Kia K5 Tillförlitlighet

Den koreanska biltillverkaren Kia Corporation, allmänt känd som Kia, har sin bas i Seoul, Sydkorea. Under 2019 sålde företaget över 2,8 miljoner fordon, vilket gör det till landets näst största biltillverkare efter Hyundai Motor Company. Kia K5 från 2022 klassas som en familjebil, men dess enastående design och 290-hästars motor antyder något sexigare. Sedanens rymliga baksäte kompletteras av aktiva säkerhetsfunktioner och infotainmentteknik som standard.

Översikt

En åttaväxlad automatlåda kombineras med en turboladdad 1,6-liters fyrcylinder som genererar 180 hästkrafter. Fyrhjulsdrift är tillval, men inte på GT-modellen. Framhjulsdrift är standard för motorn. Kia K5 GT är imponerande snabb, med en sprint till 60 mph på bara 5,2 sekunder.

Tillförlitlighet

Den här modellen har aldrig testats fullt ut när det gäller tillförlitlighet. Därför har den inget totalbetyg och kan inte rankas mot andra mellanstora bilar. Men många motorproblem har registrerats när det gäller detta fordon. På grund av många motorproblem anses den inte vara lika pålitliga fordon som andra.

Säkerhet

National Highway Traffic Safety Administration har gett 2021 års Kia K5 ett övergripande säkerhetsbetyg på fem stjärnor, inklusive fem stjärnor i sidokollisionstester och fyra stjärnor i frontal- och vältningstester.

Återförsäljningsvärde

Återförsäljningsvärdet för ett fordon beror på tids- och tillståndsfaktorer. Det uppskattas att återförsäljningsvärdet på 5 år för en KIA K5 kommer att vara 14 640 dollar efter 5 års avskrivning.

Underhåll och reparation

Underhåll och reparationer av en KIA K5 under de första 10 åren kostar cirka 5 949 dollar per fordon. Jämfört med populära sedanmodeller är detta cirka 890 dollar billigare. Det finns också en 17,53 procents chans att en K5 kommer att behöva större reparationer under den tiden. Den har ett genomsnittligt värde jämfört med andra bilar.

  Range Rover vs. Mercedes: Tillförlitlighet

FAQ

Är Kia K5 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Kia K5 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia K5?

Kia K5 är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Kia K5 och har den en turbo?

Kia K5 har 180 hästkrafter och ett vridmoment på 195 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Kia K5?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia K5 har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilken typ av motor har Kia K5?

K5-modellerna har en fyrcylindrig motor med 1,6-liters turboladdning och 180 hk som kombineras med en 8-växlad automatisk växellåda. Framhjulsdrift är standard på motorn; tillval för fyrhjulsdrift finns för GT-modellen.

Tar Kia K5 vanlig bensin?

Ja, Kia K5 går på vanlig bensin. Alla Kia-bilar från 2020 och 2021 är konstruerade för att köras på vanlig bensin med 87-oktan och högre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts