Kia Stinger Tillförlitlighet

Kia är välkänt för att ha tillverkat fantastiska, innovativa och pålitliga fordon genom åren. Kia Stinger är en utmärkt modell av deras kompaktbilar med nästan inga allvarliga klagomål i feedback, vilket gör den till en av de pålitliga bilarna i sin klass. Kia Stinger är en kompakt executive mid-size liftback som började tillverkas 2017.

Översikt

Stinger är inte bara ganska pålitlig utan också en snabb bil. Den finns i två grundkonfigurationer. Modellen Stinger GT-line har en 2,0 l turboladdad fyrcylindrig motor med turbo som ger 255 hästkrafter. Medan den kraftfullare motorn är 3,3-liters twin-turbo V6-motor som producerar 365 hk finns i Stinger GT, GT1 och GT2. Kia Stinger har en topphastighet på 130 km/h och med 8-växlad automatisk växellåda går den upp till 60 km/h på bara 4,7 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighetsfaktorn för de flesta fordon från Kia motors är över genomsnittet vilket gör det till en av de högst rankade pålitliga biltillverkarna. När det gäller tillförlitlighet är Kia Stinger en av de bästa lyxsedanerna som finns tillgängliga. Kia Stinger är tillförlitlig med ett förutspått betyg för 2021 års modell av J.D. Power är 80 av 100, vilket är utmärkt. Enligt konsumentrapporter har Stinger inte heller en massa klagomål. Den är också rankad som 3:e av 12 i små lyxbilar.

Säkerhet

Kia är välkänt för att göra säkra och pålitliga bilar. Kia Stinger gör inte heller någon besvikelse. Den har ett övergripande säkerhetsbetyg på fem av fem stjärnor enligt National Highway Traffic Safety Administration på sin 2021 års modell. Stinger är också välutrustad med den senaste säkerhetstekniken och funktionerna för att garantera en säker resa.

  Kia Niro Tillförlitlighet

Avskrivningsgrad

När det gäller avskrivningsgrad och återförsäljningsvärde är Kia Stinger ganska imponerande, inte bara för sin kraft och bekväma hjuldynamik, den har också hållit sitt värde väl. Enligt en uppskattad avskrivningstakt kommer Kia Stinger att avskrivas med cirka 50 % efter 5 år och ha ett återförsäljningsvärde på 22 970 dollar.

Underhåll och reparation

Kia Stinger erbjuder en bra ägandekostnad eftersom den anses vara ett lyxfordon. När det gäller underhålls- och reparationskostnader slår dock Stinger branschgenomsnittet för sedans med 558 dollar. Stinger kostar cirka 6 281 dollar för underhåll och reparationer under sina första 10 år.

FAQ

Är Kia Stinger en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Stinger är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Stinger?

Kia Stinger är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Midsize Cars: Denna bil är klassificerad i följande kategori: ”Midsize Cars”.

Vad är hästkrafterna i en Kia Stinger och har den en turbo?

Kia Stinger har 365 hästkrafter och ett vridmoment på 376 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,3 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Kia Stinger har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Kia Stinger?

Även om biltillverkaren hävdar att de nyare modellerna är ”utformade för att vara djärva”, så är det vissa ägare som inte tycker om äventyrsglädjen. Problemet verkar vara ett defekt elsystem, fel fungerande färdbromsar och strukturella problem.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Är Kia Stinger värd pengarna?

Kias flaggskeppssedan för sportbilar är definitivt värd investeringen. Även om basmodellen Stinger GT-Line är snygg och rolig att köra erbjuder GT-modellerna mer prestanda. Kia Stinger 2021 är mer attraktiv för sin vardagliga användbarhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts