyckellös port, lutningsbar ratt, backkamera, Bluetooth handsfree-anslutning för telefon, USB-port, extrauttag.

  Kia Rondo Tillförlitlighet

Har Kia Souls uppvärmda säten?

Ja, då nyare modeller har det. Den har elektriska framstolar, manuell luftkonditionering, eljusterbara pedaler, elspeglar, servostyrning, elektrisk baklucka, elfönster, elektriska skjutdörrar, elektriskt soltak, AM/FM-stereoradio med CD-spelare, 4 högtalare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts