Kia Sedona Tillförlitlighet

Kia Corporation grundades i maj 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Mer än 1,4 miljoner Kia-fordon tillverkas varje år i 14 tillverknings- och monteringsanläggningar i åtta länder. Kia kallar sin 2022 Kia Sedona för ett multifunktionsfordon, men i verkligheten är det en sofistikerad minivan förklädd till SUV. Förutom den klassiska skjutbara sidodörren är det som identifierar den som en minivan den rymliga tredje raden som så många SUV:er saknar.

Översikt

Sedona har en Lambda Gasoline Direct Injection (GDI) 3,3-liters V6-motor med en effekt på 206 kW (276 hk) och 336 N.m (248 lb.ft), en sexväxlad automatisk växellåda och framhjulsdrift. Kia Sedona 2016 är den dyraste och senaste modellen som nämns här, men enligt rapporter är den inte värd investeringen. Kia Complaints listar 2016 års Sedona som en av modellerna att undvika i den tredje generationen, 2015-2020.

Tillförlitlighet

RepairPal bedömer Kia Sedona som mycket tillförlitlig med 4,0 av 5, medan J.D. Power sätter den på 81 av 100 och rankar den som minivan nummer två i topp 4. Baserat på detta skulle det vara korrekt att säga att Kia Sedona är ett mycket pålitligt fordon.

Säkerhet

Kia Sedonas resultat i krocktester på passagerarsidan ger den ett ”Acceptabelt” betyg från NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Dess 5-stjärniga övergripande säkerhetsbetyg är baserat på tillgången till viss säkerhetsutrustning som tillval.

Återförsäljningsvärde

Tid och skick är två viktiga faktorer för en bils återförsäljningsvärde. Enligt KIA kommer en Sedona att skrivas ned med 62 % efter fem år och säljas vidare för 13 610 dollar efter fem år.

  Land Rover Defender Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

En genomsnittlig Kia Sedonas årliga reparations- och underhållskostnader är 495 dollar, medan de för minibussar och alla fordonsmodeller är 647 dollar respektive 652 dollar. Dess kostnader för reparation är normala jämfört med andra.

FAQ

Är Kia Sedona en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Sedona är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Sedona?

Kia Sedona är en bil med 8 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Minibussar 2WD

Vad är hästkrafterna i en Kia Sedona och har den en turbo?

Kia Sedona har 276 hästkrafter och ett vridmoment på 248 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri V-6-motor med en cylindervolym på 3,3 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Kia Sedona?

6,7 tum ( 17,02 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Sedona har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilket är det mest tillförlitliga året för Kia Sedona?

Kort svar: 2002, 2003, 2005, 2012 och 2016. Så detta är bra år, om du letar efter en begagnad Sedona.

Vilka problem har Kia Sedona?

  • Onormala startljud.
  • Startkomplikationer.
  • Felaktigt batteri.
  • Problem med den yttre belysningen.
  • Felaktigt fungerande kopplingsaggregat för luftkonditionering (A/C).
  • Transmissionsproblem orsakade av föråldrad programvara.
  • Felande krumaxelpositionsgivare.
  • För tidigt fel på generatorn.

Hur många mil håller Kia Sedona?

En Kia Sedona håller i genomsnitt mellan 190 000 och 210 000 mil. Oplanerade reparationer krävs på en Sedona cirka 0,3 gånger per kalenderår. Det är 10 % risk att Sedona får allvarliga problem. Sedona-ägare spenderar också i genomsnitt 495 dollar per år för reparationer.

  Audi A8 tillförlitlighet

Har Kia Sedona problem med växellådan?

Dessa problem är ofta lätta att upptäcka. 2020 Kia Sedona Transmissionsproblem kan inkludera skiftningsfördröjningar eller slipning vid acceleration, skakningar vid alla hastigheter eller ett brinnande eller visslande ljud från undersidan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts