Kia Optima Tillförlitlighet

Kia Corporation är en sydkoreansk multinationell biltillverkare med säte i Seoul, Sydkorea. I december 2015 var Kia Corporation ett minoritetsägt företag av Hyundai, som innehar 33,88 % av aktierna till ett värde av drygt 6 miljarder US-dollar. Kia K5, tidigare känd som Kia Optima, är en mellanstor bil som tillverkats av Kia sedan 2000 och som marknadsförs över hela världen under olika namnskyltar. Kia Optima lanserades i Malaysia den 15 augusti 2007 och drivs av en 2,0-liters Theta DOHC CVVT-motor med 4-växlad automatlåda.

Översikt

Det finns 16-tums lättmetallfälgar, LED-dagsljus, uppvärmda sidospeglar, en 3,5-tums LCD-mätarklusterdisplay, sexvägs manuellt justerbara framsäten, ett infotainmentsystem med 8,0-tums pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto, sex högtalare och valbara körlägen.

Tillförlitlighet

Kia Optima Reliability Rating är 4,0 av 5,0, vilket placerar den på 8:e plats av 24 för mellanstora bilar. Den genomsnittliga årliga reparationskostnaden är 471 dollar, vilket gör ägandet mer prisvärt än genomsnittet. För Optima är det ytterst sällan man behöver större reparationer eftersom reparationernas svårighetsgrad är genomsnittlig och frekvensen av dessa problem är låg.

Säkerhet

National Highway Traffic Safety Administration tilldelade Kia Optima ett 5-stjärnigt övergripande säkerhetsbetyg, vilket innebär att den uppnådde utmärkta resultat i tester om frontalkollisioner, sidokollisioner och kullerbyttor.

Återförsäljningsvärde

Kia Optima håller sitt värde väl, med mycket liten värdeminskning under de tre första åren av ägande. De kommer också med några av de högsta privata försäljningsvärdena av alla bilar i sin klass, särskilt om de har körts mindre än 15 000 mil per år.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Under de första 10 åren kostar KIA Optima cirka 5 934 dollar. Detta är mer än branschgenomsnittet för populära sedanmodeller med 905 dollar. Dessutom finns det en 17,53% chans att en Optima kommer att behöva en större reparation.

FAQ

Är Kia Optima en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Optima är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Optima?

Kia Optima är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Kia Optima och har den en turbo?

Kia Optima har 178 hästkrafter och ett vridmoment på 195 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Kia Optima?

15,9 kubikfot ( 0,45 m3 )

Hur stor markfrigång har Kia Optima?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Optima har 17 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Kia Optima?

  • Föråldrad programvara för växellådan.
  • Defekt gaspedalomkopplare (TPS).
  • Motorfel och fel på motorn.
  • Felaktig dörrlåsning.
  • Svag växelströmsgenerator.
  • Felaktig och läckande bränsleslang med lågt tryck.
  • Komplikationer vid styrning.

Är Kias lika pålitliga som Toyotas?

Både Kia och Toyota är kända för sin tillförlitlighet. De har båda ett RepairPal tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0. RepairPal rankar Kia på åttonde plats respektive Toyota på tredje plats, så Kias kan vara något mer tillförlitliga.

  Kia Cadenza Tillförlitlighet

Vilka Kia-modeller har motorproblem?

Kia återkallar mer än 618 000 bilar. Dessa fordon är från modellerna 2011-2014 Kia Optima och 2012-2014 Sorento. Motorlagren kan gå sönder och orsaka att motorerna fryser fast.

Är Honda mer tillförlitlig än Kia?

Både Honda- och Kia-bilar är tillförlitliga och erbjuder imponerande garantier. Honda vill att din bil, lastbil eller SUV ska hålla så länge som möjligt.

Är Kia Optima en bra begagnad bil?

2020 Optima kan betraktas som en bra begagnad bil. Sedanen erbjuder en bekväm körning, rymlig kupé, stort bagageutrymme och ett lättanvänt och välutrustat infotainmentsystem. Denna sedan är fullmatad med säkerhetsfunktioner och har ett av de högsta säkerhetsbetygen i sin klass.

Hur länge brukar Kia Optimas hålla?

Så länge bilen underhålls väl kan en Kia Optima hålla mer än 200 000 mil. Regelbundet underhåll som t.ex. oljebyte kan göra stor skillnad för bilens livslängd. Särskilt om du använder den rekommenderade oljan vid alla oljebyten.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts