Kia Seltos tillförlitlighet

Den koreanska biltillverkaren Kia Corporation, allmänt känd som Kia, har sin bas i Seoul, Sydkorea. Under 2019 sålde företaget över 2,8 miljoner fordon, vilket gör det till landets näst största biltillverkare efter Hyundai Motor Company. Kia Seltos är en subkompakt crossover-SUV som tillverkas av Kia. Seltos introducerades i början av 2019 och är monterad mellan Stonic, Soul och Sportage i Kias sortiment av globala SUV:er.

Översikt

En Kia Seltos har en dieselmotor på 1493 cc, en bensinmotor på 1497 cc och en bensinmotor på 1353 cc. Den kan fås med automatisk eller manuell växellåda. Den kan gå från 0 till 60 mph på 7,4 sekunder. Det tog 117 fot att stanna helt från 60 mph.

Tillförlitlighet

Bland subkompakta SUV:er utmärker sig Kia Seltos 2021 för sitt utmärkta passagerar- och lastutrymme. Accelerationen är dock bristfällig. Det här fordonet är orankat eftersom den förutspådda tillförlitligheten inte har bedömts. 2022 Kia Seltos har ännu inte fått något J.D. Power-betyg för förutspådd tillförlitlighet. har ett förutspått tillförlitlighetsbetyg på 78 av 100.

Säkerhet

Kia Seltos har tidigare fått 5 stjärnor i Global NCAP:s krocktest och ett ANCAP-krocktest. ANCAP-testbilen hade sex krockkuddar och säkerhetsassistans som standardutrustning. Standardutrustningen på den Indien-specifika modellen omfattar dubbla krockkuddar fram, ABS med EBD och parkeringssensorer bakåt.

Återförsäljningsvärde

Endast ett fåtal Seltos har nått marknaden för begagnade bilar, och de har höga återförsäljningsvärden. Detta förväntas fortsätta ett tag till, eftersom bilen fortfarande är mycket populär på nybilsmarknaden.

  Bentley Arnage Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Även om lyxbilar kräver mest underhåll rankas många budgetbilar relativt högt. Kia, ett instegsmärke, har underhållskostnader som är 1,3 gånger högre än genomsnittet.

VANLIGA FRÅGOR

Är Kia Seltos en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Seltos är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Seltos?

Kia Seltos är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Kia Seltos och har den en turbo?

Kia Seltos har 146 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: MPI.

Hur stor markfrigång har Kia Seltos?

7,3 tum ( 18,54 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Seltos har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Har Kia Seltos många problem?

Vi hittade en advokatbyrå som ger råd till kunder om den potentiella risken för att Kia Seltos 2021 blir en citron på grund av motor- och elproblem. Dessa klagomål är de vanligaste problemen som ägarna rapporterar till National Highway Traffic Safety Administration.

Varför du inte ska köpa Kia Seltos?

Här är nackdelarna med att köpa en 2021 Kia Seltos. Prestandan hos Seltos är dålig, trots att den har en turbomotor. SUV:ens prestanda är inte så stark som många skulle vilja ha.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts